Rattus: Big Box

oooooooooo hodnoceno 0x (Seznam vlastníků)

Rattus: Big Box - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2–6
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 60 min
Herní svět: Středověk
Herní kategorie: desková hra
Čeština: undefined
Vydavatelé: White Goblin Games
Autoři: Ase Berg
Henrik Berg
Rok vydání: 2023
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Dojmy?

K této hře ani u základu dojmy nejsou. Hrál někdo a podělí se s dojmy? 

20.5.2024 08:32:40

U nás patří tato hra do sekce “Hrát s nehráči” spolu třeba s #Vysoké napětí nebo #Jízdenky, prosím!. Je to jednoduchá hra, svižná a lidi to baví. 

Nicméně je paradoxem je, že big box není úplně nutný, pár modulů je dobrý zařadit, ale když jich zařadíš víc tak hru dostaneš z přístupné roviny a v té už se zase pohybují daleko lepší hry.

Big box je tak spíše pro lidi co hru milují - mají dost nahranou až za hranou nostalgie a nedají na ní dopustit. Pro stejné blázny co hrajou #Arkham Horror s rozšířeními :D 

-------------------------------------------------------------
*** Being supportive can go a long way to making an individual’s day a much better one.

21.5.2024 08:32:42

Ahoj, 
Rattus je hra spíš rodinného charakteru a to jak komplikovaností pravidel, která jsou opravdu celkem jednoduchá, tak podílem náhody, relativně přístupným hraním i herní dobou. Ve zkratce: ve tvém tahu je fáze, kdy plodíš lidičky a fáze, kdy ti je kosí mor, přičemž to, o co se snažíš, je, aby pokud možno umírali hlavně lidičkové soupeře. K tomu slouží to, že rozhoduješ o tom, kde mor vypukne a jakým způsobem hraješ postavy a které. Ve hře je docela dost náhody, protože se obracejí náhodně žetony moru, na jejichž základě se rozhodne, kdo v daném regionu nakonec umře a to co ty děláš je, že se snažíš minimalizovat riziko, že to budeš právě ty. Takže tahle hra je primárně pro hráče, kteří mají rádi push your luck mechanismus, kterým nevadí vysoká konfliktnost, ani to že nemají hru stoprocentně pod kontrolou a je spíše pro eurohráče, protože ve finále jde jenom o to, kolik udržíš "kostiček" na plánu. Za mě jedna z nejoblíbenějších her, protože přesně toto je způsob práce s náhodou ve hře, který se mi extrémně líbí, ale dokáži si představit, že některé hráče mohou neskutečně iritovat takové ty vzácné, ale přesto se vyskytující situace, kdy uděláš všechno pro to, abys eliminoval na max riziko, že se ti něco stane, a buch, stejně to nakonec odneseš jenom sám.

21.5.2024 10:06:45

Vybíráme z Bazaru

300 Země a Voda
300 Země a Voda
Akt. cena: 165 Kč
Končí za: 4 dny

Offcanvas