Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Počet hráčů: | 2–4 |
Doporučený věk: | od 12 let |
Herní doba: | 60 min (reálná data) |
Herní svět: | Sci-fi |
Herní kategorie: | desková hra, strategická, válečná |
Čeština: | ke stažení |
Vydavatelé: | Ludically Z-Man Games |
Autoři: | Christophe Boelinger |
Rok vydání: | 2010 |
Dostupnost: | neznámá |
Sdílej: |
ER pre 3 a 4 hráčov
8-9 scenarova kampan pre 3 ci 4 hracov, tutorial od zakladnych po 'vsetky' pravidla.. No paraada!..
Prave som objavil ameriku (Born to kdesi spominal uz davnejsie:) ..no az teraz som si to 'nasiel', postahoval a pozrel poriadne..
..a som desne namlsany, priam sa neviem dockat!! Vsetko zaujimave: mapy, finty v specialnych pravidlach, objectives, co-op.. no na toto som cakal cely cas..myslim, ze to celu krabicu posuva este dalej:))
..vyzera to byt na riane dorodruzstvo, kto sa prida?:D
útěcha...
.opčíku, nic si z toho nedělej. Já jsem si toho taky vůbec nevšim.
Zaregistroval jsem jen poslední scénář z této série, ale ty předchozí vůbec.
Zdá se, že zase budu mít co překládat - další sadu 7 multiplayerových scénářů :-).
..
len najvacsi problem je pri multiplayer, ze si treba najskor vychovat spoluhracov :)
ja mam iba 2 dalsich co este len zacinaju s ER
syon
V tom jsou ty scénáře právě parádní. Učí postupně všechna pravidla od základu úplně stejně jako ty pro 2 hráče. Takže si je můžeš "vychovat" na tom ;)
2 opčík: máš pravdu, někde jsem to tu už řešil se sydem myslím ;)
3xs1-a,N2:S1
tak sme prave testli prvy scenar z tutorialu, 'prison break' sice len v troch, ale rozhodne mi to prislo zaujimave.. noradi musia zdielat/kalkulovat svoje CP a OT na oslobodeneho Billa, co-op teda ide..
Mali sme trochu 'problem' ci selemiti mozu otvarat cely a otacat zetony..setup netvrdil opak,tak nakoniec v poslednej hre z troch Mart zmenil strategiu a hned v prvej cele Jeff nasiel Billa.. snazili sme sa s olafom nejak ho odtial vysekat..ale saw rules-monstrozne zbural stenu do cely, naco dvere a pak jednym smahom pily spravil z Billa sekanu:D smitec.
V prvych dvoch hrach sme Billa trochu hladali (raz sme nasli zomba, tak sme ho hned zas zavreli) a nakoniec sa mu vzdy nejak podarilo ubziknut..
No naskak veliky, skoda,ze sme nehrali v 4, to by sa k noradu pridal Woo a hned by to bolo hutnejsie:))
Kazdopadne od buduceho tyzdna sme na to (snad) 4 a to teda ze bude mazec epicky:D
Pročteny scénáře 1 a 2
Teda jako vypadá to SUPER!!!!
Nejvíce se mi líbí týmová hra, ale i kooperativka je bezva.
Jen tedy ten death mach mi moc nejde k backroundu.
Možná by to chtělo ještě jiné postavy a hrát to jako střet různých frakcí.
Použít by šli postavičky Imperiální gardy z WH40K.
Myslím, že je stejné měřítko. Museli by se jen vymyslet ty special ability a vyrobit karty ...
2,3 hráči
Nechcem zakladať novú diskusiu. Mám otázku na tému diskusie :)) Ale trošku z iného súdka.. Keď si kúpim hru a úplne prvý krát ju chceme hrať 3-4ia.. bez toho aby sme sťahovali dáke tutorialy alebo čo to vlastne je ( neviem presne čo to je ešte som to nehral ), dá sa to hrať aj v 3,4 hráčoch? Alebo to treba začať hrať najprv v dvojici a potom dačo posťahovať? Hádam ma každý pochopil :))
3,4 hráči
Nie je od veci si najskôr prečítať pravidlá aby si zistil základné pojmy :)
Potom stačí stiahnuť odtiaľto laredom preložené multiplayer scenáre. Prvé nie sú priliš zložité asi ako single tutorial. Postupne sa obtiažnosť zvyšuje pridávaním ďalších pravidiel.
pravidlá
haha.. hej hej už som si dačo s toho prečítal.. Len som chcel vedieť že či v základnej hre je priložené niečo pre 3,4 hráčov, alebo to bolo pôvodne pre dvoch hráčov a že či to je možné vôbec začať hrať vo väčšom počte :))
stOKYi
Původní hra je pro dva, ale hrát to můžeš i ve 3 a nebo 4. Ty další scénáře na netu jsou pak napsány speciálně pro 3 anebo 4 hráče.
scenar 8
tak pani, sam majster Chris zverejnil svoj osmy ultimatny tutorialovy scenar pre 3-4 hracov..
http://forum.earthreborn.ludically.com/viewtopic.php?f=5&t=3229&start=0
bozinkujeminenku uaaaa!:D
PS> nejaki 2 prazsky pokrocili hraci??? ..okrem tohto scenara aj na pripadne dalsie pravidelne hranie v 4, hlavne aliancny sags.. SZ!
paráda :)
Pred piatimi rokmi kedy som býval v Prahe by som určite dal túto ER session :)
to .opčík, ad scénář 8...
