Witcher: Path of Destiny, The

oooooooooo hodnoceno 0x (Seznam vlastníků)

Witcher: Path of Destiny, The - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1–5
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 90 min (reálná data)
Herní svět: Fantasy, Středověk
Herní kategorie: karetní hra, strategická, Vyprávěcí RPG
Čeština: vydání ohlášeno
Vydavatelé:
Asmodee Czech Republic - logo
Autoři: Łukasz Woźniak
Rok vydání: 2024
Dostupnost: neznámá
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Crowdfunding kampan (info vnutri)

Kampan zacina na gamefound 19.10.2023 , končí 7.11.2023.

EDIT: Nejake aktualizacie z videi:

-Deluxe edícia obsahuje aj standees.
-oba boxy (aj krabicky pre pribehove karty) su nadizajnovane aby udomacnili aj karty v obaloch

Kickstarter exclusive:
*Letho, 
*Obelisk (place of power) ako exp marker pre bonusove policko na hernom plane
*Minca Nivellena 

Platené expanzie/Addons:

Wild Hunt - semi-coop 1vs ostatni/solo.

Day one pledge bonus - Geralt na Roachovi (uz len ako 12 USD addon)
https://gamefound.com/en/projects/go-on-board/the-witcher-path-of-destiny?ref=project-advert-banner_the-witcher-path-of-destiny

gameplay a informativne videa (Versus a solo) na kanale Go On Board
https://www.youtube.com/@GoonBoard/videos

16.10.2023 12:30:57 | Upraveno autorem (porovnej)

@Jerzy79 Bohužel je potvrzeno, že propojení obou her není z důvodu licence možné.

--------------------------------------------------
Lazy - Cat - BG
No Game - No Life

19.10.2023 13:40:36

@Fleder @jankie 

Poslední dobou ti addony odemkne až nejlevnější pledge, a za dolar vidíš jen aktualizace a můžeš psát komentáře.

Uvidíme, jak to bude zde.

19.10.2023 14:13:16

Chci mega kampaň na sebe navazujících příběhů, nejen izolované příběhy z povídek. Za 85 euro základ s 3 povídkami mi přijde šílené. Alespoň 20 povídek. A když, tak solo s nejen s Geraltem a každý příběh.

19.10.2023 16:13:19

Snad tych 8 stretch goals nie je finalnych, lebo je to dost shit akoze :D z 8 strech goals 3 obalky (lol), 2x solo postavy, a solo 1 extra pribeh? Wtf to ma byt snad automatika ze hra je hratelna (plne) v sole, ak nie tak tam neuvadzam 1-5 hracov…

Inak cena prijemna, ziadne DPH pre EU.. win win :D

Medzi plusy radim, ze hra obsahuje neonovu podlozku aj v standard edici, mohli pouzit aj dvojvrstvove dosky hracov, ale tak chapem ze treba nejak predat tu deluxe verziu..

Edit: a uz sa tam objavila aj cestina :)

este by mohli pridat medzi addony Old World so stretch goals :D

19.10.2023 16:58:34 | Upraveno autorem (porovnej)

@no.vi89 Já tam teda čtu, že tam bude DPH.

19.10.2023 17:05:20

@CzechWin edit: neviem citat - oprava, VAT bude, nebudu custom duties pre EU, ale fakt to ukazovalo 0 pri pledge, preto ma to zmiatlo. :D

Inak stretch goals doplnia (reagovali mi na koment), necakali taky zaujem (skor su lazy a nemaju to premyslene)

19.10.2023 17:16:55 | Upraveno autorem (porovnej)

@no.vi89 Konkrétně je tam tato sekce, která jasně říká, že se bude DPH vybírat v Pledge Manageru:

VAT and sales tax
Prices shown on the campaign page are net values i.e. they will be increased by applicable taxes. In the European Union and the United Kingdom, it will be VAT, and in the United States of America - sales tax. Taxes will be collected in the pledge manager and will apply to both pledge value and shipping price.

19.10.2023 17:25:33

@CzechWin  ano uz som si opravil koment, zle som cital a zmiatla ma 0 pri pledge :)

19.10.2023 17:32:14

Doplneno a hned splneno dalsich 8 stretch goals.

19.10.2023 19:57:10

Btw. Jak přesně na GF funguje ten $1 pledge, je to ten Show your support?

