Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Počet hráčů: | 1–5 |
Doporučený věk: | od 14 let |
Herní doba: | 90 min (reálná data) |
Herní svět: | Sci-fi |
Herní kategorie: | válečná, ekonomická |
Čeština: | v balení hry |
Vydavatelé: | |
Autoři: | Alan Stone Jamey Stegmaier |
Rok vydání: | 2015 |
Dostupnost: | 9 obchodů (cca 1719–1899 CZK) |
Sdílej: |
Náročnosť - pravidlá a hratelnosť
Sú pravidlá náročné na pochopenie? A ako je to s náročnosťou hratelnosti? Ďakujem za odpovede.Anduin
Neni to pravidlove narocne, jsou intuitivni s minimem vyjimek (ty se tykaji jen schopnosti frakci). Stale dokola se opakuje jen par akci. A na to, jak je ta hra velka, tak netrva ani moc dlouho, za hodinku a pul mate nachystano, odehrano a uklizeno.
Náročnosť
Ako bolo povedané, tak pravidlá nie sú náročné, ale je potrebné počítať s tým, že ich vysvetlenie niekomu druhému chtiac nechtiac tých 30-40 minút potrvá. Ale to len kvôli tomu, že treba popísať rôzne komponenty a mechaniky a aký majú dopad na výsledok hry. Samotné hranie prejde po jednom - dvoch odohraných kolách už rýchlo do krvi.
Samozrejme iná je potom otázka stratégie. Tam je potrebné rozmýšľať a vymyslieť, ako najlepšie využiť schopnosť vášho národa i mechov a štartovacie rozloženie zdrojov a technologickú dosku. A to už zaberie chvíľu, kým človek zistí, že čo je optimálnejšie a zhodnejšie riešenie.
pravidla
jsou obsáhlá, ale jednoduchá. Vysvětlit to trvá tak 15-20 minut...(pokud je sám ovládáš)
je tam 8 akcí, souboj, podmínky vítězství (6 z 10ti) a počítání skóre (3 kategorie).
Pravidla
Vysvětlovat pravidla na 30-40 minut? To snad jedině kdybys to vysvětloval morseovkou. Za tu dobu si stihneš přečíst celý pravidla, dvakrát :)
Pokud to vysvětluješ někomu, kdo už má s hrama alespoň nějaký zkušenosti, tak se to dá vysvětlit i za deset minut.
Náročnost
Nevím, mě to vysvětlovali lidi od Albi na akci a zabralo jim to půl hodiny. Pak jsem hru hrál ještě dvakrát a následně ještě četl pravidla sám. Včera jsem to hrál doma s přítelkyní, která hraje hodně, včetně náročných her a zabralo mi to něco přes třicet minut. S přípravou asi 45 minut. Samotná hra pak asi hodinu a půl.
Pravidla jsou intuitivní a na deskách a kartách je všechno pěkně znázorněné, ale je to toho hodně, co se musí projít.
Watch it played
Watch it played video na youtube má 32 minut a ti mají vysvětlovaní pravidel zmáknuté dobře
https://www.youtube.com/watch?v=ffMLIL5qGQg&t=841s
Zdenis
Schvalne, natoc 10minutove video, kde vysvetlis pravidla tak, aby hraci po nich mohli pokojne hrat a nemuseli sa na vsetko pytat.
Cieľom vysvetľovania pravidiel nie je rychlost, ale to, aby hrác vedel hru hned aj plnohodnotne zahrat. A na to ti pri tejto hre 10minut nestaci.
P.s. ak ľudia vysvetluju pravidla tejto hry za 10-15 minut, tak potom ma neprekvapuje kolko je negativnych dojmov z hry, z ktorych vidno, ze podstatu hry nepochopili.
ad 10 minut
ludomyl má naprostou pravdu.
Deskovým hrám se věnuju skoro 15 let a navysvětloval jsem se něco pravidel hráčům různé úrovně zkušeností, ale 10 - 15 minut na tuto hru je čirý nesmysl a to i v případě, že by měla být první hra jen výuková s dovysvětlováním pravidel během hry.
Jediné, co u první hry u začátečníku se Scythe přeskakuju před hrou, je vysvětlení boje - to dovysvětluju až během hry.
ono taky záleží komu
zběhlej hráč pobere pravidla cca 15 minut vyzkoušeno o víkendu teda až na rekruty ty pochopil snad až v druhé hře :)
Taky záleží na počtu hráčů
Pokud je nováček jeden, tak to není tak hrozné, ale pokud hrají 4 noví hráči a mají se vysvětlovat specifika jednotlivých frakcí a dovednosti pod mechy, tak to není žádná sranda.
Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Zaostřeno na zločin: Posel špatných zpráv
Akt. cena: 50 Kč
Končí za: 2 dny