Kde výhodně nakoupit deskovky.

Narazili jste na zajímavou akci ve vašem obchoďáku? Našli jste klenot v levných knihách? Dejte to vědět ostatním.

edit:

! ! ! UPOZORNĚNÍ ! ! !

TOTO VLÁKNO BYLO ZALOŽNO ZA ÚČELEM NEZIŠTNÉ POMOCI UŽIVATELŮM TOHOTO WEBU. NENÍ URČENO KE SDÍLENÍ AFFILIATE ČI PROMOVÁNÍ VLASTNÍHO OBCHODU. TAKOVÉ JEDNÁNÍ JE V ROZPORU S PODMÍNKAMI POUŽÍVÁNÍ TOHOTO WEBU. BERTE TO PROSÍM V POTAZ.

NERESPEKTOVÁNÍ TĚCHTO PRAVIDEL BUDE MÍT ZA NÁSLEDEK SMAZÁNÍ VAŠEHO PŘÍSPĚVKU A V PŘÍPADĚ OPAKUJÍCÍCH SE PŘESTUPKŮ DALŠÍ PŘIMĚŘENÉ DŮSLEDKY.

DĚKUJI ZA POCHOPENÍ.

15.11.2012 09:20:58 | Upraveno autorem (porovnej)

RONE
na pipkin.cz mají podobnou cenu a obdobný popis. Že by dvě chyby na dvou serverech?

22.11.2016 20:31:25

RONE
Oba servery provozuje stejná firma :-)

22.11.2016 20:43:17

loony quest
Tak prd... sice bylo na krabici 297, ale kasou to procházelo za 499,- Asi bych měl nárok se se slečnou dohadovat, ale nestojí mi to za to...

23.11.2016 08:52:20

koumes731
Aha, to jsem nevěděl. Díky za info.

23.11.2016 10:06:24

Sleepy
Podle EAN je to fakt RONE (kontroloval jsem to se svou krabici). Takže kdyby se cukali, mají smůlu.

23.11.2016 10:35:55

ale bacha...
píšou tam, že je to pro 13 hráčů od 2 let výše ... ;-)

23.11.2016 11:38:32

Rone
dle nic je to opravdu ta základní hra, která se všude jinde prodává za dvojnásobek...zajímavé...

23.11.2016 11:39:23

rone
to je prostě chybně zadaný.. takže objednávat dokud to jde :p

edit:
zkusit to můžeme, ale teď jsem zpětně v obchodních podmínkách našel "ochranu" proti chybnému nacenění:

3.1. Veškerá prezentace zboží umístěná ve webovém rozhraní obchodu je informativního charakteru a prodávající není povinen uzavřít kupní smlouvu ohledně tohoto zboží. Ustanovení § 1732 odst. 2 občanského zákoníku se nepoužije.

23.11.2016 12:02:32 | Upraveno autorem (porovnej)

Rone
Objednáno a zaplaceno. Jsem zvědavý co se bude dít. Pokud už mají mé peníze na svém účtu, tak dle mě je obchod uzavřen.

23.11.2016 12:26:20 | Upraveno autorem (porovnej)

Al

Tak už
cenu opravili na 690.

23.11.2016 15:20:45

rone
jsem též zvědav, jak to dopadne...já objednal a zaplatil včera večer a ráno my přišel mail z obchodu, že už je to uhrazený...
Ale zlobit se na ně nebudu, pokud by poslali peníze zpět...

23.11.2016 18:59:11

RONE
a je to tu...buď prý individuální cena 500 a nebo storno objednávky

24.11.2016 14:23:04

objednávka
napsal jsem jim, že jestli je cena i s dopravným, vezmu to, jinak nee...
Zajímalo by mě, zda je právně v pořádku mít v obchodních podmínkách výňatek z občanského zákoníku...
Podle mě nee...ale hádat se s nima nebudu, buď mi to celé dají za 500kč, nebo mi vrátí 350kč...
Tož tak

24.11.2016 15:33:35

myslím,
že pokud v rámci objednávky odškrtáváš, že souhlasíš s obchodními podmínkami, tak to v pořádku může být...

24.11.2016 15:46:33

Rone
Právně v pořádku to není v žádném případě. Uvedené ustanovení v jejich obchodních podmínkách hovoří o případě, kdy nejsou povinni uzavřít kupní smlouvu. Tzn. já objednám za cenu na jejich eshopu, oni obdrží objednávku a zjistí špatnou cenu. Nepošlou informaci o přijeti objednávky, využijí dané ustanovení a kupní smlouva nevznikne. Pokud ovšem objednávku akceptují a potvrdí a já navíc již objednané zboží uhradím, není pochyb, že kupní smlouva je uzavřena. A vzhledem k tomu, že cena nebyla ve značném kontrastu s cenou obvyklou, kdy navíc u ceny bylo uvedeno akční cena, tak obchodníkovi nezbývá nic jiného, než smlouvu plnit. Dost mě zklamali, kdy já jsem ke hře Rone navíc objednal hru 7 wonders Babel za cenu 706,-. Když si troufnu tvrdit, že na uvedené hře obchodník vydělal cca. 200,- tak je to částka, co by měla pokrýt možnou ztrátu z prodeje hry Rone. Obchodníkovi tedy nevznikla žádná škoda, ale rovněž nevydělal. Je pak smutné, že tohle se mnou vůbec řeší. Takže já trvám na plnění uzavřené smlouvy. Myslete si o mě co chcete, ale život je boj a já to pociťuji každý den. Pokud udělám chybu já, tak mi to taky strhnou z platu a dají sežrat.

