Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Počet hráčů: | 1–2 |
Doporučený věk: | od 14 let |
Herní doba: | 90 min (reálná data) |
Herní svět: | Fantasy |
Herní kategorie: | karetní hra, kooperativní, sběratelská |
Čeština: | ke stažení |
Vydavatelé: | Asmodee Czech Republic Edge Entertainment Fantasy Flight Games Galakta Heidelberger Spieleverlag Stratelibri |
Autoři: | Nate French |
Rok vydání: | 2010 |
Dostupnost: | neznámá |
Sdílej: |
Pravidla
Pravidla jsou online!trpaslici sekera, doplnky
samozrejme ju môžeš vyložiť aj inému hrdinovi, to plati pre všetky doplnky, dokonca ju môžeš vyložiť aj inému hračovi :), ale ako si napisal platiť ju treba zdrojmi rovnakej farby
karty cílů
Kartu cílů si můžu vzít kdykoli (v jakékoli fázi)? Samozřejmě pokud už není hlídaná.
@ karty cílů
No väčšina má podmienku "exhaust to claim". Takže vždy ak máš okno na akciu a cieľ nie je chránený, môžeš ho zobrať v akejkoľvek fáze.
střetnutí
když hrajeme ve dvou a nepřítel se se mnou střetne a přežije můj útok do dalšího kola,tak v tom dalším kole pořád zůstává se mnou ve střetu?tedy útočí opět na mne a druhý hráč ho nemůže napadnout(kromě střelce druhého hráče)?
a ještě prosím o vysvětlení postavy střelec.v pravidlech je psáno že může útočit na nepřítele ve střetu s jiným hráčem.to chápu,ale je tam napsáno i to,že se může účastnit i útoků jiných hráčů,což nechápu.díky za odpověď.
mantiscz
1. Ano
2. Jde o to, ze druhy hrac muze strelcem zautocit samostatne, pripadne jej pridat k tvemu/tvym utocnikum, aby se secetly hodnoty utoku (jinak plati, ze na kazdeho nepritele muzes zautocit v kole jen jednou...)
střelec
na každého lze útočit jen jednou-tzn. když já zaútočím na nepřítele,nemůže spoluhráčův střelec zaútočit podruhé a tak je lepší rovnou sečíst útok mých postav+jeho střelce zaráz?
ano
Deklarujes je v ramci jednoho utoku jako utocniky a sectes jejich utok.
steward of gondor
když zahraju tuhle kartu(zaplatím cenu žetony z leadership hrdiny)a dám ji třeba spoluhráči k jeho gimlimu ze sféry tactics,jaké žetony pak gimlimu bude tato karta produkovat?tactic nebo leadership?
mantiscz
Tactic
Keyword – Archery X
K této herní mechanice mám dva dotazy. V pravidlech je uvedeno:
… player must deal damage to charakter cards in play equeal to the specified archery value …
Příklad: Archery 2 (keyword na 1 kartě enemy) - rozhodnu se přidělit damage a určím charakter Defender of Rammas (1 život), přidělím damage 1 a charakter jde ze hry. Dotazy:
1 - Přiděluji i ten zbyly 1 damage nebo tím, že jsem určil charakter, jsem vyřešil oba dva?
2 – Lze Archery 2 rozdělit třeba po 1 damage na dva hrdiny nebo musím určovat pouze jeden charakteter?
Karta – Collateral Damage
When Revealed: Discard 2 cards from the tom of the encounter deck. Discard an additional 2 cards fo each copy of Collateral Damage in the discard pile. Then, raise each player´s threat by 2 for each location discarded by this effect.
Dotaz: Pokud je v discardnutých kartách další karta Collateral Damage – discarduji i za ni další 2 karty?
vysvětlení
karta theodred když jde do questu přidává kolika hrdinům žeton?pouze jednomu?a karta protector of lorien-kolik mohu vyhodit karet z ruky abych tak získal co největší bonus?
mantiscz
ano jednemu, ktorého vyčerpáš a tiež ide na quest,
protector môžeš max 3 karty odhodiť
re
díky,takže karty s podobnou mechanikou jako protector jsou limitovány max.3 x efekt předpokládám..
V pasti (sacked) a vynesen do vyse (born aloft)
Dneska sme hrali skalbal traja hraci a nastala situacia :
po poslani na quest sme odhalovali 3 karty a prisli 2x V pasti (sacked) lenze prvni hrac mal uz len jedneho z troch hrdinou,jedna sla tomu hrdinovy a kam sa mala pripojit druha karta V pasti (sacked) ??