19.10.2023 20:35:07

Tak Letha som necakal. Nivellena (story) hej.

Nice :D

19.10.2023 22:37:30

@tabackej Bonus amount musis dat $1 a mas narok na geralta ked das pledge - odpisali na to niekomu v komentaroch.

https://gamefound.com/en/projects/go-on-board/the-witcher-path-of-destiny/comments?commentId=613049

19.10.2023 23:57:40

Jak se zatím tváříte na poměr cena vs herní obsah?

Já se přiznám, že jsem upřímně řečeno zklamaný a velmi uvažuju, že nebudu nahazovat ani ten jeden dolar. 

De luxe verze vyjde na 130 dolarů s dopravou a DPH. Standard vyjde na 90 s DPH a dopravou, ale když má člověk TWOW, tak když už, tak deluxe verzi. Zde bych počítal, že zafunguje komunita a ty chary se budou dát importovat i do Starého světa. Tím chci říct, že využiju miniaturky a obrázek nějakého noname čaroděje/zaklínače si přelepím. Určitě si někdo vyhraje a vymyslí i nějaké skilly ke stávajícím mágům/zaklínačům z TWOW.

No ale zpátky k Destiny. Zatím, jestli se dívám dobře, tam je 5 příběhů - 3 základ, 2 ze SG. To mi přijde v základu strašlivě málo. Nějakých 7,5 hodiny herního času max. Obehraje se to relativně rychle, znovuhratelností si moc jistý nejsem. Podruhé s jiným charem - dobře, budu to dobrodružství chtít hrát ještě s dalším charem potřetí nebo počtvrté? Spíš ne.

Pledge už má přes 20000 lidí, to je půlka sledujících. A jestli se dobře dívám, tak ten obří přísun peněz se už hodně zpomalil, navíc rozestupy na SG jsou už dost vysoké a jako SG papírový scoresheet s tužkama, no ehmm. Jasně, nahodí tam placené addony /to budou další příběhy - určitě dost napálené, jenže bez nich to nemá cenu, další v tuhle chvíli už zbytečné charaktery, nejspíš přidají další zbytečnosti pro FOMO pocit typu artbook, obaly atd/, trochu se to pošoupne. Nechci být pesimista, ale odemkne se 1, možná 2 další příběhy navíc.

Dovedu si představit, co stojí licence, že si něco ukousne CDPR, Sapkowski na další psaní taky potřebuje prachy na hektolitry Žubrovky, ale nemůžu si prostě pomoct, toho herního obsahu je za tu cenu prostě minimum.

A když to srovnám, co jsem dostal /ano, před hodně dlouhou dobou/ v obsahu v takovém Solomonu Kaneovi, kde je to produkčně jinde, množstvím komponent, herní dobou cca 60 hodin na ty příběhy (jasně, byla jinde výroba, neplatilo se DPH, doprava stála půlku), to je prostě obří rozdíl. 

Nebo to vidím moc pesimisticky?

A říkám si. Figurky Geralta, Yenn, Triss a podobně budou ke stažení (Geralt už stl má), fakt si to snad lepší nechat vytisknout a doma udělat přelepku na herní desku, když bych tedy nutně potřeboval s nimi hrát TWOW. 

20.10.2023 10:56:42

@Fleder Za mě je cena vs. obsah v pohodě. Ta znovuhratelnost tam je a pokud bych každý z pěti příběhů zahrál 4x (přičemž každý má 8 různých konců), tak je to 20 her po cca hodině. Plus je zde motivace skrze “legacy” prvek těch obálek.

SGs ještě naboptnají, protože jak píšeš … add-ons, vyšší úrovně plegů … ty peníze tam natečou.

Samozřejmě zrušit se pledge dá kdikoliv před koncem kampaně :-)

Hlavní problémy vidím v neustálém přehazování žetonů sem tam, když vyhodnocuji tablo a trochu hrozí, že hlavní mechanika se stane repetetivní…tam ale doufám právě v příběhové moduly, které základní mechaniku obohacují (otázkou je, jestli dostatečně).

Lazy - Cat - BG
No Game - No Life

20.10.2023 11:13:36

@Fleder Vidim to uplne stejne, tiez som sklamany co sa tyka ceny. OW pridal hodne contentu v SG, tam bol uplne basic pledge velmi dobry deal (vidime to aj teraz na bazare, tie ceny su sialene a stale sa to predava). Problem tu je v VAT, 20% navyse a mam cenu 130 bez addonu (ak pojdu stylom OW, tak ich teda bude). Aj bez VAT (107) by to bola vysoka cena vzhladom na content. S mi to ale pride ako velmi zly deal. A to je base game, bad deals su zvycajne az gameplay-all-in atd.