Jo. další scénář od Chrise potěší. Začlenil tam mučení a zajatce. Spíš jsem čekal, že už tam obsáhne všechna pravidla (tj. i společné příkazy a více podlaží), ale asi postupuje striktně podle devatera scénářů pro 2 hráče. I když nechápu, proč mají být cíle jednotlivých hráčů utajené. Když si člověk přečte ten úvodní příběh, tak je celkem jasný, o co asi komu půjde. Při druhé hře určitě.
Ještě jeden dotaz, pokud už tedy máš tu zkušenost :-). Jak moc se v praxi liší scénáře kampaně pro 2 od scénářů kampaně pro 3/4 hráče? Jsou kratší/delší, je tam větší prostor pro taktizování (menší počet postav dostává stejný počet příkazových žetonů), co domlouvání v rámci týmu?
Na Zatroconu v lednu můžem tenhle scénář prubnout.
Docela jsem zvědav, jak vypadá ER v multiplayeru.
multiscenáre
Môžem za seba v kratkosti povedať, že sme hrali multi scenáre do č. 5. Hrali sme aj v troch aj v štyroch a vždy som bol mierne sklamaný oproti hre vo dvojici. Možno neskôr ( keď SAGS ) sa to zlepší neviem. Každý scenár ma iné pravidlá na komunikáciu medzi sebou, ale keď sme hrali, sa mi zdá že to bol tretí scenár, tak možnosť ísť sa schovať a prebrať taktiku so spoluhráčom pred iniciatívou sme už po treťom kole ani nevyužívali. Nechcelo sa nám už :) .V jednom scenári sme hrali každý viac menej proti sebe ( 5ka) a tam napríklad tímová spolupráca bola minimálna.. a čo sa týka dĺžky.. pribúdajúcimi pravidlami pribúda aj čas. Piaty scenár v multi čo sme hrali naposledy sme hrali prvý krát za necelú hodinu a pol a druhý krát za 3 a pol hodiny, čiže aj to je dosť variabilné. A ešte chcem povedať, že ani jeden scenár v trojke sa mi nepáčil, kým v štvorke to bola celkom sranda. Postáv ovládaš tiež variabilne, záleží to aj od počtu hráčov či 3 / 4 to hráte :) Opčík ale bude mať asi na multi iná názor. Ale teším na sa SAGS vo štvorici..
přeložený 8. multi-scénář...
Pokud by někoho "pokoušelo" zahrát si zatím nejnovější oficiální multi scénář,
tak má možnost - do přeložené kampaně už jsem ho doplnil.
laredo
..tie tajne misie su imho priprava na sags:D ..tam je to tajne uplne a cely feeling z hrania mi pride o dost iny.. predsalen, blokovat supera ked neviem o co mu ide je dost haluz..
kampane 3+ . imho zavisi od scenara, ale hlavne tie skorsie su kratsie(1-2 kola a je rozhodnute) a viac zavisi od stastia. na naucenie to staci, v tomto smere som nemal namietky..na hratelnost som pocul iste vyhrady, zcasti aj opravnene, snad sa tu zainteresovani vyjadria za seba:)
ER je primarne pre dvoch, v hre pre 3+ zazitok asi urcite najviac zalezi od scenara, jeho cielov, rozdelenia comadu (CP,OT timu), specialnych pravidiel a tak..V podstate vsetko je od tohto a vzdy je to ine, tazko generalizovat..
..priestor na taktiku tam imho je, ci je vacsi..to posudit neviem, ale urco zavisi od spoluhraca (+ je to o cosi vacsia psina..:) Mne tie dohadovacky v time prisli fajn, je to ako zavan noveho poznania do rutinneho myslenia v ramci ER:D nove pristupy, nahlady, taktiky a postrehy..dokonca aj pri dueli o preruseni ci iniciativu boli porady a to je uz co:D
... zial vacsina multakov som zazil v 3hracoch a ak v 4hracoch, tak 3vs.1.. idealne predstavy mam o hre 2vs2, tam by to mohla byt fakt libovecka,seriozna valka:D ..ale to je asi viac hudba od sags, v tutorialovych scenaroch ide skor o pridavanie pravidiel napriek tomu, ze maju imho vacsiu fantaziu co sa tyka cielov/pribehu a spec. pravidiel..
Ak ides v lednu na ZC, volam 100x Hura!:D ..ako rad by som podrtil s kompetentnymi ERko, nie len tento scenar..
Oblud sa prida urcite a mozno ani Kalkulus neodmietne..to my mohla byt slusna jizda:D
inak pravidla mam v praxi zmakle uplne vsetky a ako OT tu musim este podotknut, ze najvacsia pecka je uplne posledny scenar pre 2..fakt vytecne, mocne odporucam! :))
Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Mici Maki CZ
Akt. cena: 200 Kč
Končí za: 10 dnů