Mass Effect: The Board Game – Priority: Hagalaz

oooooooooo hodnoceno 0x (Seznam vlastníků)

Mass Effect: The Board Game – Priority: Hagalaz - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1–4
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 60 min (reálná data)
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: kooperativní, RPG
Čeština: vydání ohlášeno
Vydavatelé:
Asmodee Czech Republic - logo
Autoři: Calvin Wong Tze Loon
Eric M. Lang
Rok vydání: 2024
Dostupnost: neznámá
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

@jirkau Problem nastava u bgg, ktery debatu na tohle tema tezce cenzuruje, takze ono ani jina forma protestu neni prilis mozna. A i to negativni hodnoceni maze, zatimco pozitivni revue bombing nechava, takze stejne je to hodnoceni tezce neobjektivni.

31.10.2024 18:29:09

nojo, hodil jsem tomu cvičně jednu hvězdičku a už mám ban, za to 10/10 z druhýho konce spektra tam zůstávají, to jsou trapáci :-D

31.10.2024 18:46:32

Dostal jsi rovnou ban? Me tu jednicku jenom smazali 😄

31.10.2024 18:57:14

jj rovnou ban na ip, nejde to ani znovu zaspamovat z druhého účtu, musel jsem tam hodit druhou jedničku přes proxy, tenhle souboj nemůžou vyhrát, nikdy…

31.10.2024 19:00:11

Offtopic

@Romero @PetrR Hmm, tak hlavně že vás to baví. Hodnotit hru, kterou jste nehráli. a mít z toho srandu. 

31.10.2024 19:35:33

@jirkau Nemaj z toho srandu. Pro ně je to zcela vážná forma politickýho boje proti útlaku ze strany menšin.

1.11.2024 10:49:07

Na protest jsem si přilepil ruce k monitoru! Akorát se teda teď dost blbě píše… Tohle politikaření a naprostá deformace veškerých diskusí k těmhle tématům je hodně nešťastná. A je blbý, když hlasitá menšina diktuje autorovi čehokoliv, co a jak má psát/tvořit. A je mi asi jedno, na jaké straně Lang stojí, zase tolik to nesleduju - jednou je to autor, tak mu do toho může kecat maximálně tak poskytovatel licence.

1.11.2024 11:03:25

AmS

@jirkau Ano, review bombing není ideální forma protestu, bohužel kromě tohoto a hlasování peněženkou nic dalšího efektivního není. 

Spousta lidí už má woke propagandy plné zuby, takže úplně dokážu pochopit, že když autoři dají do hry prvek, který nemá absolutně jinou funkci než to, aby si odškrtli jak jsou hyperkorektní a pokrokoví, tak že jim to dají lidi sežrat, hlasitá nemusí být jenom menšina.

1.11.2024 11:10:14 | Upraveno autorem (porovnej)

@Havelock Ja zvladam oboje, bojovat i mit z toho srandu 😉 ale v konecnem dusledku to zalezi na kazdem soudruhovi jak bude hlasovat svoji penezenkou.

1.11.2024 11:33:24

Bombing je sice neidealni ale napr. v kauze Helldivers 2 Sony cuklo a ustoupilo hracum. 

1.11.2024 11:41:17

@jirkau já to pochopil tak, že zkoušeli, co se stane, když udělí nízké hodnocení. A pokud je výsledek smazání hodnocení nebo rovnou ban, tak by se to dalo považovat za omezování svobody slova. Samozřejmě nevím, jestli šlo jen o udělení hvězdičky, nebo byl součástí hodnocení i nějaký text.

1.11.2024 12:56:36

@Eragon Ja dal jednickove hodnoceni s textem: “Another manbaby reporting to duty” a smazali mi to. Kazdopadne velke mnozstvi 10tkovych hodnoceni, ktere jsou taky evidentni revue bombing nechavaji, takze se bgg ani nesnazi zakryt dvoji metr mazani hodnoceni a zapojit se do nejake diskuze ani nema smysl. Podobne veci bgg hodne cenzuruje, ani se podle me nesnazi o nejakou objektivitu nebo nestranost.

1.11.2024 13:18:44

Tak můžete udělat desítkové hodnocení a vyjádřit slovy svůj nesouhlas do komentáře. Až se hra dostane na top 10, tak si lidi aspoň počtou, jak to nedává smysl a že si BGG kazí vlastní algoritmus hodnocení…

1.11.2024 13:49:22

@Havelock Uznavam ze to me nenapadlo a neni to vubec spatny napad, rozhodne stojici za zvazeni.

