Root - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2–4
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Fantasy, Zvířátka
Herní kategorie: desková hra, strategická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: Fox in the Box
2Tomatoes Games
Crowd Games
Leder Games
Matagot
MS Edizioni
Portal Games
Quality Beast
YOKA Games
Autoři: Cole Wehrle
Rok vydání: 2018
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Lesní aliance - odstraneni základny/žetonu v bitvě

Zdravím,

nevím v jaké pořadí provést akce, když se v bitvě odstraní základna i žeton sympatie - odstranění základny způsobí odhození karet stoupenců ve stejné barvě jako základna (+modrý), po zničení žetonu sympatie musí útočník dát kartu alianci.

Nejdříve útočník dá kartu a potom se odhazuje, nebo naopak?

(+ v případě že se bitvou má odhodit 1 herní komponenta a jsou jen sympatie a základna, tak se může aliance rozhodnout odhodit žeton a nechat si základnu?)  

8.7.2024 10:13:56

Pokud se má odstranit jen jedna komponenta, vlastník (v daném případě hráč lesní aliance) se rozhodne, která to bude. Nekoukám se teď do pravidel, ale podobně bych postupoval i ohledně pořadí odstraněných komponent a s tím souvisejících efektů. Přijde mi logické, že o postupu odstraňování jednotlivých komponent vždy rozhoduje jejich vlastník s tím, že bojovníci se odstraňují jako první.

8.7.2024 10:55:32

Které komponenty se odstraňují určuje jejich vlastník, tedy při jednom zásahu si může Aliance vybrat, že odstraní žeton sympatie. Pokud se ale odstraní více komponent najednou, tak se odstraní současně a o pořadí následných efektů (odhazování karet, karta do Stoupenců) rozhoduje hráč na tahu (tedy v tomto případě útočník). Je to pravidlo 1.1.3.

8.7.2024 11:01:38

Hmm, koukám teď do pravidel a myslím si, že to není úplně jednoduché. Pokud jsou komponenty odstraňovány současně, bude opravdu rozhodovat o pořadí příslušných efektů aktivní hráč. Jenže při bitvě komponenty současně odstraňovány nejsou. Dle pravidla o udělení zásahů (článek 4.3.3) se zásahy zjevně udělují postupně a o pořadí odstraňování tak rozhoduje vlastník komponent.

8.7.2024 11:41:40

Tak v tom případě beru zpět, máš pravdu.

8.7.2024 11:56:04

Vybíráme z Bazaru

4000 Magic the Gathering karet (zhruba)
4000 Magic the Gathering karet (zhruba)
Akt. cena: 1500 Kč
Končí za: 21 hodin

Offcanvas