Witcher: Path of Destiny, The

oooooooooo hodnoceno 0x (Seznam vlastníků)

Witcher: Path of Destiny, The - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1–5
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 90 min (reálná data)
Herní svět: Fantasy, Středověk
Herní kategorie: karetní hra, strategická, Vyprávěcí RPG
Čeština: vydání ohlášeno
Vydavatelé:
Asmodee Czech Republic - logo
Autoři: Łukasz Woźniak
Rok vydání: 2024
Dostupnost: neznámá
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Crowdfunding kampan (info vnutri)

Kampan zacina na gamefound 19.10.2023 , končí 7.11.2023.

EDIT: Nejake aktualizacie z videi:

-Deluxe edícia obsahuje aj standees.
-oba boxy (aj krabicky pre pribehove karty) su nadizajnovane aby udomacnili aj karty v obaloch

Kickstarter exclusive:
*Letho, 
*Obelisk (place of power) ako exp marker pre bonusove policko na hernom plane
*Minca Nivellena 

Platené expanzie/Addons:

Wild Hunt - semi-coop 1vs ostatni/solo.

Day one pledge bonus - Geralt na Roachovi (uz len ako 12 USD addon)
https://gamefound.com/en/projects/go-on-board/the-witcher-path-of-destiny?ref=project-advert-banner_the-witcher-path-of-destiny

gameplay a informativne videa (Versus a solo) na kanale Go On Board
https://www.youtube.com/@GoonBoard/videos

16.10.2023 12:30:57 | Upraveno autorem (porovnej)

Fleder: Jako Solomon Kane byl extrém a osobně si myslím, že je to jeden z důvodů, proč jsou teď Mythici v takových sračkách. Ta hra byla fakt levná na dnešní poměry, extrémně těžký krabice plný obsahu, dvě vlny místo původně plánované jedné, takže jedno poštovné, navíc bez DPH, museli na tom prodělat ranec, což teď pociťují backeři dalších jejich her.. včetně mě, Darkest Dungeon už mě stál asi 3 litry navíc, ale nelituju, ta hra je fakt dobrá a figurky skvělý a chci prostě další addony, abych to měl komplet.. no ale mám backnutej i Hel a to bude bolet.
Zpět k Zaklínačovi. Fakt si mysím, že každej z těch scénářů je vlastně něco jako samostatná hra a velmi dobře znovuhratelná. Nicméně se jedná o celkem jednoduchej gameplay, tak aby přitáhli masy. Budu to muset ještě nastudovat, jestli se to za ty prachy vyplatí. Doufám, že přibudou do konce kampaně nějaké gameplaye na Youtube…

20.10.2023 16:56:46

@Fleder @Azalin co predstavili nejake obalky, ked splnis achievementy v danych misiach, odomknes si “advanced mode” (bolo to v stretch goals videu vydanom v noci), takze mozno si hru mozete znarocnit/spestrit ak sa ti zda moc casual, ale chcelo by to viac info no :) jo a skellige historka bude nieco ako minidetektivka takze uplne ine nez ostatne 3. Rovnako tipujem Nivellen bude mat nejaky casovy limit alebo co, aby si nieco odhalil.

Snad este pridaju coop vs game mod (nie automa, kludne nech to je nejaky puzzle) a team vs team mod :)

20.10.2023 17:04:09 | Upraveno autorem (porovnej)

Jak někdo psal, že něco ma 8 konců neznamená velká znovuhratelnost. Hraješ tu hru stejně, 2x někde něco vybereš jinak a přečteš si jinou kartičku, to nezní jako velká znovuhratelnost. Ale mohu se mýlit 

20.10.2023 23:57:33

Já to pochopil tak, že se hráči budou přetahovat o to, jakým koncem příběh skončí. Nebude to o nějakém velkém objevování. Přijde mi to celé inovativní. U starého světa lidé breptali, že tam není nic nového a originálního. Tohle inovativní je. A může to být luxusní, nebo hrozné nebo průměrné :)))

21.10.2023 09:46:33

Tak v posledním updatu přiznali, co bylo jasné od začátku, že vůbec neodhadli financování kampaně, takže SG žádná chamtivost, ale spíše amatérismus. Během kampaně už se horko těžko něco vymýšlí, když vás lidi všude bombardují tisici dotazů a komentářů. 

Jinak tahle hra bude spíš mechanická než příběhová. Ty příběhy jsou v zásadě herní moduly s nějakou úpravou pravidel a s deterministickym určením bodování pro každé kolo. Aby to fungovalo tak, jak popisují, budou muset odladit, aby ten tableau building byl dostatečně univerzální a hráči mohli dynamicky reagovat na ostatní, což obecně tahle mechanika nedělá a naopak člověka tlačí do jednoho směru. 

