Memoir '44 - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2–2
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 45 min
Herní svět: 2. světová válka
Herní kategorie: desková hra, strategická, válečná
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: ADC Blackfire Entertainment
Days of Wonder
Edge Entertainment
Autoři: Richard Borg
Rok vydání: 2004
Sdílej: Facebook

Návrat ke kořenům 1.

Autor: battlegames | 0 hodin 40 minut | 26.6.2024 | 4

Hra: Memoir '44

Hráči: battlegames a 1 neregistrovaný

Po dlouhých letech jsme s kamarádem Milošem oprášili legendární Memoir 44 a vrhli se na ikonický scénář vylodění v Normandii - Pointe-du-Hoc. Jako velitel spojeneckých sil jsem tušil, že pravé křídlo s opevněným útesem a pobřežní baterií bude tvrdý oříšek. Vsadil jsem proto na masivní útok na levém křídle, podpořený středem. Lákaly mě vítězné body v lesích na severovýchodě, i když cesta k nim vedla napříč celým bojištěm.

Jenže jak praví staré přísloví - žádný plán nepřežije první kontakt s nepřítelem. Hned v úvodu mě zaskočil agresivní výpad německých jednotek z bunkrů. Jejich palba, podpořená precizní dělostřeleckou palbou, mi decimovala střed. Ač ostřelovali jen jednou kostkou, každý hod našel cíl. Netrvalo dlouho a jedna pěchotní jednotka byla fuč.

Ani můj hlavní úder neměl kýžený efekt. Němci se ve druhém kole zakopali a moje ofenzíva se zadrhla. Sice se mi podařilo prorazit směrem k severovýchodu, ale za cenu děsivých ztrát. K vysněným lesům jsem se ani nepřiblížil. Bitva skončila drtivou porážkou 5:1 pro německou stranu.

Pak jsme si role prohodili a pustili se do odvety. Kdo ví, jak dopadne druhé kolo tohoto epického střetnutí aneb chcete vědět víc?

 

Odehráno v: Liberec (Okres: Liberec)

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

The Thing: Human Miniatures Set
The Thing: Human Miniatures Set
Akt. cena: 360 Kč
Končí za: 21 hodin

Offcanvas