Ve stínu pyramid: Zásvětí

oooooooooo hodnoceno 0x (Seznam vlastníků)

Ve stínu pyramid: Zásvětí - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 45 min
Herní svět: Starověk
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: vydání ohlášeno
Vydavatelé: Alderac Entertainment Group
BoardBros
Devir
Autoři: Tom Cleaver
Rok vydání: 2015
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

Tento popis ještě nebyl definitivně schválen. Pokud chcete, můžete zkusit navrhnout vhodnější verzi, která by lépe odpovídala ideálnímu popisu.

Ve stínu pyramid: Zásvětí je karetní hra kombinující mechaniky deck-building a set-collection, během níž hráči začínají se stejnými počátečními kartami, k nimž postupně dokupují další karty z nabídky, uspořádané do tvaru pyramidy. Karty mohou ve svém tahu využít pro nákup karty (přičemž dochází k borcení pyramidy), zahrání akce na ní uvedené, nebo (jednou za tah) na její zapečetění do hrobky. Na konci hry hráči obdrží body za karty v hrobce ‒ počáteční a unikátní karty dávají fixní počet bodů, avšak většina karet patří do některé z pěti sad a v jejich případě hráči získají body za celou sadu.
Hra je pravidlově zcela identická s předchozím titulem Ve stínu pyramid, odpovídají i jednotlivé sady, a to co do jejich velikosti i barevného rozlišení od nejméně početné červené (tři karty po dvou exemplářích) po nejpočetnější modrou (sedm karet po dvou exemplářích), ačkoli představují jiné typy artefaktů (předměty používané při mumifikaci, dále šperky, komnaty, zbraně a umění, tj. malby z hrobek). Počáteční karty jsou stejné jako v prvním dílu, ale unikátní karty jsou nové. Níže jsou uvedeny pouze nabízené varianty kombinace obou dílů hry:
•    mix sad: hráči použijí z každé dvojice stejně velkých sad (např. knihy vs. zbraně) vždy jednu sadu.
•    poloviční sady: všechny karty zastoupené v obou dílech ve dvou kopiích použijí hráči pouze v jednom exempláři, použijí tedy z každé sady obou dílů hry polovinu karet; pro potřeby bodování mohou každou sadu považovat za nezávislou (tj. de facto hrát s 10 sadami karet), nebo považovat karty stejné barvy za jednu „supersadu“.
•    delší partie: hráči přidají další karty dle varianty pro pět a šest hráčů i pro hru v menším počtu hráčů.
•    pro pět a více hráčů: hráči použijí odpovídající počet počátečních karet z obou dílů hry. V pěti hráčích vytvoří supersady sarkofágy / mumifikace a kanopy / šperky a dále vždy jednu ze sad stejné barvy a jednu šestici unikátních karet, v šesti využijí navíc i druhou sadu z dvojice amulety / kanopy a další čtyři unikátní karty. (Analogicky lze sestavit sady i pro hru 7 a 8 hráčů.)

Autor: Ondřej Podavka

Další názvy této společenské hry

  • El Valle de los Reyes: La Otra Vida
  • Valley of the Kings: Afterlife

Vybíráme z Bazaru

7th Continent, The : The Icy Maze
7th Continent, The : The Icy Maze
Akt. cena: 204 Kč
Končí za: 2 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas