REXHRY: Malá velká podzemí + rozšíření Zvěsti v prodeji!

Autor: Ondřej Podavka | 30.5.2024 | 1

Do prodeje zamířila hra od vydavatelství REXhry Malá velká podzemí autora Scotta Almese s ilustracemi od Nikoletty Vaszi a Iana Rosenthalera.

Jedná se o kooperativní dungeon crawler, v němž hráči představují skupinu dobrodruhů povolaných do oblasti obklíčené temnotou. Hra probíhá ve dvou dějstvích: v prvním z nich hráči postupně objevují jednotlivé části podzemí, prohledávají je a zneškodňují zde nastražené pasti, dále mohou v podzemí získávat vybavení či kouzla a ta poté sesílat na nepřátele či na ně útočit nablízko či na dálku. Nepřátelé ‒ goblini a služebníci ‒ přicházejí do hry postupně a mohou provádět protiútoky či být aktivováni a pohybovat se směrem k hrdinům a útočit na ně. Pokud by některý hrdina přišel o všechno své zdraví, upadá do bezvědomí a v příštím svém tahu musí provést akci odpočinek. 

Poté, co hráči zabijí všechny služebníky a odhalí kartu dveří do doupěte, mohou spustit druhé dějství, v němž přichází do hry vládce podzemí, jehož se snaží společně porazit; k tomu jej však potřebují vylákat z doupěte na některý z oltářů v podzemí, čímž jej připraví o magickou ochranu. V obou dějstvích hráči nemají času nazbyt ‒ světlo jejich pochodně neustále slábne, a pokud pohasne zcela (tj. pokud se žeton pochodně posune na poslední pole stupnice), zůstanou navždy uvězněni v temnotě, stejně jako pokud by měl do hry přijít pátý goblin či pokud by nebylo možné dále prozkoumávat podzemí a přitom karta dveří do doupěte nebyla dosud odhalena. Pokud by nastala některá z těchto situací, hra končí prohrou všech hráčů. Naopak pokud hráči ve druhém dějství hry přemohou vládce podzemí, hra končí jejich společným vítězstvím.

Hra je určena jednomu až čtyřem hráčům od 14 let, herní doba se pohybuje od 30 minut do jedné hodiny. Pro více informací i hře vizte její popis.

Spolu se základní hrou vychází též rozšíření Zvěsti, které přináší do hry kromě nových hrdinů, nepřátel a dalšího materiálu především příběhový mód umožňující plnění úkolů, prozkoumávání hlubších úrovní podzemí a boj s několika vládci zároveň. 

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Tohle jsem si koupil před dvěma lety – a bez měsíce dva roky jsme to nehrál. Ta herní doba leckdy sahala mnohem dál za 60 minut, rekord mám přes 2 hodiny. :D  Jako mohl bych to znovu oprášit, ale to učení a plavání v ikonách bylo docela úmorné.

_____________________________________________
· šéfredaktor aktualit, schvalování a správa videí
· mám deskoherní IG kanál www.instagram.com/solo_boardgaming

30.5.2024 08:05:48 | Upraveno autorem (porovnej)

Mě to přijde sympatické. Jen jsem do teď přemýšlel jestli potřebuju příval temnoty. No tak teď přemýšlím jestli budu potřebovat ještě k tomu tohle 😁

30.5.2024 10:38:19

Jonashi …Až v 2023? Tak to jsem rád, že jsem vzal anglickou verzi - a stihl snad i poslední kopii rozšíření, která byla na CZ obchodech k dispozici :D

31.5.2024 11:43:28

Vybíráme z Bazaru

Válka o prsten: Válečníci Středozemě + promo
Válka o prsten: Válečníci Středozemě + promo
Akt. cena: 2500 Kč
Končí za: 9 dnů

Offcanvas