Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Počet hráčů: | 2–5 |
Doporučený věk: | od 14 let |
Herní doba: | 120 min (reálná data) |
Herní svět: | Fantasy |
Herní kategorie: | desková hra, kooperativní, vývoj postavy |
Čeština: | v balení hry |
Vydavatelé: | |
Autoři: | Adam Sadler Corey Konieczka Daniel Clark Kevin Wilson |
Rok vydání: | 2012 |
Dostupnost: | 14 obchodů (cca 1949–2149 CZK) |
Sdílej: |
Chilly
hmm, jakmile zacne nejaka hra nebo soubor do sebe zapadajicich her takto podobne bobtnat, automaticky ztracim zajem.
Ringo
Já také nemám rád hry, které mají 100 rozšíření nebo boostrů. Ale když jdou figurky z jedné hry použitelné i v jiné, tak k tomu rovnou dodat i příslušný materiál (karty) - to považuji za super přístup.
Anderson
jenze kdyz clovek hrava i vice nez jednu hru, tak je spise otravne, kdyz do te jedne porad nekdo strka nejaek addony.
2 Ringo
Tak kdyby to byl addon pro tuto hru, tak neřeknu ani slovo a budu 100% souhlasit - ano, mělo to být v základu, popřípadě v plnohodnotném rozšíření.
Ale tady je samostatná hra, která má hezké figurky, které jdou použít do jiné hry. Buď se dá spoléhat na komunitu, že si to nějak zařídí a kašlat na to. Nebo se toho lze zhostit a výrobce už rovnou přidá příslušný materiál - zadarmo. Kritizovat ho za to, že dodal iniciativně něco navíc, mi přijde trochu přitažené za vlasy. :-)
Anderson
jako ja jsem to nerekl vylozene jako kritiku, jen jsem psal, ze automaticky ztracim zajem. Je to i mym puntickarskym ja. Ze budto kolem dane hry budu mit vse co vyslo nebo nic:-)
První dojmy
Hra zakoupena v Tomových Hrách, z pravidel i z komponentů velké nadšení, některé figurky sice potřebovali trošku "narovnat" ale jejich provedení je výborné a do hry jako takové se pustím až jí natřu (cca 3 týdny po večerech) , aby byl zážitek větší. Pravidla i quest guide přečteny a jsem z toho nadšenej. Na to jak u FF píšou (alespoň pro mě) zmatený pravidla (Wiz War, GoW) jsou tyhle opravdu dobře a přehledně napsaný. Pokud jde o problémy s cenou, myslim že 1800 je OK. Za to množství věcí figurek + grafiky == atmosféry (Ravenloft je téměř bez obrázků) se člověk ani nemůže divit. Já si občas nějakou hru i vyrobim, např. první Summoner Wars černobíle mě vyšel cca 20,-tisk + 2x60,- za barevné obaly + 3 hodiny práce se stříhánim a s hrací deskou ale nedovedu si představit, že bych si descent udělal ve stejné kvalitě barevně a za stejné peníze (nepočítaje to velké množství času). Pro mě tedy maximální spokojenost a na slunci už se mi sušej čerstvě nabílené figurky.
Levelování
Prosím jakpak probíhá levelování hrdinů? Přibíráním kartiček se zlepšenými staty, nebo přikládáním žetonů na kartu hrdiny, nebo nějak jinak?
grapo
Na konci scénáře můžeš získat jeden či více zkušenostních bodů. Ty pak můžeš použít na vybrání si dovednosti z balíčku dovedností své třídy. Dovednosti jsou za 1 a více bodů zkušeností, takže lze šetřit na "dražší" a lepší dovednosti nebo utrácet za více "levnějších".
Overlord také získává XP a za ně si může do balíčku overlord karet nakupovat mocnější karty. (ty má rozdělené do tříd a musí dodržet určitá pravidla při jejich výběru).
The Chosen
Děkuji za vysvětlení. Tak to se mi velice líbí. Asi té hře neodolám.
Dotaz
Nechtěl jsem zakládat nové vlákno, tak se ptám zde.
Mám základní hru Descenta 1Ed., kterou teď hrajem, a chtěl bych koupit rozšíření. Váhám ale jestli se raději nepustit do druhé edice, abych v první ed. neutápěl peníze, když už na ní nevyjde žádné další rozšíření. Bojím se ale, že budu z druhé edice zklamán, když slyším jak je jednodušší, že tam nejsou poklady atd.. Zas mě ale láká ta grafika a kampaň.. Poraďte někdo prosím. Díky moc !