Vynesen do vyse (born aloft) ked je tento doplnok prideleny ku kartam spojencov napr Vcelar Meddedovec (Beorning beekeeper) z akciou: ze odhod Vcelare ze hry a udel poskodenie ... tak postup bude odhodim vcelare , dam poskodenie do oblasti odhalenia a odhodim doplnok Vynese do vyse a zoberem si Vcelare do ruky ?
a este pri Gandalfovi situacia : vylozim vo fazy planovania gandalfa k nemu dam doplnok Vynese do vyse tak na konci kola odhodim doplnok a gandalfa si dam spat do ruky ?
mantiscz
obycajne byva uvedene priamo na karte kolko krat mozes uvedenu abilitu pouzit. karta protector of lorien ti to dovoluje spravit 3 krat pocas 1 faze. S inymi kartami to moze byt inak.
Ew - sacked, born aloft
born aloft - pri spojencovi Beorning beekeeper som si tym neni az taky isty ci sa to da pouzit. skor sa priklonim k variante, ze to neni mozne. podla mna musis splnit najprv 1 zahratu akciu az potom dalsiu. s Gandalfom to mozne je.
sacked - so situaciou ktoru spominas som sa este nestretol priamo v hre. priklonim sa k moznosti, ze zvysnu kartu sacked! diskartnes, lebo je na nej uvedene, ze si ju musi dat prvy hrac na hrdinu ktory kartu sacked este nema. co v tvojom pripade mozne nie je.
odpo
U Beorninga bych take videl, ze ne. Sacked bych take nepridelil dalsimu hraci. Je to obdobne jako na novem shadow efektu, kde se hovori ze nepritel se navaze na dalsiho hrace a zautoci. Kdyz hraji solo, tak to take nepouziji.
K otazce Collateral Damage jsem cetl tvuj link od Caleba, kde vysvetluje, ze Collateral diskartnuty v 1. varce znovu spousti when revealed efekt. Prijde mi to divne, ze diskartnuta karta spousti svuj efekt i s ohledem na faq cl. 1.22, kde se hovori, ze tento efekt se spusti pouze je-li v podmince pouzito slovo reveal.
Heirs of Numenor - Celador
Ahoj, mám dotaz ke kartě Objective ally - Celador. Je na ní, že pokud jsem neúspěšný v questování nebo pokud nějaká postava opustí hru, mám mu udělit jeden žeton zranění. Platí to i v případě, že vyložím Gandalfa a na konci kola ho dle pravidel odhodím ze hry? Nebo platí jen, když odhodím postavu poté, co ji zabil nepřítel nebo karta treachery? Díky
GREYHOUND
sice kartu nemam, ale podle toho jak jsi to popsal to funguje i u gandalfa. Takové anti kombo
wtf?
situace:2 úkol,třetí část úkolu core setu(břehy anduiny)
ve třetí části úkolu(kdy už se nevykládají karty do oblasti odhalení)mi tam zůstaly 2 karty goblin sniper-nebo česky střelec ze zálohy.mé ohrožení 45,(nemohu napadnout jejich úroveň48 a nemohu si je vybrat v kroku střetnutí hráčů,poněvadž nejde napadnout,když je v oblasti jiný nepřítel a oni jsou dva).ale na kartě goblinů je napsáno:POKUD JE STŘELEC ZE ZÁLOHY V OBLASTI ODHALENÍ NA KONCI FÁZE BOJE,KAŽDÝ HRÁČ UDĚLÍ JEDNÉ POSTAVĚ,KTEROU KONTROLUJE,1 BOD POŠKOZENÍ.
jelikož nedošlo ke střetnutí s nepřítelem(a přeskočí se fáze boje),neudělí ani jeden z nich poškození?nebo musím udělit 1 bod poškození za každého z nich,i když se se mnou nestřetli?díky za vysvětlení :)
mantiscz
dle mého fáze boje normálně nastane i když nemáš s kým bojovat a tak na konci fáze oba udělí 1dmg.
Docela zajímava situace :-)
fáze boje
Je to tak jak píše Morpheus. Na konci fáze boje, ať už s někým bojujěš nebo ne, si udělíš poškození. Ty střelci na tebe střílejí ze břehu i když se nedostanou do tvé blízkosti.
to Greyhound - Celador
Ano, jakmile Gandlaf (postava) opustí hru, udělíš Celadorovi poškození. Ithilien není žádná sranda :). Na druhou stranu, za určitých okolností s určitým balíkem je lepší nechat Celadora umřít. Nebo aspoň nám tato taktika vyhovovala víc.
Mejlo
Hm, takže jsem to hrál špatně, takže to musím zkusit znovu. No a teď jsem zkoušel 3.quest rozšíření - Siege of Cair Andros, a tam dostávám nehorázně na zadek, budu muset přeskládat balíček...
Díky, já jsem tušil, že to platí i u Gandalfa.
A napadá mě ještě jeden dotaz, jde některou kartou s léčivým efektem léčit Celadora nahoře ve staggingu? Počítám že ne, když ho nekontroluji, že?
Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
KOLONIE
Akt. cena: 1000 Kč
Končí za: 1 den