Podivná chování Zatrolenek v Chrome (a dalších, co používají stejné jádro)

Bohužel cca týden řešíme podivné situace, kdy na server chodí v rychlém sledu (v rozmezí setin vteřiny) duplicitní dotazy na stejnou stránku/odkaz. Příčinou je změna chování v Chrome (další prohlížeče to zdá se nedělají, v Chrome to máme potvrzené), kdy Chrome po kliknutí na odkaz posíla dotaz na server 2x v rychlém sledu za sebou (v řádu setin vteřiny).

Toto chování má velmi nepěkný důsledek. Některé akce na Zatrolenkách máme jako \"Přepnout\" a tedy první dotaz způsobí \"vypnout\" a druhý \"zapnout\" (nebo naopak). A díky tomu nešlo například přidávat a odstraňovat hry ze sbírek/wishlistů pomocí tlačítek v profilu hry (toto je první místo, kde je to \"opraveno\").

V mnoha případech toto chování Chrome má velký přínos pro jeho uživatele, ale zrovna v těchto případech a když s tím web nepočítá (a 18 let se choval jinak) tak to může přinést spoustu nepříjemných překvapení.

Celý web budeme procházet a hledat problematický místa. Pokud na nějaké takové narazíte, napište nám prosím přes Kontaktní formulář. Za nepříjemnosti se omlouváme, makáme na úpravách, aby bylo vše zase normálně funkční.

SideQuest: Nemesis

xxxxxooooo hodnoceno 7x (Seznam vlastníků)

SideQuest: Nemesis - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1–4
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: úniková hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MINDOK - logo
Autoři: Bartosz Idzikowski
Jakub Caban
Rok vydání: 2023
Sdílej: Facebook

Malá velká Nemesis. Povedlo se zachytit atmosféru zamořené Nemesis v této únikovce?

Autor: martinsun | 10.10.2024 | 5

Tato recenze vznikla jako součást Recenzního programu Zatrolených her. Recenzovaná hra byla poskytnuta vydavatelem (resp. distributorem).

Více informací o Recenzním programu | Všechny recenze sepsané v rámci Recenzního programu

Ticho v chodbách je podivně hluboké. Něco tu není v pořádku. Pocit, jako bychom tu nebyli sami. Jako by tu na nás někdo číhal. Z lovců se stáváme lovenými. Ale my se tak lehce nedáme. Úkol z korporace je jasný. Prověřit situaci, zajistit vzorky – a to za každou cenu!

Privátní: SideQuest Nemesis - Krabice.jpg
Další opuštěná loď


Hra Sidequest Nemesis je únikovou hrou ze známého světa Nemesis. V roli kapitánky vesmírné lodi prozkoumáváte opuštěnou lod a snažíte se odhalit její tajemství a přitom splnit úkol, který vám dala korporace na Zemi.


Průzkum – Příprava hry a…

Hra začíná otevřením krabičky a přečtením první karty, která vám odhalí vše potřebné – co připravit i jak hra funguje. Pak už vás čeká vzrušující dobrodružství, kdy s každou další kartou budete odhalovat temná tajemství opuštěné vesmírné lodi. Jste připraveni začít?

Privátní: SideQuest Nemesis - První karta.jpg
Začátek je jednoduchý


Ocel a sliz – komponenty

V krabičce naleznete sadu karet, které vás provedou celým poutavým příběhem. Nechybí ani desky z kvalitního křídového papíru, z nichž spolu s krabicí sestavíte jednu z místností na palubě vesmírné lodi. Další desky vám poslouží k ověření toho, zda jsou vaše odpovědi správné. Součástí jsou i kartonové dílky, které skrývají samotné hádanky, připravené k vyřešení. Vše je pečlivě zpracováno a dodáváno v praktické, kompaktní krabičce, která se snadno vejde do batohu nebo na polici.

Privátní: SideQuest Nemesis - Stěny místnosti.jpg
Postavte si svoji místnost


Krev na podlaze – Atmosféra

Hra vás okamžitě vtáhne do mrazivé atmosféry lodi zamořené vetřelci. Každý detail věrně odráží předlohu, inspirovanou legendární Nemesis. Při průzkumu jednotlivých oblastí lodi budete manipulovat s motory, hasit požáry v různých místnostech a snažit se udržet loď v chodu. Je však důležité si uvědomit, že jde o únikovou hru – nečekejte tedy velké souboje s vetřelci. Hlavním protivníkem zde bude vaše mysl, která se bude střetávat s nástrahami hry. Celková atmosféra původní hry byla podle mě vystižena na výbornou.

