Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Počet hráčů: | 1–5 |
Doporučený věk: | od 14 let |
Herní doba: | 60 min (reálná data) |
Herní svět: | Fantasy |
Herní kategorie: | desková hra, kooperativní, vývoj postavy |
Čeština: | v balení hry |
Vydavatelé: | |
Autoři: | Grace Holdinghaus Nathan I Hajek |
Rok vydání: | 2019 |
Dostupnost: | 12 obchodů (cca 2473–2599 CZK) |
Sdílej: |
Pán Prstenů: Putování po Středozemi vs. Panství hrůzy: Druhá edice
Zdravím všechny,srovnání
Odehrál jsem obě a v první řadě musím říct, že jsou obě moc povedené a ani s jednou nešlápneš vedle. Asi první věc co bych zvážil je téma- co tě víc láká pocitově. Dále je hlavní rozdíl asi v tom, že Panství hrůzy můžeš hrát s různou partou lidí. V základu jsou 4 delší scénaře (2,5 - 4 hodiny řekněme), které na sebe nijak nenavazují a můžeš je hrát s různými lidmi. Za to v PP jakmile začneš kampaň s určitými postavami, tak musíš s nimi i dokončit. Příběhy na sebe navazují a nelze ubírat nebo přidávat hráče...
U PP máš lepší pocit z budování a progresu tvé postavy, taky třeba samotný boj mi přijde zábavnější než u Panství hrůzy. Na druhou stranu Panství asi lépe buduje atmosféru... A tak bych mohl pokračovat :-)
Otázky
Čtyři scénáře za 2000 Kč je docela málo, i když jsem se dočetl, že se chystá nové počeštěné rozšíření Panství hrůzy: Svatyně soumraku. Jak je to se znovuhratelností? Délka PP je oproti panství obdobná?
Sokok
Panství hrůzy: 4 scénáře s několika obdobami scénáře, hlavní dějová linka podobná (neli stejná). Dopřekládané další DLC scénáře. Smaostatné scénáře hratelné s různou skupinou a různým počtem hráčů.
PánOprstenů: kampaň, nemožnost měnit postavy. Časová náročnost ( na několik sezení) se stejnou skupinou a stejným počtem hráčů.
Pokud bych se rozhodoval, tak podle tématu, ale vychází mi lépe Panství hrůzy.
..
K Pán Prstenů, proč měnit hrdiny když si můžeš změnit povolání.
V Descentu je taky měnit nemůžeš ani počet během kampaně.
VitekS
Chapu, špatně jsem se vyjádřil. Prostě, ta hra jde hrát jen kapaňově a nejde měnit počet hráčů během hry. Mohl tam být klidně i výukový scénář nebo kratší navazující dobrodružství na jedno sezení.
Lumirius
Jasný. Mě naopak vyhovuje Pán Prstenů oproti Panství hrůzy. Mám rád dlouhé kampaně. Nevím proč ale připomíná mi to klasický RPG na PC.
Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Townsfolk Tussle
Akt. cena: 3000 Kč
Končí za: 6 dnů