REXHRY: Král trpaslíků a FUK v prodeji + oznámení hry Ratjack

Autor: Ondřej Podavka | 14.5.2024 | 0

Do prodeje zamířily dvě malé karetní hry od vydavatelství REXhry: Král trpaslíků Bruno Faiduttiho a FUK od Franka Noacka a Rico Bestehera.

Král trpaslíků je štychová hra o 53 kartách ‒ běžné karty tří barev po 13 kartách plus 14 speciálních karet ‒ hraná na sedm kol, z nichž pro každé se určí jiné bodovací podmínky. Hráč, který celkem získá nejvíce bodů, se stává vítězem. Hra je určena třem až pěti hráčům od 10 let, herní doba je 30 minut.

Ve hře FUK, již tvoří pět sad po deseti kartách, hráči vynášejí karty tak, aby získali karty z řady karet vyložených uprostřed stolu. Na konci každého kola hráči získají body za karty té barvy, od níž mají nejvíce karet, a naopak ztrácejí za barvu, od níž jich mají nejméně. Hráč, jenž jako první získá počet bodů, který byl na začátku hry určen jako cílový, vyhrává. Hra je určena dvěma až šesti hráčům od 8 let, jedna partie trvá 10 minut. Pro podrobnosti o obou hrách vizte jejich popisy.

Vydání další malé karetní hry REXhry oznámily. Jedná se o hru Ratjack dvojice autorů Mathieu Can a Maxime Marcier, tvoří ji několik balíčků po 12 kartách se speciálními schopnostmi, přičemž pro každou hru se vyberou dva balíčky. Hra vychází z klasické hry Blackjack / Voko bere: ve svém tahu si hráč dobere vždy jednu kartu, již může vyložit před sebe lícem dolů, vyložit lícem nahoru, a tím aktivovat její schopnost, anebo ji odložit a zároveň otočit některou ze svých karet vyložených lícem dolů. Vždy, když má některý hráč před sebou karty o celkové hodnotě více než 25, vypadává ze hry, pokud se však tato hodnota rovná právě 25, stane se vítězem hry, stejně jako pokud zůstane posledním hráčem v dané partii. Hra je určena dvěma až čtyřem hráčům od 10 let, herní doba je 15 až 30 minut. 

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Dragonbond Lords of Vaala Kickstarter
Dragonbond Lords of Vaala Kickstarter
Akt. cena: 2690 Kč
Končí za: 5 dnů

Offcanvas