Privátní: SideQuest Nemesis - Hlavní postava.jpg
V hlavní roli kapitánka!


Prolézání útrobami opuštěné lodi – Jak se nám to hrálo

Hra vás elegantně vtahuje do svého příběhu, který krok za krokem rozplétáte. Procházíte lodí, objevujete její tajemné místnosti a řešíte hádanky, které v sobě skrývají. Čekají na vás dva typy hádanek. První se zaměřuje na otázky týkající se konkrétních obrázků, kde si po odpovědi ověříte, zda jste byli úspěšní – odměna nebo postih na sebe nenechají dlouho čekat. Druhým a zároveň klíčovým druhem hádanek jsou ty, které vám po vyluštění poskytnou číselný či obrazový kód. Ten ověříte pomocí žetonů na speciální desce, která vás následně navede k další kartě, a tím i dalšímu kroku v příběhu.

Privátní: SideQuest Nemesis - Puzzle se skladištěm.jpg
Matematicko-prostorový puzzle


Hádanky byly vesměs srozumitelné a zvládali jsme je bez větších obtíží. Některé úkoly vyžadovaly papír a tužku, jiné zase spočívaly v manipulaci s herními komponenty v prostoru. Vždy jsme však měli možnost ověřit své odpovědi pomocí listu se správnými řešeními. U kódových hádanek fungovala kontrola přes symboly umístěné na okrajích použitých žetonů, které nás utvrdily ve správnosti postupu.

Privátní: SideQuest Nemesis - Mapa lodi.jpg
Loď neznámá


Do potíží jsme se dostali jednou, možná dvakrát, a to až v závěru hry. I přes prostudovanou nápovědu jsme stále tápali a nebylo nám zcela jasné, k čemu jsme měli dospět. Druhým problémem bylo, že jsme sice věděli, co máme řešit a kam se vydat, ale zadání bylo příliš nejasné, což nakonec vedlo k tomu, že závěrečná honička s vetřelci postrádala potřebné napětí a vyzněla trochu naprázdno.

Privátní: SideQuest Nemesis - Ověření správnosti - dílky.jpg
Dílky na ověření správnosti


Menším zádrhelem bylo, že jsem při přípravě hry vyloupal žetony z kartonových plat a ta podle pravidel měla být vložena zpět do krabice. Já je ovšem omylem vyhodil. Naštěstí se ukázalo, že už nebyla potřeba. Při resetování hry jsem pak pečlivě roztřídil všechny komponenty do jednotlivých pytlíčků, aby se v nich příští hráč snadno vyznal. 

 

Privátní: SideQuest Nemesis - Události a Infekce.jpg
Přežili jsme?


Test dvou let

Za dva roky tu hra bude a zařadí se mezi ostatní únikovky – zahrajete si ji a pak ji pošlete dál. Protože se při hraní neničí, je ideální kandidát na bazar. 

 

Shrnutí

Hru bych doporučil fanouškům únikových her, kteří preferují střední úroveň obtížnosti. Nečekejte zde atmosféru podobnou sérii Unlock – hra se více podobá únikovkám od Albi. Zároveň je oproti sérii Adventure Games mnohem přímočařejší. Já osobně se už těším, až vyzkouším další hru ze série SideQuest – třeba 7th Sea?

  • Atmosféra lodi Nemesis
  • Chytré hádanky
  • Originální mechanismus pro ověřování správnosti odpovědí
  • Hádanky, které jen odpovíte, nemusí sedět každému
  • Chybí zde pocit skutečného vyřešení úkolu – spíše máte dojem, že jste správnou odpověď jen tipli
  • V porovnání s některými dalšími únikovkami na trhu je herní doba kratší
Privátní: SideQuest Nemesis - Krabice bok.jpg
Malá a kompaktní hra

 

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Through the Ages (Příběh civilizace)
Through the Ages (Příběh civilizace)
Akt. cena: 510 Kč
Končí za: 11 dnů

Offcanvas