24.11.2016 16:32:26

....
V pořádku to není. Nikde nemůžeš zaškrtnout, ze se nebudete řídit zákonem.. Jde o klasickou smlouvu uzavřenou na dálku. Proto nabízí tu cenu 500. Ale jako také bych se s nimi nehadal.

24.11.2016 16:33:37

Obchodní podmínky
§ 1732 OZ v osdt. 1 stanoví, že právní jednání směřující k uzavření smlouvy je nabídkou, pokud obsahuje podstatné náležitosti smlouvy tak, aby smlouva mohla být uzavřena jeho jednoduchým a nepodmíněným přijetím, a pokud z něho plyne vůle navrhovatele být smlouvou vázán, bude-li nabídka přijata.

Podle odst. 2 se pak má za to, že návrh dodat zboží nebo poskytnout službu za určenou cenu učiněný při podnikatelské činnosti reklamou, v katalogu nebo vystavením zboží je nabídkou s výhradou vyčerpání zásob nebo ztráty schopnosti podnikatele plnit.

Problém je v tom, že první odstavec se aplikuje jenom v případě, že z jednání vyplývá vůle být smlouvou vázán. To ale v tomhle případě neplatí, když obchodní podmínky výslovně stanoví, že se o nabídku nejedná.

Odstavec dva je pak pouze vyvratitelná domněnka, kterou vyvrací právě obchodní podmínky.

Podle smluvních podmínek je smlouva uzavřena až potvrzením objednávky. Pokud Vám teda přišlo potvrzení objednávky, tak je smlouva uzavřena a oni ji musí dodržet.

Mně ale přišla jenom rekapitulace objednávky (nikoliv tedy potvrzení objednávky), pak přišla až informace o objednávce, kde mi nabídli tu cenu 500. Žádný potvrzení jsem teda nedostal a tak nedošlo k uzavření smlouvy.

Za sebe se teda asi spokojím s tou cenou 500, pořád je to o 200 levnější než kdekoliv jinde.

24.11.2016 16:52:59

Kupní smlouva
Tak pokud mi přijde rekapitulace objednávky, kdy objednávka má číslo, je napsáno, že se vyřizuje a jsem vyzván k zaplacení a já zaplatím, tak dle mě je tedy kupní smlouva prokazatelně uzavřena. Pokud by nebyla, tak na základě čeho a za co jsem teda vůbec platil?
EDIT : Ještě výňatek z jejich obchodních podmínek
8.1. Kupující nabývá vlastnictví ke zboží zaplacením celé kupní ceny zboží.

Takže kdo zaplatil, tak už uvedené zboží vlastní.

24.11.2016 17:17:53 | Upraveno autorem (porovnej)

Potvrzení objednávky
Kdybych tu objednávku zaplatil, tak si taky stojím za tím, že už došlo k uzavření smlouvy :)

Já si ale vybral osobní vyzvednutí. Otázka je, jestli je rekapitulace objednávky to samý, co potvrzení objednávky. Jestli vždycky posílají jenom rekapitulaci objednávky a nic, co by bylo formálně označený jako "Potvrzení objednávky" normálně neposílají, tak by to bylo v pohodě.

Chtělo by to někoho, kdo má s objednávkama tam zkušenosti, ať víme, jak to chodí.

24.11.2016 19:39:20

dobre-knihy
Takže eshop uznal původní objednávku, čehož si vážím a mohu jej tedy hodnotit kladně co se týče přístupu k zákazníkovi. Věřím, že vzhledem k příznivým cenám jim to budoucími objednávkami budu moci vrátit.

25.11.2016 08:36:22

rix

Dobre-knihy
jak jste dopadli?

1.12.2016 10:29:17

objednávka
ahoj, zatím nijak, řekl jsem, že trvám na objednávce, peníze se mi nevrátili a čekám, zatím nic...

1.12.2016 11:42:38

Příspěvek odporoval pravidlům diskuse a byl proto smazán.

2.12.2016 09:31:38

permonick...
ale no tak, tohle asi nebylo nutné a navíc to bylo i OT...

2.12.2016 09:40:17

Příspěvek odporoval pravidlům diskuse a byl proto smazán.

2.12.2016 11:07:23

Charitativní aukce

Dobročinná dražba: Reef Encounter + rozšíření
Dobročinná dražba: Reef Encounter + rozšíření
Akt. cena: 1000
Končí za: 16 hodin

Všechny tyto aukce >>

Vybíráme z Bazaru

Základna
Základna
Akt. cena: 135 Kč
Končí za: 16 hodin