1.11.2024 14:03:41

Kvír postavy nie sú žiadna ideológia, zvyšovanie inkluzivity a zastúpenie minorít slúži predovšetkým na rozšírenie trhovej cieľovky. Existuje obrovský trhový segment, ktorý je podreprezentovaný, takže toto je čisto marketingová vec. Keď sa bavíme o “politickej ideológií”, tak tá sem prúdi práve z tej druhej strany - tj od ľudí, ktorí sami majú zastúpenie v hrách, ale nechcú, aby ho mali aj ostatní, a keď vidia gay alebo non-binary postavu, tak sú z toho celkom mimo.

A okrem toho, v tomto prípade je o to ešte očividnejšie, že niekto tú hordu grifterov na BGG nasmeroval. aby tomu dali 0 bodov. Očividne nevedia zhola nič o Mass Effect PC hrách a tipujem, že ani o stolovkách. Celá tá rasa Asari je totiž vlastne NON-BINARY už vo svojej PC predlohe - majú predsa len jedno pohlavie a teda z povahy veci nespadajú pod binary gender systém.

1.11.2024 14:15:06

Tak obrovsky neni, kdyz ted udelali u Bud light totalni prehnat s LGB agendou, tak ztratili miliardy dolaru a vysadni postaveni na trhu, Dysney dela jeden film pro “modern audience” za druhym a je to jeden kasovni propadak za druhym, feministicka kavarna ktera mela zavedeny extra priplatek pro muze tak zkrachovala, hra Concord byl zoufaly propadak a to stala pres 200 mil. dolaru, ten segment na ktery cili je tak neskutecne maly, ze se nevyplati nicit znacku, jen proto aby se jim nekdo zalibil, ale firmy to zkouseji zas a znova a neustale ztraceji penize. Velmi male skupine doopravdy vadi cerna nebo homosexualni postava, ale uz jsou unaveni a znechuceni z toho ze je jim to neustale omlacovano o hlavu, tot vse.

1.11.2024 15:14:13

A co se tyce toho kdo tam nahnal tolik lidi, tak si to udelal autor hry sam svyma komentama na socialnich sitich, ukazkovy pripad efectu Barbry Streisand.

1.11.2024 15:19:02

"Feministická kavárna", “LGBT agenda”,… čo sú toto za reči? Vieš ktorá PC hra bola najpredávanejšia na Steame v 2023? Baldurs Gate 3. Neexistuje progresívnejšia hra, okrem toho, že všetky postavú sú bisexuálne, hra obsahuje celkom slušné zobrazenie dragu, transgender, nebinárnych osôb, silných žien a nebielych postáv. Vieš ktoré seriály sú najúspešnejšie na Netflixe? Stranger Things a Bridgertonovci. Ešte niečo treba k tomu dodať?

“Velmi male skupine doopravdy vadi cerna nebo homosexualni postava, ale uz jsou unaveni a znechuceni z toho ze je jim to neustale omlacovano o hlavu, tot vse.”

Toto je štandardný oxymoron používaný hatermi. V jednej vete najprv tvrdíš, že nejsi rasista, potom dáš “ale” a pokračuje, čo ti vadí a z čoho si znechutený. Skús sa nad tým zamyslieť, ty a tvoja komunita ste znechutení z toho, že vidíte čiernu alebo kvír postavu. To ti fakt príde normálne? Normálny človek to vôbec nemá čo riešiť, kto je aký. 

Navyše minority sú výrazne podreprezentované. V USA žije takmer 40% latino/black etník. Máš dojem, že cca 2 z 5 hlavných postáv sú z tohto etnika? Ja by som povedal, že minimálne 9 z 10 všetkých hlavných protagonistov či už vo filmoch alebo seriáloch je stále bielych. A detto, podľa Gallupu, v USA sa 26% identifikuje ako nehetero, máš dojem, že každá štvrtá hlavná postava je kvír? Ani náhodou. Preber sa, bieli heterosexuáli sú stále v kurze, len už nie tak dominantne ako kedysi.

1.11.2024 15:36:02 | Upraveno autorem (porovnej)

No, nám teda přijde naprosto zbytečné to uvádět, takže na české verzi karet postav žádná zájmena nebudou (respektive nedáme je tam a budeme se s vydavatelem klidně hádat, že je tam nechceme). Vůbec tam nedávají smysl. 

Michal Ekrt | Board Games Brand Manager
Asmodee Czech Republic, s.r.o.

