MINDOK: Oznámení hry Teserakt

Autor: Ondřej Podavka | 30.5.2024 | 10

Vydavatelství MindOK oznámilo vydání abstraktní kooperativní hry Teserakt od Jamese Firnhabera s ilustracemi Denise Freitase. V této hře, pojmenované podle čtyřrozměrné analogie krychle, se hráči společně snaží stabilizovat objekt mimozemského původu, tvořený ve hře 64 kostkami čtyř barev, který dimenzionálně kolabuje a představuje ohrožení samotné existence planety Země. Aby toho dosáhli, musejí teserakt postupně rozebírat a s jednotlivými kostkami manipulovat tak, aby z nich sestavili jejich sady (tj. alespoň tři kostky buďto o stejné hodnotě, nebo o třech po sobě následujících hodnotách, přičemž musejí mít buď všechny stejnou, nebo každá jinou barvu) a poté je postupně umisťovali na panel stabilizace. Ten tvoří místa uspořádaná do mřížky 6×4, na niž je třeba umístit po šesti kostkách od každé barvy, a to ve všech různých šesti hodnotách. Pokud se hráčům podaří panel včas zcela zaplnit, hra končí jejich společným vítězstvím.

Ve svém tahu mohou hráči zahrát libovolné tři ze šesti dostupných akcí, které hráči umožňují:

•    odebrat dostupnou kostku teseraktu a umístit ji do své laboratoře,
•    změnit hodnotu kostky ve své laboratoři o 1,
•    přemístit jednu kostku ze své laboratoře do laboratoře jiného hráče či naopak,
•    odložit svoji kartu výzkumu a vzít si kartu výzkumu úrovně o 1 vyšší,
•    přemístit jednu kostku (patří-li do sady kostek popsané výše) ze své laboratoře na odpovídající místo na panelu stabilizace,
•    provést jedinečnou akci své postavy.

Po odehrání tří akcí hráče následuje fáze hrozby, při níž je odebrána jedna z kostek teseraktu, a pokud se jednalo o kostku ze spodní vrstvy teseraktu, je vyvolán některý z negativních efektů. Navíc může dojít k přiblížení konce hry.

Hra je určena jednomu až čtyřem hráčům od 14 let, herní doba je jedna hodina. 

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

SW: Imperial Assault - Twin Shadows - NOVÉ
SW: Imperial Assault - Twin Shadows - NOVÉ
Akt. cena: 570 Kč
Končí za: 21 hodin

Offcanvas