Nahlášení chyby v editačním okně - zdvojování počátečních písmen ve slovech

Ahoj, rád bych nahlásil problém s editorem na Zatrolených hrách. Při psaní textu se mi zdvojuje první znak po mezeře, tedy první znak slova. Například místo "rad" se napíše "rrad" a místo "bych" se napíše “bbych”. 

Příklady:
- Správně: "Ahoj rád bych nahlásil vadu v chování editačního okna."
- Nesprávně: "Ahoj rrad bbych nnahlasil vvadu vv cchovani eeditovaciho ookna."

Workaround:
Zjistil jsem, že když napíšu na začátek textu cokoliv, třeba mezeru a tečku, a pak píšu zprávu před nimi, písmena se nezdvojují.

Další Info:
Používám Bromium browser na Android 13.

Kdo další má stejný problém?

26.6.2024 13:34:48 | Upraveno autorem (porovnej)

Android 13 chrome, úplně bez problémů. 🙂

26.6.2024 13:57:22

Mě se děje něco podobného. Používám klávesnici Microsoft SwiftKey. Pokud píšu swipem, tak po prvním napsaném slově se totéž slovo napíše ještě jednou “samo”. Kurzor však zůstane za mezerou před samovolně napsanou kopií a pak už se mi to neděje, dokud to slovo na konci textu za kurzorem nesmažu.

Tedy chování v podstatě odpovídá popisu, jenom se to neděje u posledního znaku v textu, ale rovnou celého slova.

Firefox pro mobily, tedy prohlížečem to nejspíše nebude. Spíše mi to ukazuje na nějakou kolizi s prediktivním psaním různého druhu + možná nějaký js v poli pro psaní.

Přesněji: První slovo nic, začne to zlobit až u dalších slov, vždy za poslední mezerou v řádku. Swipnu slovo a objeví se 2× s kurzorem bez mezery mezi napsaným slovem a jeho připlácnutou kopií.

26.6.2024 15:28:27 | Upraveno autorem (porovnej)

SwiftKey používám stejně jako ZH už tak 15 let a v tomto zcela bez problémů. Pro jistotu jsem teď zkusil na MIUI 12.5.1/Chrome a v pořádku. Zkusil jsem komplet vyťukat, nápovědu, tahání prstem i čistě prediktvní psaní po celých slovech. 

To bude beztak nějaká šílená kombinace. Když mi ZH házely někdy náhodně přes psaní textu nezavřitelný rámeček s Undefined, tak mi trvalo týdny vysledovat, co přesně to způsobí, abych to uměl pro Zeuse (Dia) nasimulovat.
 

26.6.2024 16:44:33

Tak jsem záležitost vydebugoval na svém telefénu, nakopnutí jsem nalezl na SO, jak jinak, https://stackoverflow.com/a/40493357

Chovaní (zdvojování počátečních) je způsobeno auto-korektivními funkcemi uživatelské klávesnice.

Zdvojení se objevuje pouze v některých textových polích na různých stránkách, takže se Zatrolenkami to zřejmě nemá nic společného. Až na to nějaké zvláštní textové pole.

3.9.2024 01:18:54

@duzunuck: Samozřejmě, že to souvisí se Zatrolenkama (nikde jinde se mi to neděje). Zjevně používají nějaký zvláštní způsob pro zadávání textu, který se pere prediktivním psaním na mobilu (používám Microsoft SwiftKey na Samsung A52s). Na mobilu neumím, ale na PC, když koukám, tak zde není ani žádný edit, ale text generovaný asi pošahaným JavaScriptem do interního HTML. Viz výstřižek:
https://imgur.com/g9AFj2V 

To se nedivím, že to potom nefunguje. Klávesnice pošle test a JS z toho vygeneruje jiný text…

3.9.2024 20:45:14 | Upraveno autorem (porovnej)

MNĚ TO ZASE PÍŠE POZPÁTKU 

Když napíšu zavináč a jméno, pak se mi další text píše odzadu, pozpátku. .dEt okAj abeRT .nezaLb okAj Ot An meSj larIZ

 

Edit --------

Android 14

Chrome 128.0.6613.99

4.9.2024 15:22:38 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Goblini s.r.o. (cz)
Goblini s.r.o. (cz)
Akt. cena: 700 Kč
Končí za: 12 dnů

Offcanvas