REXHRY: Oznámení hry Tomáše Holka Galileo Galilei

Autor: Ondřej Podavka | 15.7.2024 | 14

Vydavatelství REXhry oznámilo vydání hry Tomáše Holka s ilustracemi Michala Peichla nesoucí název Galileo Galilei, kterou připravuje české deskoherní studio Pink Troubadour pro letošní veletrh Spiel Essen.

Galileo Galilei je eurohra zasazená do raného novověku, kdy první dalekohledy umožnily Galileo Galileimu, Johannesi Keplerovi a dalším učencům učinit převratné objevy v oblasti astronomie. Hráči tak ve svém tahu budou nejprve natáčet dalekohled na svém plánu, a tím vybírat dvojici akcí, které poté ve svém tahu zahrají. Mezi těmi je např. pozorování vesmírného objektu či souhvězdí, za což musí zaplatit kostkami určité barvy a hodnoty, představujícími pozorovací čas, dále přednáška, která hráči zajistí jednorázový bonus a zároveň posílí jednu z bodovacích podmínek (např. 1‒4 body za každý pozorovaný velký objekt), a dále zisk kostky, zvýšení její hodnoty nebo zisk kvadrantu, který je nutné utratit pro provedení volné akce.

Stejně jako raně novověcí astronomové se však hráči budou muset mít na pozoru před katolickou církví, resp. svatou inkvizicí: některá pozorování či přednášky mají za následek přidání figurky inkvizitora na desku hráče. Ten má možnost přesvědčovat inkvizitora o nezávadnosti svých objevů, tj. posouvat jej po stupnici doprava, avšak v tom případě dojde v závěrečné fázi tahu na jeho výslech, který může mít za následek pokles prestiže hráče.

Na konci hry si hráči k bodům získaným během hry připočtou (případně odečtou) body za prestiž a také za splnění zmíněných bodovacích podmínek. Hráč s nejvyšším počtem vítězných bodů se stane vítězem hry.
Hra je určena pro jednoho až čtyři hráče od 12 let, herní doba se pohybuje od 80 do 130 minut.

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Krásná úvodní grafika. Téma moc pěkné. Držím palce!

15.7.2024 13:54:45

Nevidím datum vydání v blogu. Předpokládám Q4 tohotu roku?

S pozdravem

Lazar S.-R.

15.7.2024 20:56:49

@fingerzz Jo, nějak takhle, případně Q1/2025. Essen to prý nestíhá (aspoň co jsem slyšel naposledy), ale data jsou odevzdaná.

--
admin popisů a recenzí her ZH, překladatel FitB a REXher

16.7.2024 16:35:03

Vybíráme z Bazaru

Paladinové+Sídla Šlechticů
Paladinové+Sídla Šlechticů
Akt. cena: 850 Kč
Končí za: 5 dnů

Offcanvas