20 strong

Jde někdo do česky lokalizované verze?

https://gamefound.com/en/projects/chip-theory-games/tanglewoods

Ta hra se tváří skvěle, ale na BGG jsem našel rozporuplná hodnocení a tady na zatrolkách téměř ani čárku.

Máte někdo zkušenosti?

17.7.2024 14:29:08

Mám anglickou verzi a pokud budu kupovat tak opět anglickou. Do českých lokalizací spíše nechodím. 

Co se týče hry tak není špatná, ale je to pro mě spíše cestovní hra (vejde se do kapsy), kterou doma moc nevytahuju raději si doma zahraju něco jiného. Pravidla na naučení sou jednoduchá. Obtížnost se hodně liší někdy se člověk za celou hru nezapotí a jindy prohraje třeba ve 3 kole nebo aspoň taková zatím byla moje zkušenost s touhle hrou, ale zatím sem hrál pouze solar sentinels takže nedokážu říct jak je to v dalších hrách.

17.7.2024 16:14:00

Za mě je to milé překvapení, od kterého jsem moc nečekal a bral to tehdy protože prostě CTG mě málokdy zklamou.

Poměr náhody je tu velký nejen v kostkách, ale také v tom jaké chodí karty, ale v každém balíku se s tou náhodou pracuje trochu jinak, a jsou různé strategie. Někdy holt i s nejlepší strategií člověk prohraje, ale málokdy vyhraje, když u toho nebude přemýšlet. Prostě výběr toho kdy a s kým a jak chci bojovat je tu klíčový, ale opět není samospásný. Líbí se mi variabilita a to, že v jednoduchém systému udělali tolik možností. A budou přibývat další, minimálně už ohlášený balík Cloudspire.

Cena je bohužel trošičku vyšší (na to o jaký typ hry se jedná), protože CTG a plastové karty, ale za mě v pohodě. Samozřejmě kompletista, ktrerý zvažuje vše najednou teď za to dá větší dardu, jak za kdejakou mnohem větší hru. Ideální je sehnat si někde základní balík a zkusit, jestli to bude tolik bavit, aby do toho investoval.

17.7.2024 18:16:20

Zde bych byl opatrný, 1.edice - 3hry budou docela slabší- stačí pročíst BGG.  ( kdy slusne chvali vetsinou Hoplo, TMB asi spis kvuli atmosce)  

V nove edici cekam, ze to budou mit vice vychytane z hlediska strategie a hratelnosti.

  

17.7.2024 18:29:29

Nesouhlasim s tim, ze by mely byt puvodni 3 balicky slabsi. Hodnoceni na bgg je vetsinou 7-8, coz se u hricky tohoto typu da ocekavat. Pokud nekdo dal vyrazne mene, tak obvykle hra neni pro nej, nebo od ni cekal prilis. Nove balicky se urcite posunuji dal, ale i puvodni jsou super a navic ted pribudou dalsi univerzalni hrdinove. Pokud clovek chce malou a skladnou, pritom vcelku chytrou a krasnou solovku na 30-45minut, navic pod znackou Lisky, neni podle me co resit.

20.7.2024 09:34:22

Vybíráme z Bazaru

Townsfolk Tussle (EN)
Townsfolk Tussle (EN)
Akt. cena: 3900 Kč
Končí za: 6 dnů

Offcanvas