Hru by som vo vysledku aj chcel backnut, ale zatial to je len za dolar, kvoli EB a odznaciku. Trocha ma utesuje (a zaroven hneva) predpoklad, ze pokial to nebude nudne tak to pojde za sialene prachy aj v retaile aj second hand. Ale zatial len cakam ako sa vyvinie kampan, ak by otvorili group pledge (a optimalne na firmu bez vat :D), tak by to stalo za to zorganizovat, ale nenasiel som nic kde by potvrdili ze chystaju.

20.10.2023 11:25:02 | Upraveno autorem (porovnej)

@Pweetoo Díky, vidím to právě podobně, jak jsem popsal. Ale obávám se, že ještě v jedné věci tě zklamu. Včera jsem v jednom z komentů od GOB našel, že retailer pledge nebudou.

Snad ten filtr projde: https://gamefound.com/en/projects/go-on-board/the-witcher-path-of-destiny/comments

20.10.2023 11:34:46

Fleder: Včera jsem koukal na video od King of Average a ten říkal, že příběhy bere spíš jako jiné herní módy než “scénáře”, každý má myslím 8 různých konců a jsou velmi dobře znovuhratelné. Samozřejmě to člověk musí brát z rezervou, chválu od Youtuberů, zvlášť během kampaně, ale nedostatku obsahu bych se nebál.. co se týká srovnání se SK, myslím, že tady to bude se znovuhratelností a variabilitou scénářů mnohem lepší.

20.10.2023 11:41:49 | Upraveno autorem (porovnej)

Já jsem zatím naskočil do deluxe verze, případně pledge zruším. Obsahu tam vidím pro mne dost, navíc mám spoustu jiných velkých her a pokud tohle bude kratší, tak mi to vlastně nevadí. A tajně doufám, že překlad bude vycházet z knih.

Cena dopravy mi přijde běžná a VAT je prostě povinná, no.

A ještě dotaz - vy tam někde vidíte strech goals k odemčení? Já vidím všechny odemknuté, poslední jsou zápisníky za 1.650.000 (aktuálně vybráno 1.700.000)

20.10.2023 13:02:03 | Upraveno autorem (porovnej)

@jirkau už tam jsou další - stretch goal box a Yarpen jako nová postava :)

20.10.2023 13:11:34

Ach, skoda.. takze to vyzera ze exclusive content sa nedostane do retailu a na 2nd hand trhu bude mat extremne nafuknutu cenu.

Mimochodom, dopravu vramci PL maju zdarma, mozno by stalo za to vyuzit nejaky “parcel forwarding” service (davno tu na fore som nieco take zahliadol)

20.10.2023 13:35:57

@jirkau stretch goaly pridavaju postupne a ani Yarpen nebude posledny, otazkou je ci sa tam cenou dostaneme, kedze zacali byt dost nenazrani a stale rozsiruju interval na dalsich stretch. Predtym skoky 30/50k, sem tam random skok o 100k, a zrazu 250k, lebo ma to hype tak podme dojit :D

Osobne sa mi nepaci ako zacali nastavovat goaly od aktualnej ceny. Yarpen bol 250 000 USD od aktualnej ceny ked som otvoril stranku a cena bola okolo 1,6mil €. Keby je to normalne uverejnene aj s odmenami pred spustenim napr. prvych 16, ktore keby su rozlozene po 25 000 € skokoch tak by bolo vsetko odomknute uz pri 500 000 € hranici, o tom, ze niektore odmeny (rozumej vystrihnuty obsah) su akoze komicke sa nejdem rozpisovat. Ale je dost divne ked v uvode su skoky po 30/50k a obcas 100k a zrazu 250k. 

Taky dragon eclipse mal stretchgoaly jednoducho ako unlock kazdy den do konca kampane, Hunter 1492 mali male ciele, tito zacitili prachy a idu dojit co to da uz na GF (ano licencia nieco stoji, ale chapeme sa).

