Euthia: Torment of Resurrection – Cruel Frost

oooooooooo hodnoceno 0x (Seznam vlastníků)

Euthia: Torment of Resurrection – Cruel Frost - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Rozšíření pro hru: Euthia: Torment of Resurrection
Počet hráčů: 1–4
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 240 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: desková hra, kooperativní, vývoj postavy
Čeština: není
Vydavatelé: Diea Games s.r.o.
Steamforged Games Ltd.
Autoři: Markéta Bláhová
Tadeáš Spousta
Rok vydání: 2025
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Samostatné hraní

Teď se možná budu blbě ptát ale co vlastně Cruel Frostu brání aby byl samostatně hratelný?

Má vlastní úkoly, předměty, místa k těžbě a i elitní monstra, postavy, startovní pole atd.

Jediné co mi tam asi chybí jsou stříbrné a zlaté karty, případně peníze (což by řešila Deluxe verze)

12.5.2024 00:45:36

Tak hratelné by to asi bylo, ale velice omezeně.

Málo políček mapy, bez normálních monster (fakt nechcete bojovat jenom proti elitám), navíc by úplně chyběly monstra 3. úrovně, žádní elementálové, questy

3 hrdinové (zatím), takže hra max ve 3 (i když osobně bych stejně ve více hrát nechtěl)

Spousta chybějících základních komponent - kostky (Shii), zlaté a stříbrné karty monster, žetony gaaru, chaosu, zlato, lektvary, poklady, vaky, pravděpodobně dwurty…

A spousta dalšího.

Bylo by to hodně osekané a museli byste najít náhradu za spoustu komponent, u kterých se počítá že už je máte.

13.5.2024 10:28:15 | Upraveno autorem (porovnej)

No, má to svojí mapu, market dílky 198(lektvarym zbroje, zbraně, amulety,svitky atd..),vlastní resources 90 z dolu, vody, výkopu, vlastní sadu gemů 55, elementály, 71 setkání (questů), elitky.

Co mi tam schází jsou peníze, zlaté a stríbrné karty, karty monster úrovně 1,2,3 a gaar/chaos, shii, dwurty a vaky, start lektvary)

Pokud nepřidám trpaslíka, dwurty mě nezajímají a pokud to nebude vyžadovat scénář, startovní lektvary nepoužiju.

Technicky vzato, když tedy vezmu tuto relativně malou část (cca 100 karet a pár žetonů), tak mi to stačí přidat k tomuto a mám samostatně hratelné rozšíření.

Takže kdybych s tím někam šel, tak nemusím brát nákladní auto aby popral celou hru(3 krabice), stačí mi jen do téhle jedné dohodit těch pár komponentů a mám zimní “cestovní” verzi v jedné krabici.

13.5.2024 17:49:19

dve fakticke poznamky:
nova postava Hassian taktez vyuziva dwurty
lecive lektvary se daji kupovat v kostele, nedostavaji se pouze na zacatku

Oskar,
občas se objevuju v JOUOB.castu

13.5.2024 18:07:21

@Laionel To je nesmysl. Proč jednoduše nekoupíš základní krabici a nevyndáš z toho jen komponenty na nejbližší hru do extra bedny? Ty komponenty jsi vypsal hezky, ale “náhodou” si vynechal, že v tom cruel frostu je jen jeden hrdina a patrně se odemkne druhý a je tam jen 24 mapových dílů, navíc vtipně budou všechny stiženy pravidlem mrazu a jak psal autor ve vedlejším vlákně pointa toho cruel frostu je v míchání do základního obsahu. A dost bych se divil, kdyby ta nová expanze byla herně lehčí než předchozí, spíš bych čekal těžší obtížnost a komplexitu. Ano jsou tam čtyři scénáře a některé z nich mohou vyžadovat třeba materiál ze základu. Mám doma několik takových monstr krabic a problém není jen v jejich hmotnosti při přepravě, ale v tom rozměru. Tohle prostě do igelitky/batohu rozuměn nedáš, i kdyby to vážilo půlku. Dalším řešením je insert a několik menších beden, není potřeba se fixovat na tu monstrbednu a od toho vše odvíjet.

V praxi je u těchto monster her nejrozumnější pozvat spoluhráče a před jejich příchodem udělat setup, než to komplikovaně někde tahat, rozkládat a vysvětlovat pravidla a ještě řešit jak na to oddělit komponenty.

Abych se vrátil k původnímu dotazu samostatné hratelnosti brání zejména to, že byl primárně vyvíjen jako modul do již existující hry a u tak velké hry a komplexní hry nelze jednoduše lusknutím prstu a přidáním pár komponent vyřešit hratelnost, která je klíčová. Ve finále koupíš za stejné peníze úplně stejnou monstr bednu jak od základu s půlkou až třetinou hratelnosti základu a budeš moci hrát se 2 hrdiny +-3 scénáře.

EDIT: U hrdinů jsem napsal nesmysl.

14.5.2024 10:04:34 | Upraveno autorem (porovnej)

V Cruel frostu jsou v základu 2 hrdinové, představili ještě jednoho a čeká se (bylo naznačeno), že přijde ještě jeden, takže můžeme počítat se 4, pravděpodobně

14.5.2024 10:37:07

@Laionel 

“má to svoji mapu” - má to 24 dílků mapy, rozdělených do 5 aktů, to je necelých 5 dílků na akt. Pravděpodobně ještě nějaké budou přiřazené specifickým scénářům, takže odhaduji, že to budou 3-4 dílky na akt.
Co koukám do knihy scénářu, tak v základní hře se používá minimálně 5 na akt, a to sólu. V multiplayeru je jich ještě víc, takže ta mapa bude sakra malá.

“vlastní sadu gemů” - ale nemá to původní gemy, které se stále používají i v rozšíření

“elementály” - ne. Má to 1 typ nového elementála. Původní 4 už v rozšíření nejsou.

“71 setkání (questů)” - Z toho co vídím na KS, minimálně něco jsou karty pro setkání ze základu. A na ty jaksi nebudete mít mapové dílky, takže karty budou k ničemu.

atd. atd.

Jako… samozřejmě nikdo vám nebrání hrát to rozšíření samotné. Ale jestli to budete zkoušet, tak nám napiště jak to šlo :D

14.5.2024 11:21:53

Vybíráme z Bazaru

Fighters of the Pacific
Fighters of the Pacific
Akt. cena: 1290 Kč
Končí za: 8 dnů

Offcanvas