Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Iniciativa herni komunity - tip na CZ hru od GMT pro Mindok
Po shlednuti posledniho videa deskofobie s Pogem z Mindoku zaznela vyzva pro doporuceni komunity GMT hry v cestine.Beholder
To já taky ne, jenže narozdíl od většiny ostatních her od GMT je to hra, která je stravitelná i pro běžné mainstreamové hráče, má snesitelnou herní dobu, je hratelná v různém počtu hráčů, není nijak extra složitá a navíc na poli závodních her, které jsou v češtině k sehnání, není moc velká konkurence.
Když to porovnám s ostatními hrami, které jste tu napsali, tak většina z nich je hratelná jen v nějakém konkrétním počtu hráčů nebo má přehnaně dlouhou herní dobu nebo příliš složitá pravidla.
Navíc si stačí přečíst jména diskutujících u tohoto tématu a zjistíte, že je tady sice nezvykle vysoký počet příspěvků, ale zase tak moc diskutujících tady není. A navíc má skoro každý jiný názor, to znamená, že ať by vyšla jakákoliv válečná hra od GMT, ze zdejších debatérů by si jí koupilo jenom pár jedinců. A rovnou můžete zapomenout na běžné hráče, protože ty si válečnou hru nikdy nekoupí. Takže jakákoliv válečná hra od GMT by se prodala maximálně v počtu několika set kusů.
Jinak srovnání se Studenou válkou je nesmysl, protože jak už tu někdo psal, ve chvíli, kdy vyšla v češtině byla kolem ní aura dlouhodobě nejlepší deskové hry podle žebříčku BGG a spousta lidí si ji koupila ze zvědavosti, ale reálně ji pak ani nevytáhli na stůl. A to není Studená válka nijak pravidlově složitá, ale na spoustu běžných hráčů už je to zkrátka moc.
---
Zarytý odpůrce figurek, který zastává názor, že hromada plastu ze špatné hry dobrou hru nikdy neudělá.
MalcolmReynolds
" to znamená, že ať by vyšla jakákoliv válečná hra od GMT, ze zdejších debatérů by si ji koupilo jenom pár jedinců."
Tak zrovna tohle si nemyslím. Z těch válečných bych si fakt koupil kteroukoliv, pokud bych ji už neměl v cizím jazyce.
Naopak s tím, že v reálně době se prodá nejvýš několik set kusů, s tím souhlasím.
:)
Zajímalo by mně jaké minimální množství té hry musí mindok dát k tisku, aby to mělo pro ně smysl.
Jinak se dívám na p500. Zaujal mně Commands & Colors: Samurai Battles, jeto remake hry od zvezdy. Tušíte někdo jak to funguje s poštovnýmn? Oplatí se ten preorder? Je tam GMT Shipping Table s cenami poštovného, ale u hry se zobrazuje cena poštovného 0. Můžete mi někdo napovědět?
Děkuji
czechImenhotep
jo, rekl bych, ze vyplati. Maji EU friendly moznost. Ale cena posty, se ti nezobrazi. Celkova castka se ti strhne, az kdyz budou posilat.
Z mych P500 objednavek byl shipping:
- Space Empires: Close Encounters $17
- Time of Crisis expansion $13
Takze myslim, ze rozumne castky
JanJer
V tom, co jsi napsal, by mohl být další problém.
"Z těch válečných bych si fakt koupil kteroukoliv, pokud bych ji už neměl v cizím jazyce."
Jenže wargames jsou velice specifický druh deskových her a hráči, kteří je hrají, mají většinou ty, po kterých toužili, už dávno ve své sbírce v angličtině. Navíc k velkému množství těchto her už existuje fanouškovský překlad (minimálně pravidel), takže spousta hráčů nebude cítit potřebu kupovat si danou hru znovu, akorát s oficiálním překladem.
Myslím si, že tohle by opravdu mělo šanci v podání Fox in the Box s jejich předobjednávkovým systémem, ale Mindoku by se to podle mě nevyplatilo.
---
Zarytý odpůrce figurek, který zastává názor, že hromada plastu ze špatné hry dobrou hru nikdy neudělá.
žádnou
V tom výčtu chybí možnost "Žádnou wargame bych si v češtině nekoupil". Můj případ, byť mám od Mindoku doma cca 30 rodinných her.
To by pro případné rozhodování pánů z vydavatelství mohl být taky jakýsi ukazatel.
P.S. S hejtem počítám
hra
Nevidim, že by tu padla hra Ardennes '44.
Za mě určitě tahle
Phalanx
Splněným snem pro mě by byl Hannibal & Hamilcar od Phalanxu. Marně jsem na to hledal aspoň překladatele. Oficiální by byl už hodně vlhký sen. Jak zpracováním, tématem tak herně by to byla u nás podle mě úspěšná hra... věřím tomu.
jinak sorry za off topic :)
Hannibal and Hamilkar
to by sa aj mne páčilo, výzorovo je ta hra parádna,
žetoniky od GMT ma pravdu povediac moc neťahajú keď som to kukal,
a manželku už vôbec nie
poprípade aj germánia magna
GMT
Jenže tady se jedná o hry od GMT. A to Hannibal zrovna není. Dí-ky
re: Gromthar
Tak jako já bych chtěl všechny Simonitchovy hry v CZ, ale upřímně, lokalizace by znamenal "jen" rulebook a playbook :) A jako nechtěl bych být v kůži překladatele :))
COINy - srovnání
Tak před pár dny udělali Alexander s Grantem srovnání COINů (bez Ghándího):
https://www.youtube.com/watch?time_continue=1058&v=Dr4rBtai8Lw
Anketa
Zdravím,
myslíte, že je potřeba dělat ta finální anketa?..:)
Asi to už trochu ztrácí smysl..:D
Žádná debata moc neproběhla.
Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Svatyně: Strážci věků – Krajiny soumraku
Akt. cena: 5 Kč
Končí za: 4 dny