MINDOK: Oznámení hry Nebula

Autor: Ondřej Podavka | 24.6.2024 | 4

Vydavatelství MindOK oznámilo vydání abstraktní hry Nebula (tj. Mlhovina) Cristiana Bustose a Bernarda Vásqueze s ilustracemi Luny Vargas. Hra je zasazena do hlubokého vesmíru a hráči v ní budou získávat hvězdy z hvězdokup do své galaxie, sestavovat z nich souhvězdí a snažit se přitom splnit společné a osobní cíle, aby tím získali co nejvíce vítězných bodů.

Hru tvoří především hvězdy v šesti barvách spolu s černou barvou, deska hvězdokup, tj. herní plán se třemi hvězdokupami, představujícími společnou nabídku hvězd, a desky galaxií, tj. hráčské desky, na nichž jsou znázorněna čtyři souhvězdí, do kterých hráči umisťují získané barevné hvězdy. Hráči ve svém tahu nejprve získají několik hvězd z nabídky: ukazatele času při jednotlivých hvězdokupách přemístí o celkem pět kroků a z míst, kde ukazatele skončí, si mohou vzít po jedné hvězdě. Poté umístí do své galaxie obvykle dvě své hvězdy různých barev podle pravidel podobných těm např. ve hře Sagrada: hvězdy lze umisťovat pouze na místo sousedící s již umístěnou hvězdou, přičemž musí být odlišné barvy než sousední hvězdy. Zvláštním případem jsou černé hvězdy, které hráči postupně umisťují do zvláštní řady na své desce galaxie; následně se na desce hvězdokup posune ukazatel na stupnici černých hvězd, čímž se přiblíží konec hry. Ten mohou spustit i další situace, např. dokončí-li některý z hráčů tři ze čtyř souhvězdí ve své galaxii.

Na konci hry hráči získají body za splnění osobního cíle, společných cílů, za umístěné černé hvězdy a za dokončená souhvězdí; v případě úplné varianty hry obdrží ještě body za splnění pokročilých cílů a bonusové body za hvězdy určité barvy nebo souhvězdí určitého typu. Hráč s největším celkovým počtem bodů se stane vítězem hry.

Hra je určena dvěma až čtyřem hráčům od 8 let, herní doba je 40 minut.

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Hobiti - Dlouhé svátky
Hobiti - Dlouhé svátky
Akt. cena: 200 Kč
Končí za: 21 hodin

Offcanvas