REXHRY: Oznámení rozšíření Darksworn pro Království Valerie

Autor: Ondřej Podavka | 19.6.2024 | 11

Vydavatelství REXhry oznámilo vydání rozšíření hry Království Valerie: Karetní hra Darksworn, jejímž autorem je stejně jako u základní hry Isaias Vallejo, opět s ilustracemi od Mihajla Dimitrievského.

Rozšíření do hry přináší jednak kooperativní mód, jednak kampaň o šesti knihách (tj. scénářích) spolu se samostatným scénářem Dungeon Delve: Zapomenutý chrám; každý scénář tvoří balíček karet, na nichž se nachází buď část příběhu spolu s novými pravidly (dočasnými či trvalými) a dalšími pokyny, nebo úkol, pro jehož splnění (které je nezbytné pro pokračování v příběhu) je nutné utratit požadovaný počet zdrojů podobně jako pro poražení monster. Rozšíření využívá také většinu komponent základní hry (nepoužívají se např. karty panství), avšak oproti původní hře jsou více čí méně pozměněny příprava, průběh i cíl hry a podmínky jejího konce:

Příprava hry

Do centrální oblasti hráči připraví desku příběhu, na niž umístí karty zvoleného scénáře, pod ni dílky s čísly 1‒5, dále pět karet nestvůr (ostatní nestvůry tvoří balíček monster) a pod každou jeden dílek zdi, dále karty obyvatel a nakonec desku Aquily, na niž vyloží tři karty požehnání.

Průběh hry

Fáze házení kostkami a příjmů jsou beze změny; ve fázi akcí je možné najmout obyvatele, získat zdroj, zabít nestvůru (body se však přičítají okamžitě a poté je karta nestvůry odhozena) a nově sdílet zdroje se spoluhráčem, splnit úkol anebo modlit se k Aquilovi (tj. utratit vítězné body a buď získat výhodu z karty požehnání, nebo postavit část zdi). Poté následuje nová fáze nestvůr, jejíž průběh se odvíjí od hodnot hozených na kostkách v první fázi tahu ‒ hodnoty 1‒5 aktivují nestvůry pod příslušným číslem (pokud nebyly zabity při akci hráče), které poškodí či odstraní zeď, popř. napadnou obyvatele pod sebou; v takovém případě hráč přemístí jednu kartu obyvatele do žaláře na desce příběhu. Při hodnotě 6 se postupuje podle pokynů na aktuální kartě scénáře.

Konec hry

Pokud mají hráči přesunout kartu obyvatele, ale žádná není dostupná, hra končí prohrou všech hráčů. Pokud však hráči postupně splní všechny úkoly v knize a podaří se jim dostat se na poslední stránku knihy, hra končí jejich společným vítězstvím.

Hra je určena dvěma až pěti hráčům od 14 let, herní doba se pohybuje od jedné do dvou hodin.

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Deep Rock Galactic Deluxe 2nd Edition a Rozšíření
Deep Rock Galactic Deluxe 2nd Edition a Rozšíření
Akt. cena: 9500 Kč
Končí za: 7 dnů

Offcanvas