Podivná chování Zatrolenek v Chrome (a dalších, co používají stejné jádro)

Bohužel cca týden řešíme podivné situace, kdy na server chodí v rychlém sledu (v rozmezí setin vteřiny) duplicitní dotazy na stejnou stránku/odkaz. Příčinou je změna chování v Chrome (další prohlížeče to zdá se nedělají, v Chrome to máme potvrzené), kdy Chrome po kliknutí na odkaz posíla dotaz na server 2x v rychlém sledu za sebou (v řádu setin vteřiny).

Toto chování má velmi nepěkný důsledek. Některé akce na Zatrolenkách máme jako \"Přepnout\" a tedy první dotaz způsobí \"vypnout\" a druhý \"zapnout\" (nebo naopak). A díky tomu nešlo například přidávat a odstraňovat hry ze sbírek/wishlistů pomocí tlačítek v profilu hry (toto je první místo, kde je to \"opraveno\").

V mnoha případech toto chování Chrome má velký přínos pro jeho uživatele, ale zrovna v těchto případech a když s tím web nepočítá (a 18 let se choval jinak) tak to může přinést spoustu nepříjemných překvapení.

Celý web budeme procházet a hledat problematický místa. Pokud na nějaké takové narazíte, napište nám prosím přes Kontaktní formulář. Za nepříjemnosti se omlouváme, makáme na úpravách, aby bylo vše zase normálně funkční.

Conservas - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1–1
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 40 min (reálná data)
Herní svět: Současnost
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: vydání ohlášeno
Vydavatelé: Fox in the Box
Frosted Games
Salt & Pepper Games
Autoři: Scott Almes
Rok vydání: 2024
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

V životě Vás nejvíc baví přinášet lidem na celém světě radost z moře. Vlastníte malou konzervárenskou firmu na španělském pobřeží, kde jednoduše vyrábíte ty nejlepší rybí konzervy, které si může každý vychutnat. Jste zodpovědný za celý proces, od řízení lodí, které ráno vyplouvají na moře, až po výlov ryb a prodej vašich konzerv. Máte speciální cíle na každý měsíc, ale ne vždy jde jen o to vydělat co nejvíce peněz. Je také velmi důležité, zachovat ekologickou udržitelnost mořského prostředí. Pokud poškodíte oceán nadměrným rybolovem, pak ve svém poslání selžete. Udržování vyváženého vztahu s mořem je stejně důležité jako tvrdě pracovat a pokračovat ve výrobě těch nejlepších konzerv na světě!

(Úvod z pravidel)

V každé partii sólo hry Conservas hráč začíná sezónu jako majitel konzervárenské firmy s jednou lodí a trochou peněz. Moře je reprezentováno sáčkem žetonů ryb a vodních žetonů. V každém kole bude z tohoto sáčku lovit ryby, přičemž některé si odveze zpět do své továrny, zatímco jiné nechá v moři, aby se rozmnožily. Úlovek pak může prodat ve formě konzerv nebo si může koupit vylepšení či nové lodě.

K vítězství je třeba udržet křehkou rovnováhu mezi rybolovem a udržením růstu ryb v moři. Každý měsíc má jedinečný soubor cílů a vaše cíle udržitelnosti jsou stejně důležité jako finanční cíle. Každý trh je také jedinečný a má specifická pravidla a strategie pro dosažení zisku. Díky 12 různým scénářům, náhodným balíčkům lodí a kartám vylepšení nabídne každá hra jinou výzvu.

Příprava hry:

Hráč si vybere, který měsíc z 12 možných, chce hrát. Stránka z knihy s vybraným měsícem určí úvodní přípravu hry, dodatečná pravidla a vítězné podmínky. 

Do sáčku moře se vloží uvedený počet žetonů ryb a vody. Hráč dostane uvedený počet startovních peněz. Hráč umístí počítadlo kol na první pozici na stránce. Dobere si dvě karty lodí a jednu z nich si vyloží před sebe. Vedle své lodi vyloží kartu otevřeného moře. Do nabídky vyloží tři karty lodí a tři karty vylepšení

Průběh hry:

Hra se hraje na stanovený počet kol dle zvoleného měsíce (obvykle 7-10 kol). Každé kolo se skládá z těchto fází:

  1. Na moři: Hráč dobere 5 žetonů ze sáčku moře. A všechny dobrané žetony umístí buď na volnou:
  1. kartu lodě – na loď umístí vybrané žetony v počtu odpovídající kapacitě lodi a zbylé umístí pod loď do moře
  2. kartu otevřeného moře 

Postup se opakuje, dokud jsou volné karty lodí nebo otevřeného moře.

  1. Na pevnině: Hráč může vylovené ryby prodat jako konzervy, nebo je směnit na vylepšení.

K prodeji jako konzervy musí hráč odevzdat počet a typ ryb zobrazený na konzervě v seznamu konzerv a získá za to peníze. Každou konzervu lze za hru prodat jen jednou.

K získání vylepšení z nabídky je třeba odevzdat požadovanou kombinaci stejných nebo různých ryb. Vylepšení mají uvedeno, ve které fázi hry fungují, a zda jsou trvalé, jednou za kolo nebo jednorázové.

Hráč může také zakoupit novou loď z nabídky zaplacením její ceny v penězích. 

  1. Konec dne

Nevyužité ryby z lodí se vrací do zásoby. Žetony vody z lodí se vrací do sáčku. Doplní se nabídka na 3 karty vylepšení a 3 karty lodí. Za každou loď musí hráč zaplatit udržovací poplatek. Následně se podívá na ryby, které zůstaly na kartě otevřeného moře a v moři pod každou lodí. Za každý druh ryby, která tam má alespoň 2 žetony, se ryby rozmnoží, a do sáčku se přidá o 1 žeton této ryby více, než je jich teď v moři. Poté se ukazatel kola posune na další pole.

Konec hry:

Hra končí po daném počtu kol. K vítězství je třeba mít splněný konečný úkol. Ty se liší u jednotlivých měsíců a většinou jde o kombinaci počtu peněz, lodí a vylepšení a počtu ryb určitých druhů v sáčku moře. Každý úkol má standardní a obtížnou úroveň.

Autor: Pizin

Charitativní aukce

Dobročinná dražba: Feudum
Dobročinná dražba: Feudum
Akt. cena: 200
Končí za: 14 dnů

Všechny tyto aukce >>

Vybíráme z Bazaru

Doba kamenná
Doba kamenná
Akt. cena: 650 Kč
Končí za: 7 dnů

Offcanvas