1.11.2024 15:42:12

@Michal-BF 
Tým pádom z toho vy idete robiť politiku. Jej identita je non-binary (čo je z definície, keďže ich rasa nepozná binary gender systém). V jednej z hier sama hovorí, že ona nie je a ani sa nenazýva ženou ani mužom, ich rasa také rozdelenie totiž nepozná. Tým, že to tam nenapíšete, jej defacto upravíte jej zamýšľanú identitu, každý ju bude brať za ženu (podľa výzoru) napriek tomu, že ženou nie je. Ergo, vy do toho idete tlačiť svoju konzervatívnu politickú agendu (a ani neviem z akého dôvodu vlastne, že vo vymyslenom SCIFI svete tvrdíte, že nemôžu existovať nebinárni alieni?), a dúfam, že vám to u vydavateľa neprejde.

1.11.2024 15:56:14

@Dagan Zajimave, nadavas mi do rasistu a vubec me neznas. V momentalnim prostredi slovo rasista je tak rozredene, ze znamena cloveka ktery s tebou nesouhlasi, z tohoto pohledu jsi rasistou i ty. Pokud te to uklidni, jiz nekolit let se identifikuji jako cerna lesbicka zena, i kdyz navenek vypadam jako bily muz se tremi detmi, takze by se dalo rici ze z vnejsiho pohledu se mohu zdat jako bily heterosexualni muz. A dobry pribeh zadnou diverzitu nepotrebuje, jeden z nejlepsich serialu co jsem za posledni dobu videl je All of us are dead a neni tak absolutne zadna diverzita, vsichni herci jsou jednoho etnika. Pokud potrebuje nahnat socialni body za to kolik policek si odskrtne ze seznamu diverzity a inkluze a ma potrebu na to upozornovat, malokdy se jedna o dobry pribeh.

1.11.2024 16:10:42

@Dagan nevim kde jsi vzal ty procenta, ale tady mas slozeni obyvatel usa podle rasy:

White alone, percent  75.3%

Black or African American alone, percent(a)  13.7%

American Indian and Alaska Native alone, percent(a)  1.3%

Asian alone, percent(a)  6.4%

1.11.2024 16:14:36

@Daqan  Mně trochu přijde, že politiku z toho začínáš dělat ty :-) . Jednak čestina (a slovenština) pracují se zájmeny a mužskými a ženskými a ostatními rody trochu jinak než angličtina (to by ti vysvětlil líp nějaký echt lingvista) a druhak mám pocit, že pokud ti někdo začne říkat něco jiného než chceš slyšet, tak začneš trochu demagogicky užívat argumenty, kolik jaké populace v čem hraje atd. Stejně tak může druhá strana vykládat, že opravdu ne, ve středověké centrální Evropě opravdu nebylo 40% populace jiné než bílé barvy. Tohle už jsou opravdu debaty jak z bgg a přestávám se divit, že to tam dopadlo, jak to tam dopadlo… To chce prostě klid,ne? Místo přání, aby poskytovatel licence hry schválně zatrhával české vydání, máš pořád možnost koupit si kvalitní černý fix a ty karty si opravit! 

1.11.2024 16:17:51

@Daqan 

Tak třeba pro mě jsou zájmena u her naprosto zbytečná. Vcelku fandím tomu je jednoduše odstranit a u postav si stejně doplním co chci já.

Pokud tam tohle bude, tak jednoduše beru přelepku a vymažu to z toho.

@Michal-BF super rozhodnutí 

Jako fanda Mass effectu, doopravdy neřeším pohlaví, nebo barvu kůže.

Jakožto hráč, když budu chtít aby Tali byla černý muž, po operaci, indetifikujicí se jako vánoční stromeček, tak to tak budu hrát.

Ve frančíze ani u některých ras nejde odhadnout pohlaví nebo jak se indetifikují. 

1.11.2024 16:19:00

@Romero 
Nenazval som ťa rasistom, povedal som, že to je štandardný oxymoron a logický omyl haterov, v prvej časti vety povieš, že nie si rasista, potom dáš “ale” a pokračuješ, že ťa vlastne znechucuje vidieť iné etniká – čo do bodky spĺňa definíciu rasizmu. Sám si tak teda nazval a ja nemôžem inak len súhlasiť.

1.11.2024 16:22:13

Vybíráme z Bazaru

Vinohrad (Albi)
Vinohrad (Albi)
Akt. cena: 720 Kč
Končí za: 14 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas