Tas svůj meč a neuteč!

xxxxoooooo hodnoceno 2x (Seznam vlastníků)

Tas svůj meč a neuteč! - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 3–6
Doporučený věk: od 7 let
Herní doba: 15 min
Herní svět: neuvedeno
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: neuvedeno
Rok vydání: 2024
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

Tas svůj meč a neuteč! je párty hra pro 3-6 hráčů, kteří se při hře snaží získat sady 3 stejnobarevných karet. Ale někdy budou nuceni o tyto karty svést souboj na pěnové meče, a to při dodržení určitých specifických pravidel (jako je třeba stání na jedné noze a podobně).

Příprava hry

Privátní: swords.webpTas svůj meč a neuteč! má 2 hlavní herní prvky, které je třeba připravit. Dva pěnové meče si připravte na stůl, budete je potřebovat pro budoucí šermířské souboje.

Hlavním herním prvkem pak ale jsou karty, o které budou hráči soupěřit. Tyto karty jsou ve 4 barvách a popisují různá pravidla platná pro šermířský souboj, na který se uplatní. 

Karty hráči zamíchají, vytvoří z nich dobírací balíček a každý hráč do začátku dostane po jedné kartě. Všech získané karty mají hráči před sebou tak, aby je ostatní viděli a mohli se dohadovat, o co se protivníci snaží.

Průběh hry

Hra probíhá na kola, kdy se vždy jeden z hráčů stane hlavním rozhodčím. Ten z dobíracího balíčku vezme tolik karet, kolik je hráčů, a dvě k tomu. Tyto karty rozdělí do hromádek (jejich počet je určen počtem hráčů). Každá hromádka musí mít alespoň jednu kartu, vše ostatní je na uvážení rozhodčího.

Následně se hráči mohou dohadovat, která hromádka je pro koho vhodná, kdo jakou chce a podobně. Samozřejmě hráči mohou klidně lhát, jako když tiskne. Při této diskusi může rozhodčí ještě měnit rozložení karet do hromádek.

Privátní: cards.example.2.webp

Nicméně pak rozhodčí a hráči musi zvednout prst do vzduchu na znamení, že mají vybráno, rozhodčí odpočítá od tří a na jeho konci musí všichni ukázat na hromádku, kterou chtějí získat. A pak nastanou 3 situace:

  1. Hromádky, na které nikdo neukázal, jdou ihned na odhazovací hromádku karet.
  2. Hromádky, na které ukázal právě jeden hráč, získá právě tento hráč.
  3. Ale o hromádky, na které ukázalo více hráčů, budou muset hráči svést šermířský souboj. Když na stejnou hromádku ukáže více než 2 hráči, tak rozhodčí určí 2 z nich, kteří o ni budou bojovat. A pak již může vypuknout lítý boj.

Šermířský souboj o hromádku karet

Oba hráči zapojení v souboji si vezmou pěnové meče a karty v hromádce, o kterou bojují, určí specifická pravidla platné pro tento souboj (například stoj na jedné noze po celý souboj, menší z hráčů může mečem hodit nebo se po zahájení souboje každý musí nejprve 3x otočit kolem své osy).

Privátní: cards.example.1.webp

V průběhu souboje rozhodší kontroluje dodržování těchto pravidel a souboj končí v okamžiku, kdy některý z hráčů svým mečem zasáhne trup protihráče (zasažený prohrává), nebo některý z hráčů poruší pravidla souboje (ten, kdo některé pravidlo porušil, prohrává). Vítěz souboje získává celou hromádku karet, o kterou se bojovalo.

Konec kola 

Po rozebrání/odhození všech hromádek může začít další kolo (nebo dojde ke konci hry), přičemž role rozhodčího se posune po směru hodinových ručiček.

Konec hry

Hra končí v okamžiku, kdy kterýkoli z hráčů zkompletuje 3 sady po 3 kartách stejné barvy (sada musí mít 3 karty stejné barvy, ale hráč může zkompletovat klidně 3 sady ve stejné barvě).

Pokud ve stejném okamžiku dokončí 3 sady karet více hráčů, určí se 2 nejúspěšnější hráči, a ti se o úplné vítězství utkají v souboji na pěnové meče.

Autor: Zeus

Vybíráme z Bazaru

Koruna z popela - CZ základ
Koruna z popela - CZ základ
Akt. cena: 520 Kč
Končí za: 4 dny

Offcanvas