Nezbitch
Není jiné cesty, než to vyzkoušet. Hry jsou to dost odlišné. Už se tady o tom dost diskutovalo. Osobně mám obě edice. Rozšíření k jedničce bych určitě nekupoval, snad kromě Road to ...
Dalsi rozsireni????
Tedy při oznámení dalšího rozšířeni pro D:JitD 2nd (kolikáté už? 3? 4?) si tak říkám, že je to ještě větší dojička na peníze než jsme doufali..:)
In
Jedná se o 4 rozšíření a jediné co si myslím hráč užije jsou nové postavy a příšery. I když já jako pán jeskyně používám jen příšery z první edice (karty z conversion kitu), jsou totiž mnohonásobně silnější. Mimo jiné mi vadí, že v nových rozšíření vychází spousta desek, které užijete maximálně v jednom questu. Vše sice vypadá pěkně, ale setup je potom mnohem delší.
Samostatné questy byli vždy slabinou D2e a kampaň se těžko ohraje tak, aby člověk dosazoval questy z rozšíření.
zmena pravidel
Ahoj,
Dost uvazuji o koupit teto hry. Ale po precteni teto diskuze me mirne zklamalo ze se neda v Descentu umrit. Tak bych se rad zeptal tech hracu co maji zkusenost s touto i starsi verzi hry: jestli by byl veky zasah do pravidel a nezpusobylo by to nevyvazenost na strane Overlorda zavest "domaci pravidla" napr. omezeny pocet omraceni ( 1x omraceni a pak vyrazeni ze hry) nebo ze se postavy nemohou zvedat sami ale musi jim pomoct nejaky jiny hrdina a pokud lezi cela druzina tak automaticky prohrali.
porovnanie
Viete to prosim niekto porovnat s prvou ediciou? Okrem toho ze je to kratsie, lebo to je vseobecne zname :-) Z toho co som sa docital, tak je to lepsie pre vascinu ludi iba v tom ze je to kratsie, inac je to pomerne ochudobnenie prvej verzie. Druha edicia ma laka, nehral som ju, ale mame radi dlhe epicke questy z jednotky. Role playing je o to silnejsi.
to Stoperik
Sice je to dlouho, co tady zaznel tvuj dotaz, ale mozna to nekomu do budoucna pomuze. Pokud nemate problem s ang, tak tady je moc pekne srovnani obou edic.
http://geeksfromouterspace.wordpress.com/2013/05/12/descent-journeys-in-the-dark-a-comparison-between-editions/
Ty dojmy jsou tytez, ktere jsem mel po precteni pravidel k druhe edici. FFG smele kraci cestou GW, zatimco se nechalo inspirovat sizenim z PC sfery v podobe DLC (porucici). Jenom cekam, kdy prijdou se Season Pass. Lide jsou tak tupi, ze si koupi jednu hru na xkrat. Druha edice je dle meho nazoru silne predrazena a neskutecnym zpusobem osizena. Celkem potom usmevne cist komentare. Nicmene, pokud by se ti ji povedlo sehnat za nizsi cenu, tj. do 1100, tak by se mohla vyplatit.
Hyems
pri porovnani čo dostaneš za cca 30€ (iné hry) a za cca 60€ (descent), vyjde na z toho descent určite lepšie, figurky, karty, scenare, obsah krabice...
ps: toť môj nazor :)
matko1986
Nepopiram, ze v relativnim vyjadreni se muze jevit v lepsim svetle. Jak jsem jiz zminil, tak kdyby cena byla nastavena nize,tak bych o druhe edici i uvazoval.
Pokud se na to podivas v souvislosti s politikou rozsireni FFG, ktere uplatnuji u druhe edice, ackoliv to nekomu vadit nemusi, tak je to vylozene sproste. Osekali puvodni koncept na kost, nasadili temer stejnou cenu (cca o 50 - 100 Kc) jako u prvni edice, ale s vice jak polovicnim obsahem. Vlastnikum prvni edice se vysmali; chtit za par karticek 700, abych vubec mohl pouzit material z predchozi verze, je nestoudnost. Zacinaji byt nenazrani stejne jako GW (kteri jsou ted v tezke ztrate), to je cele.
Jedine, co jsem chtel vyjadrit, je skutecnost, dle meho nazoru, ze ta hra se vyplati poridit, ale za podstatne nizsi cenu. A pokud nekdo radeji epicke hry, tak at da ruce od druhe edice pryc.
Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Brass - Insert
Akt. cena: 400 Kč
Končí za: 5 dnů