22.10.2023 09:21:29

@UmmA tak ked budu dobre mechaniky, aj fanusikovia si vytvoria print and play nove storky podla hier/knihy (napr. Red Baron by siel krasne zapracovat) :)

Ono aj na Old World by sa dala spravit normalna kampan ako bonus +- (aj to mohli spravit ako SG/expanzia), zakryjes si mesta ako nedostupne a postupne cestujes a zabijas na ceste "male" monstra a v meste vezmes quest. Nieco podobne a jednoduchsie nez Skyrim doskovka. Fanusikova sa mozno vyhraju, s Legendary Hunt a Wild Hunt rozsireniami je to celkom v pohode spravitelne :)

inak postupne budem editovat text prveho prispevku, bude take male bodove FAQ z videi :)

22.10.2023 15:43:06 | Upraveno autorem (porovnej)

Prvy plateny addon Wild Hu t - wild hunt story s Ciri.. ach akoze mohol to byt atretchgoal, dobre vedeli ze sa ludia chytia. 😀

No ja si pockam na vsetok obsah a potom sa rozhodnem co kupim, penazenka asi zaplace 🥲

Edit wild hunt, vytrolil ma nejaky preklep, myslel som ze nechcu pouzit hunt ..😀

24.10.2023 21:26:22 | Upraveno autorem (porovnej)

Jako poměr ceny/výkon celkem mazec za addon. Asi to vidím na kompletní pass. Vypadá to až moc casual a spíš lovení lidí na IP než cokoliv extra.

---------------------------------------------
Nejdřív mléko a pak křupíky.

24.10.2023 22:01:59

Koukám začínají veletoče se stretch goals, přidali další dva blíže ke splnění.

24.10.2023 22:30:17

No, příběh Zlatého draka…takže další SG pak bude figurka, na to se chytne hodně lidí (včetně mě :D )

24.10.2023 22:53:31

Včera měli odliv backrů, tak trochu změkli :-D

Mám backnuto a 14 dní si to rozmyslet ;-)

25.10.2023 07:11:01 | Upraveno autorem (porovnej)

Také čekám. Jsem zvědav kolik bude finální all-in. Byl jsem nadšen, že konečně kickstarter, který nestojí milióny (např. Secret of the last tomb se s tím nemažou 😀), ale nakonec to se vším dopadne stejně přes 250+ tipuji. Nebo nechám jen základ. 

25.10.2023 07:59:25

Máte někdo nakoukané gameplaye / pravidla?

Jaké jsou ty 3 herní módy? A jaká expanze? Zatím jsem nenašel prostor to projít ( počítám že to chce hodinku dvě v klidu).

Tak jestli by někdo ve zkratce shrnul, díky 

25.10.2023 08:41:15

@Design no z gameplay ukazali len solo/verzus toho jedneho pribehu ak sa nemylim, zbytok boli len aktualizacie. 

Standard je ze ide o deckbuilder, kde kazde kolo zahras 2 karty a snazis sa pribeh tlacit stranou A alebo B, za hlasy pre vitaznu stranu (ta ktora nazbierala viac zetonov z kariet) dostanes body, za stranu ktora prehrala mas exp). U stretchgoals u Nivellena je to take ze hrate aj proti sebe aj korigujete asi Nivellena nejakou stranou. Skellige ma byt nejaky iny mod kde odhalujete vinnika - asi nieco ako Cluedo ale nikto netusi ci to je popri obyc gameplay alebo nie. A ten Golden dragon je semicoop, ze musite plnit spolocny ciel inak vsetci prehrate a zaroven body na vitazstvo.

Wild hunt expanzia je semi-coop tzn. 1 hra za eredina proti ostatnym ktori zachranuju Ciri prip. solo proti automata Eredinovi.

26.10.2023 09:29:39

Teda docela jsem napnutej, jestli se vubec podari ten draci SG. Mi prijde, ze budou spis radi, kdyz ta castka nezacne klesat. To prihazovani se zastavilo pomerne razne. Snad se to rozjede obvyklym ukoncovacim uraganem.

26.10.2023 15:44:10 | Upraveno autorem (porovnej)

Asi čekali že víc lidí naskočí na addon. Ale buď to většině přijde moc drahé nebo čekají na all-in.

