Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Počet hráčů: | 1–5 |
Doporučený věk: | od 14 let |
Herní doba: | 90 min (reálná data) |
Herní svět: | Sci-fi |
Herní kategorie: | válečná, ekonomická |
Čeština: | v balení hry |
Vydavatelé: | |
Autoři: | Alan Stone Jamey Stegmaier |
Rok vydání: | 2015 |
Dostupnost: | 9 obchodů (cca 1719–1899 CZK) |
Sdílej: |
solo
Hrala som cca 20x. Je to ine ako multiplayer. Automa (fiktivny protihrac) sa riadi kartami (sucast vybavy zakladnej hry) a hoci nevies, co presne spravi, moznosti nie je zase tak vela (pohyb workerom, postavou ci bojovou jednotkou, utok a pod.) A tieto moznosti sa riadia presnymi pravidlami --- takze mozes automu nalakat tam, kde nebude skodit (boj o stred / fabriku je ale tazsi). Je to viac hlavolam... proste vies, kam automa bude smerovat, nevies len kedy. Boj je dobre spraveny a vobec i cele solo pravidla. Je to prekvapivo narocne, vyhrala som iba parkrat. Urcite je to nieco, k comu sa da opakovane vracat.
Moje první dojmy ze hry s Automa hráčem.
Takže jsem hrál svou první hru s Automou. Vybral jsem si Automu (tedy střední obtížnost). Trošku trvalo, než jsem se vpravil do způsobu provádění akcí za Automu. Hlavně výběr možných cílových polí pohybu a útoku a pak výběru konkrétního cílového pole. Tohle se liší pro bojové a nebojové jednotky a trošku mi trvalo než jsem si ty odlišnosti zažil. Oproti tomu výběr kterou Automa jednotkou hýbat je poměrně jednoduchý - je to vždy ta, která je nejblíže Automa základny a tím pádem je zajištěno, že se Automa jako celek rozšiřuje a valí na nepřítele poměrně kompaktně a její šik jednotek je poměrně souvislý bez mezer.
Pro začátek jsem zvolil dvě protilehlé frakce, abychom se já i automa blížili k továrně poměrně souměrně ze dvou protilehlých stran hracího plánu. Automa byla Severské království a já jsem byl Saská říše. Dokud se Automa nesetká s nepřítelem, tak principem kritéria volby cílového pole z možných polí se automa sune šikmo dolů a doleva. Toho lze za Saskou Říši poměrně dobře využít a za pomoci speciální dovednosti Sasské říš (průchodu hory-tunel) se tlačit na území v pravém dolním rohu mapy, která jsou před Automou poměrně bezpečná.
Celkově se mi mechanismus Automy hodně líbí. Nemám příliš v oblibě jakékoliv sóĺo hry - chybí mi tam ten lidský kontakt s protihráčem, ale Scythe Automa je pravidlově natolik jednoduchá a přitom docela propracovaná, že si tuhle sóĺo hru rád kdykoli znovu zahraju.
Ve své první hře jsem sice nad Automou střední obtížnosti vyhrál poměrně zřetelně rozdílem 10 zlaťáků (83:73), ale vzhledem k mé první hře jsem opomněl dvě důležitá pravidla Automy, takže v reálu by to dopadlo pro mne asi podstatně hůř a neměl bych tolik času nashromáždit budovy, suroviny a kontrolovaná území. Jde totiž o pravidla umísťování hvězd Automou. Hrál jsem to tak, že Automa umísťovala hvězdy jen když ukazatel na kartě obtížnosti dojel na plnou hvězdu - takže vzhledem k tomu, že jsem hru neukončil já, tak karta obtížnosti dojela až do konce. Jenže pro Automu je třeba počítat s tím, že automa umístí hvězdu i ve dvou dalších případech:
1) Po vítězství v boji (max. 2x)
2) Jakmile dojede na maximum na stupnici moci
Obojí v mé hře nastalo už dříve než jsem dojel nakonec karty obtížnosti, takže kdybych to hrál tak, jak se má, Automa by hru ukončila mnohem dřív a já bych byl namydlený. A mě se hned zdálo, že ta střední obtížnost je nějak moc lehká ;).
Rozhodně doporučuju sólo hru téhle herní pecky.
Hodně chytlavá solo hra
Mám podobný názor jako kren. Já jsem hrál svou první hru Scythe v solo módě, takže jsem si vzal nejlehčí obtížnost. Nezapomněl jsem na umisťování hvězd jako kren a hra mě za to odměnila mojí prohrou :-)
Poznatky z automy:
1. Ze začátku jsem měl problém pochopit celý princip pohybu a volby jednotky, s kterou hraji, ale nakonec se do toho člověk dostane. Automa dokáže dostat na hrací plochu v podstatě všechny své jednotky, což v závěrečném bodování jí dává hodně bodů navíc. Hlavně se dostala až k mé základně a ničila mi vše, co bylo v okolí. A jelikož se jí neposouvá reputace dolů při vyhnání zemědělce, tak jsem hodně trpěl na nedostatek zdrojů.
2. Perfektně jsem se u toho naučil pravidla a pochopil jsem, co jsem hrál špatně a dá se zlepšit. Určitě se dá nejlehčí obtížnost s přehledem udolat.
3. Vyváženost konce hry. Chyběla mi pouze jedna hvězdička, než Automa přihodila poslední.
Za mě hodně povedené sólo, které bavilo.
Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Tainted grail Kings of Ruin playmat
Akt. cena: 600 Kč
Končí za: 3 dny