LAMA Kadabra - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2–6
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 20 min
Herní svět: Abstraktní, Zvířátka
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: vydání ohlášeno
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Reiner Knizia
Rok vydání: 2024
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

LAMA Kadabra je karetní hra vycházející z předchozího titulu LAMA ‒ hráči se tedy i nyní snaží zbavovat karet tak, aby na konci kola obdrželi co nejméně trestných bodů, a ve svém tahu mohou zahrát kartu, dobrat si kartu nebo odstoupit ze hry. Oproti původní hře jsou zde však některé nové mechaniky. Níže jsou uvedeny pouze nové prvky hry:

Příprava hry:

Hráči kromě šesti karet, které každý hráč obdrží, dobíracího balíčku, z nějž se otočí jedna karta lícem vzhůru, a žetonů trestných bodů se připraví také modrý magický žeton a karta magického pódia. Každý hráč si vezme tři žetony o hodnotě 1.

Průběh hry:

Nově mají na sobě některé karty dvojí hodnotu 2/3, resp. 4/5. Taková karta se považuje za kartu obou hodnot, karty 2/3 je tak možné vyložit na karty 1, 2, 3 a poté je možné na ni vyložit karty 2, 3, 4.

Některé karty po zahrání spouštějí některou z akcí:
•  odstranění žetonu: hráč, který kartu zahrál, smí odložit jeden žeton o hodnotě 1;
•  dobrání karty: hráč po levici hráče, který kartu zahrál, si dobere jednu kartu a teprve poté odehraje svůj tah
•  zisk magického žetonu: hráč si vezme modrý magický žeton, ať se nachází kdekoli. Držitel žetonu může žeton odložit a vynechat svůj tah.

Vždy, když hráč zahraje kartu lamy a má u sebe alespoň jeden žeton, umístí žeton nejnižší hodnoty, který má, na kartu magického pódia. Pokud se zde nachází alespoň pět žetonů, začíná magická show a hráč na tahu musí buď odložit kartu lamy (popř. umístit sem další žeton), nebo si vzít všechny žetony z karty magického pódia a odehrát svůj tah.

Konec hry:

Při udělování trestných bodů se karty 2/3, resp. 4/5 považují za karty obou hodnot. Hráč, který má na konci hry u sebe modrý magický žeton, obdrží 10 trestných bodů.

Autor: Ondřej Podavka

Další názvy této společenské hry

Vybíráme z Bazaru

Star Wars: The Card Game - sbírka + bindery
Star Wars: The Card Game - sbírka + bindery
Akt. cena: 2141 Kč
Končí za: 3 dny

Offcanvas