Podivná chování Zatrolenek v Chrome (a dalších, co používají stejné jádro)

Bohužel cca týden řešíme podivné situace, kdy na server chodí v rychlém sledu (v rozmezí setin vteřiny) duplicitní dotazy na stejnou stránku/odkaz. Příčinou je změna chování v Chrome (další prohlížeče to zdá se nedělají, v Chrome to máme potvrzené), kdy Chrome po kliknutí na odkaz posíla dotaz na server 2x v rychlém sledu za sebou (v řádu setin vteřiny).

Toto chování má velmi nepěkný důsledek. Některé akce na Zatrolenkách máme jako \"Přepnout\" a tedy první dotaz způsobí \"vypnout\" a druhý \"zapnout\" (nebo naopak). A díky tomu nešlo například přidávat a odstraňovat hry ze sbírek/wishlistů pomocí tlačítek v profilu hry (toto je první místo, kde je to \"opraveno\").

V mnoha případech toto chování Chrome má velký přínos pro jeho uživatele, ale zrovna v těchto případech a když s tím web nepočítá (a 18 let se choval jinak) tak to může přinést spoustu nepříjemných překvapení.

Celý web budeme procházet a hledat problematický místa. Pokud na nějaké takové narazíte, napište nám prosím přes Kontaktní formulář. Za nepříjemnosti se omlouváme, makáme na úpravách, aby bylo vše zase normálně funkční.

ZATROLENĚ: Upravená herní doba u her a příprava na herní mechaniky

Autor: Zeus | 17.10.2024 | 18

Od spuštění Zatrolenek někdy v době kamenné jsme u her evidovali herní dobu jedním číslem a udávalo to dobu hraní v minutách. A to jsme teď změnili a u her je možné evidovat derní dobu jako interval <od>–<do>. Nicméně pokud jsou tyto dva časy stejné, zobrazí se informace jako dřív, tedy jako jedno číslo. Tím snad pokrýváme všechny možné informace od vydavatelů (no i když už jsme viděli informaci typu „xy minut na jednoho hráče“ – ouch).

Nová podoba u hry Břink! + odkaz na graf s reálnými daty z hraní 

Tato informace v kartě hry bude vždy co nejbližší oficiální informaci od vydavatele, nicméně jsme hned za ní přidali odkaz vedoucí na statistiku doby hraní postavenou na reálně odehraných partiích (od hráčů, kteří si na Zatrolenkách vedou herní deník). V této statistice si pak můžete zobrazit i dobu hraní podle počtu hračů a můžete si to porovnat s ofiko informací na krabici. Tato statistika je zatím pouze ve formě grafu, ale plánujeme ji trochu rozšířit i o nějaká další data typu medián / směrodatná odchylka apod. (prostě ať je to fajn pro všechny datové fajnšmekry). Pro zajímavost: za letošek přibylo přes 13 000 zápisů hraní (a meziročně to stále mírně narůstá).

Samozřejmě se bude herní doba v tomto novém formátu objevovat postupně, jak to budeme do katalogu doplňovat. Nyní to má například Břink! nebo Zaklínač: Starý svět.

Herní mechaniky (nebo správně mechanismy?)

Kromě toho jsme spustili možnost ke hrám přidávat herní mechanismy a výhledově podle nich chceme samozřejmě nabídnout i hledání. Takže budete snadno moci vyhledat hry využívající třeba deck-building nebo worker placement a podobně. K těmto mechanikám chceme přidat i krátké vysvětlení, co se tím asi tak myslí (i přesto to bude občas hodně diskutabilní).

Aktuálně je tedy možné mechaniky ke hrám přidávat (běžní uživatelé se s tím potkají zatím pouze ve formuláři pro přidání návrhu na novou hru do katalogu). Admini pak ve správě her. Až se data trochu rozrostou, tak se info objeví v kartě hry a nakonec i v hledání.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

V době kamenné jsem zápisy z hraní vyplňoval, ale časem mě to přestalo bavit. Většina věcí, která je na hraní zajímavá (pořadí, výsledky), je jen formou textu, takže se s nimi pak nedá dál pracovat. 

Pilně ale vyplňuju všechna hraní do BG Stats (zpětně až do 2014). Nedalo by se domluvit s autorem aplikace o nějaké možnosti vyčtení dat ze zálohovacího souboru? Alespoň třeba ty časy her na počet hráčů?

Chápu, že BGG a ZH jsou konkurenční projekty, ale třeba takový přímý link na BGG u každé hry v katalogu by byla skvělá funkce. Hlavně u úplně nových her je zpočátku pátrání po informacích na BGG, než se zaplní karta o hře na ZH, nezbytností. 

__________________
HRANÍ U NÁDRAŽÍ
https://www.facebook.com/hraniunadrazi/

17.10.2024 09:07:44

Podle mě jsou to spíše mechanizmy (případně mechanismy). 

Slovník spisované češtiny uvádí:

mechanizmus = ustálený, zmechanizovaný postup: mechanizmus právního postupu; tržní mechanizmy

Slovník spisovaného jazyka českého:

mechanizmus = ustálená soustava úkonů n. jevů, ustálený, zmechanizovaný, strojový postup

Kdežto mechanika je zdá se spíše obor/teorie zkoumající různé mechanické děje a mechanizmy; a celkově má zřejmě blíže k fyzickým nebo strojovým dějům (např. “jemná mechanika”).

Připadá mi tedy, že mechanizmus má blízko ke slovům “princip” a “postup”, o což nám ve hrách jde.

Nicméně se také zdá, že to mouhou být i synonyma v určitém kontextu, takže chybu nejpíš neuděláte. :-)

_________
Jan z Hory

17.10.2024 10:47:23

@Belgvejen Tohle samé jsem právě psal uvnitř admin. týmu i já a jsem za to používat slovo mechanizmy, ač lidi, asi i častěji, používají slovo mechaniky a i to tak mají různé herní e-shopy na webu (FYFT, TLAMA…). Je to takový nešvar, no.

_____________________________________________
· šéfredaktor aktualit, schvalování a správa videí
· mám deskoherní IG kanál www.instagram.com/solo_boardgaming

17.10.2024 10:59:39 | Upraveno autorem (porovnej)

@Const.ex napadlo mě úplně to samé Jedtli by se to nedalo jednoduše propojit s BGG kde těch dat je hodně…BG Stats taky používám a ty to taky zdrojují z BGG…nemyslím si že zatrolenky a BGG jsou konkurence, ale propojení by bylo fajn.

17.10.2024 11:44:10

@Jonash 
Možná to bude tím, že v angličtině se podle mě spíše používá “game mechanics”, což se sice překládá jako mechanizmus (pokud není myšlen obor), ale zní to jako “mechanika”.

BGG mimochodem používá “mechanism”.

Podle mě ale nejde o nic zásadního a za vyloženou chybu bych to nepovažoval.
_________
Jan z Hory

17.10.2024 11:48:02

Také bych měl zbožné přání o propojení BG stats a ZH. Upřímně jsem líný tvor, na BG si zápisky píšu vždy, ale na ZH všech 3000 zápisů přepisovat nebudu :/

 

Případně bych uvítal zrychlenou verzi zápisu, kde se po mně nebudou chtít detaily, ale stačil by napsat

-čas 

-počet hráčů 

-výsledné skore

17.10.2024 21:10:04 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Duna: Imperium
Duna: Imperium
Akt. cena: 301 Kč
Končí za: 1 den

Offcanvas