Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Počet hráčů: | 1–5 |
Doporučený věk: | od 14 let |
Herní doba: | 90 min (reálná data) |
Herní svět: | Sci-fi |
Herní kategorie: | válečná, ekonomická |
Čeština: | v balení hry |
Vydavatelé: | |
Autoři: | Alan Stone Jamey Stegmaier |
Rok vydání: | 2015 |
Dostupnost: | 9 obchodů (cca 1719–1899 CZK) |
Sdílej: |
MeepleSource
Na MeepleSource vyjde pár zaujímavých vecí pre Scythe aj jeho rozšírenia, mňa zaujali mince (50$ a 2$) a realistické tokeny. Možno ak by sa nás našlo viac, stálo by za to objednať aj odtiaľ. Poštovné vychádza tak cca 22€, keby sme sa spojili tak 4-5 bolo by celkom v pohode. Nepridal by sa niekto? :)upgrade
Ono to vypadá fakt parádně, hned bych vzal mince i ty realistický suroviny, ale peněženka by asi zaplakala.. ve výsledku by to bylo dražší jak samotná hra a to u mě (zatím) neni uplně žádoucí jev.. třeba časem až opadne "hype" a šli by s cenou dolů.. kdo ví :)
meeplesource
mam odtial uz asi vsetko, okrem realistickych tokenov a potlacenych panacikov.
Vyborna stranka, aj kvalita :-) dodacia doba 10 dni.
Poštovné
Zkusil jsem si do košíku dát rozšíření, plán a power dials a poštovný mi to počítalo na 50 USD. Tím pádem nejspíš ani nemá moc smysl skládat se ve více lidech, protože čím víc věcí v objednávce, tím vyšší poštovný.
Ledaže by to někdo dokázal z US dostat do ČR levněji, vím, že existují nějaký takový služby, ale nemám s tím zkušenost.
Každopádně když někdo vymyslí, jak srazit cenu poštovného tak na 5 USD na osobu, tak jdu do toho.
Poštovné u těch malých věcí se nezvedá násobně
Zkuste si dát do košíku několik těch menších věcí - v tom případě se poštovné sice zvedá, ale ne násobně. Ovšem u toho rozšíření, nebo plánu to neplatí, protože to jsou velké věci.
Až ty drobnosti v červnu vyjdou, tak si tam asi budu něco objednávat. Myslím, že čím víc těch drobných věcí, tak tím to poštovné bude nižší.
DPH a clo
Pozor na DPH a clo
Clo jsem nikdy neplatil ...
... a DPH podle toho jak se u nás na celnici vyspali úředníci. Někdy jo a někdy ne.
clo
nad nejakou castku je DPH a nad nejakou clo, ted nevim presne ty castky, bylo to tady rozebirany uz v nejakych vlaknech. ja mel hru nad 20euro a uz dph platil vcetne poplatku poste, celkem palba
CLO
...Koumes731 má pravdu v tomto... na SK je to tak, že musíš doložiť doklad o platbe a z toho doloženého si pripočítajú 21%. Blbé je aj to, že niekedy (stalo sa mi) rozbalia balík prehádžu to, dajú do nejakej inej krabice (raz mi to dali v krabici od topánok Baťa Žilina prelepenej páskou Colná Polícia!!!) s tým, že "kontrola či tam nie je niečo 'navyše'..." celkom ma to odrádza teraz :-/ asi pohľadám nejakú ich EU friendly pobočku :D
dph+clo
Do 22e osvobozeno od dph+cla
Do 150e se platí dph ,osvobozeno od cla
Nad 150e se platí dph+clo
Dárek osvobozeno od dph+clo
Pozor do výpočtu se započítává i poštovné.
dph+clo
Před 10 lety,kdy klesl dolar pod15kč nastal obrovský boom nákupů v USA, osobně jsem měl adresu v Kalifornii ,kde mi spojovali více balíků do jednoho a přeposílali do ČR.
Limit pro dph byl v té době 150e. Mám pocit ,že na 22e to snížili v roce 2010.
Přeposílávací firmy
Máte někdo zkušenosti s nějakou přeposílávací firmou, např. http://www.shipexus.cz/ ?
usa
Já používal přes 4 roky bez problémů
zasilkovasluzba.com
usa
Přes 300 balíků v usa ,přes 100 poslaných do čr bez jediného problému.
Bastacka
ale v čom sa to líši? Platíš cenu poštového na základe veľkosti balíka ale od cla aj tak nie sme oslobodený, či?
postovne, clo
rozsirenie hry si predsa kupis aj tu, detto rozsireny herny plan som kupil pred necelymi dvoma tyzdnami v Prahe + ulozenka na SK.
Power dialy, kovove mince, karty a pod z meeplesource mam a uplne v pohode
Samo ziadne clo platis nebudes, sanca je asi 0,0000005% ze to otvoria, balicek je maly, lahky v cene cca 50€ a pre colnikov tym padom nezaujimavy - fake tenisky ci 8k televizor v nom nie su :-)
Power Dials
Ahojte, chcel by som objednať počítadlá moci pre Scythe aj do rozšírenia 3 + 2 (Promo, ktoré nie su v klasickej krabici).
Dajú sa objednať len z Meplesource,... Alebo aj niekde u nás za s lepším poštovným...
Ďakujem
@padan
V Evropě například https://www.bgextras.co.uk, ale zkus se zeptat v nějakém našem e-shopu jestli by ti to neobjednali u evropského distributora Scythe a aby ti napsali i cenu.
padan
Taky bych měl zájem. Napiš pls, co jsi zjistil. :)
BGextras
prikláňam sa (po nejakých tých skúsenostiach) ku krenovi - https://www.bgextras.co.uk je web, kde je to naozaj lacné, rýchla doprava, nikdy v živote mi to nepreclievali - super. Jedinú vec kt. by som od nich nebral, je Legendary Box, lebo kvôli rozmerom je poštovné (mierne povedané) astronomické :)
BoardGameExtras
Tento obchod také doporučuji - poštovné je nižší než z MeepleSource. Výběr, alespoň co se týká doplňků ke hře Scythe, totožný a jelikož se obchod nachází v UK, která je ještě stále součástí evropské celní unii, tak se neplatí ani clo ani DPH. Jinak poznámka k zásilkám ze zemí mimo EU - do hranice 22 eur, pod kterou se neplatí ani clo ani DPH se počítá i poštovné, pokud se nejedná o základní poštovní službu (což se většinou nejedná).
BGextras
taky doporučuju BG extras, mám od nich vše promo do Scythu, co mi chybělo, poštovné ok (oproti Meeple source cca 4x méně)
Vďaka
Díky moc,
Aj mne BGExtras vychádza cenovo najlepšie... Nakoľko meeplesource, hoc lacnejsie ale poštovné je teda riadne a keď skúsim objednať vic kusov, poštovné narastá...
Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Battle Systems - Wasteland Colony
Akt. cena: 500 Kč
Končí za: 13 dnů