20.10.2023 15:42:13

@Fleder Z toho co som pochopil tie pribehy (aktualne je ich 5) mozu byt aj nieco ako What if od marvelu (tzn. uplne zmenene priebehy a konce), preto ta jedna z x uvodnych kariet odkaze uplne inam a volis ine endingy.

No a co sa tyka deluxe vs standard, je fajn ze uz standard ma neoprenovy playmat, osobne som strasne rozmaznany a chcem dvojvrstvove dosky hracov, lebo to je peklo pri tychto zetonovkach a hlavne figurkyyyyy :D

20.10.2023 15:48:38

@no.vi89 ono zvýšení finančních rozestupů mezi SGs má logiku. Čím je víc lidí, tím se ta komponenta musí vyrobit vícekrát. Ale samozřejmě do vnitřních financí Go.On.Board nevidím :-)

Lazy - Cat - BG
No Game - No Life

20.10.2023 15:55:06

@Pweetoo Zatím, pokud jsem něco nepřehlédl, tak jsou jen 2 GF exclusive věci. Letho/figurka a deska do vyšší pledge/ a místo moci /což je kus plastiku k…ničemu/. Opět, tuším, že psali, že věci odemčené v SG půjdou do retailu samostatně. Což na mě působí, že v základu budou jen ty 3 příběhy. 

@no.vi89 Ad ty rozmezí pro SG. Ono je to běžný v kampaních, na začátku jsou rozestupy fakt malé, jak píšeš, a postupně se dost zvětšují. A nechci moc spekulovat, ale párkrát bylo v kampani vidět, že je tvůrci nahazovali až podle toho, jaký čekali vývoj. A i zde, na to, jak se chlubili, že SG budou připravené dopředu a budou vidět, tak…nebyly. Taky je dávali zpětně a podle mě si přesně řešili rozptyl. Možná je fakt víc z tohohle pohledu fair cesta denních odemčení a nebo vylézt se vším za plnou cenu a max. řešit nějaké pevně dané addony..

@speett @Azalin  díky s tím vysvětlením ohledně znovuhratelnosti, já jsem zaznamenal zmínku, že každý ten příběh má mít svoje vlastní pravidla a úpravy. Ale asi se s Vámi úplně neshodnu, že tam je velká znovuhratelnost. Pro mě prostě ne. I ta délka jednoho hraní jednoho scénáře je krátká. Nebo možná nejspíš nejsem ten typ člověka, co by jedno dobrodružství točil furt dokola a chtěl zjistit, jaký který z těch 8 konců vlastně je.

A k porovníní s SK (ok, nejsou to zcela stejné hry, bral jsem, že jde o příběhově založená dobrodružství) jasně, pokud projdeš úspěšně scénář, tak ho znova točit spíš nechceš. Jenže, napoprvé to není tak jisté a hlavně, tam herní doba základu byla fakt úplně jinde (k 60 hodinám), i kdybys to vše šel jednou. Tady jsi na pětině, ani ne. O těch 2 obřích megaboxech komponent ani nemluvě. Ale beru jako validní argument, že srovnat to úplně nejde, jiná doba (výroba, poštovné, vAT). Nicméně SK přišel na ty samý peníze, jako tenhle Zaklínač…a o tom to je.

Fakt se nemůžu zatím zbavit dojmu, že za nějakých 3100 kaček toho herního času a vlastně i komponent prostě moc není.

20.10.2023 16:16:10

@speett Akoze ano chapem co chces povedat, ja to beriem zase opacne, ze sme na 2000% cielovej sumy to tam tie unlocky (ktore momentalne ukazali) mali byt automaticke bez cielovych sum. Goal vzdialeny 250k od aktualnej sumy by som videl skor na nejake minirozosirenie v cene, ci lepsi insert/big box prevedenie, a nie somarinky  ceruzka a blok, skellige zakryty hracovych kariet ci obalka s potlacou :D. 

Idealne ako pisem denne unlocky ako mal Dragon Eclipse, toto su unlocky ako ked si rozkliknes zakladnu vybavu u skody fabie a tam vypisana polka povinnej vybavy auta " :D

20.10.2023 16:43:02

Charitativní aukce

Dobročinná dražba: Versailles 1919
Dobročinná dražba: Versailles 1919
Akt. cena: 1900
Končí za: 19 hodin

Všechny tyto aukce >>

Vybíráme z Bazaru

7 Divů duel (Insert)
7 Divů duel (Insert)
Akt. cena: 150 Kč
Končí za: 6 dnů