26.10.2023 18:15:46

No nejdřív jsem si říkal, že podpořím minimálně tu deluxe edici a uvidíme. Čím víc ale vidím ty SG tak mi to přijde takové nemastné neslané. Většina z nich jsou věci s kterými počítali už na začátku. A jako SG typu tady máte kartičky a pokud nám dáte více peněz tak vám je dáme do papírové krabičky… nevím no. Solo mod pro postavy.. taky takové zvláštní. A ač figurky mám rád, tak třeba Wild hunt je pro mne vyloženě recyklace tématu a nepotřebuju mít figurku Ederina u Old World i u této hry. 
Navíc co jsem pochopil tak to bude i hodně o herní skupině a jelikož to třeba pro mne je problém a doma většinou hrajeme jen ve dvou s partnerkou tak to i tak asi pro mne ztrácí smysl. Škoda. Leda, že by přidali opravdu něco co by mne přesvědčilo ten pledge nechat nahozený. :) 

Cpt.Django

26.10.2023 21:34:19

Cele to deluxe vs obyc je na hlavu v niektorych veciach. Kludne obe mohli mat dvojvrstvovy cardboard insert a do neho vlozis kartu s postavou (papier) alebo ako tainted grail dvojvrstvovy ram a vlozis postavu, aspon ako addon ked uz nie quality free upgrade.  Mam zatial pledge na deluxe ale cim ďalej tym viac zvazujem ze to zrusim. Tie stretch goaly nic moc, ta expanzia vyzera tiez nudne a ked si tak clovek uvedomi aky gameplay dostane za 90-120-170€ tak dost bieda, keby to nie je Witcher tak nedaju ani 1 mil. Akoze tie peniaze nie su pre mna problem, skor hodnota za oeniaze je otazna.

Taky endless winter som kupil za 60 pred mesiacom a hral som to uz 4x solo a 2x v partii. 😀

Toto by som hral vacsinou solo/ vo dvojici co moze byt dost nuda, ale este uvidim no, beriem to zatial viac ako fanusik witchera nez ze by som to maval casto na stole, uvidime na finale. Ten golden dragon vyzera zaujimavo. 😀

27.10.2023 09:30:03

To si dělají srandu, řekněte někdo, co to má být za addon…

30.10.2023 17:49:31

Masakr, ti dostávají velkou bídu v komentech

30.10.2023 18:06:34

No tak hodně kvalitní addon 😀 to trochu netrefili kluci a dle reakcí si to myslí dost lidí.

/E Až teď jsem koukl na cenovku. Tak to mě pobavilo ještě víc 😀

30.10.2023 18:13:26 | Upraveno autorem (porovnej)

Mi ten nový Addon připadá jako samostaná japonská verze.. 

Vůbec neznám Witcher Mangu a ani jsem o tom neslyšel. Ale myslím že tohle fakt přestřelili.. hlavně ta cena. Pochybuji že díky tomuhle natáhnou lidi. 

Spíš měli rozšířit stretch goals, přidat více exlusive contentu. Tak by alespoň přesvědčili lidi ,že se Deluxe verze vyplatí. 

Dost greedy 

—————

Jo ono je to stand alone.. to jsem nějak vynechal při čtení :D Stejně takhle followery moc nepřesvědčí k backnutí tohoto projektu..  

30.10.2023 18:16:58 | Upraveno autorem (porovnej)

Mňa touto kampaňou presvedčili, že toto teda naozaj nepotrebujem :D ako hra je to teda pekná bieda. 

30.10.2023 18:40:46

No, uvažuji (poprvé), že tu kampaň passnu…ten Rhonin ani nejede příběh, jen hrajete karty se symboly, kombíte karty a koukáte, se kterým člověkem své kombení můžete propojit. Klidně by to nemusel být witcher, ale třeba medvídek Pů, prasáDko, Králík….a nebo nějací japončíci, moment, to jsou japončíci, eh?

30.10.2023 18:55:49

Ahojte, tiež kampaň sledujem a zvažujem… zatiaľ som sa ešte nerozhodla. A Ronin… no… úprimne sa mi zdá, že pôvodne skúšali vyvinúť coop mód hry - aj v komentároch je vidno, že viacero ľudí sa na to opakovane pýta. No a vznikol im z toho pravdepodobne mačkopes, čo do pôvodného konceptu s príbehom už moc nezapadal.

Na jednej strane som rada, že to nezmršili a nasilu nepridali do hry a radšej vytvorili alternatívu hry. Manga verzia Witchera, ehm… za mňa určite nie. Úmysel sa dá možno chápať, ak do toho vložili veľa úsilia a novou spoluprácou s tým autorom takto z toho elegantne vykorčulovali. Povedzme si, že normálne by to asi nemalo šancu vyjsť, tak dúfali, že sa zvezú na vlne.

30.10.2023 19:14:48

Charitativní aukce

Dobročinná dražba: Ora et Labora
Dobročinná dražba: Ora et Labora
Akt. cena: 1400
Končí za: 21 hodin

Všechny tyto aukce >>

Vybíráme z Bazaru

Archa Nova: Vodní světy
Archa Nova: Vodní světy
Akt. cena: 1200 Kč
Končí za: 21 hodin