MINDOK: LAMA Kadabra a kapesní vydání Ducha a Heckmecku v prodeji!

Autor: Ondřej Podavka | 3.6.2024 | 1

Do prodeje zamířila trojice malých her vydavatelství MindOK ‒ Duch! od Jacquese Zeimeta, Heckmeck z žížalek od Reinera Knizii a LAMA Kadabra od téhož autora.

První dvě jmenované hry vycházejí v kapesním vydání v miniplechovce o průměru několika centimetrů. Duch! je postřehová karetní hra, v níž se hráči musejí jako první chopit správného předmětu, určeného zadáním na vyložené kartě, v Heckmecku z žížalek hráči opakovaně hází kostkami a po každém hodu dají všechny kostky jedné hodnoty (a to pokaždé jiné) stranou; poté si vezmou jeden z kamenů, na němž je znázorněna hodnota 21‒36 a jeden až čtyři červi, a to ten, jehož hodnota odpovídá součtu hodnot na odložených kostkách.

Hry jsou určené dvěma až sedmi (Heckmeck), resp. osmi (Duch!) hráčům od osmi let a odehrání každé trvá kolem 20 minut. Pro více informací o obou hrách vizte jejich popisy.

LAMA Kadabra funguje v základu jako původní LAMA: hráč ve svém tahu může buďto vynést kartu o hodnotě stejné či o 1 vyšší než karta na stole, nebo si dobrat kartu, nebo pasovat. Na konci kola hráči obdrží za zbylé karty v ruce žetony trestných bodů; hráč, který zahrál všechny karty, může jeden žeton odhodit. Takto pokračují, dokud některý hráč nenashromáždí 40 trestných bodů. V této variantě hra dále obsahuje několik herních prvků:

  • Některé karty nesou dvojí hodnotu 2/3, resp. 4/5. Taková karta se považuje za kartu obou hodnot, kartu 2/3 je tak možné vyložit na karty 1, 2, 3 a poté je možné na ni vyložit karty 2, 3, 4.
  • Některé karty po zahrání spouštějí některou z akcí: odstranění žetonu, dobrání karty (v tom případě si hráč po levici dobere jednu kartu a teprve poté odehraje svůj tah) nebo zisk modrého magického žetonu, jehož držitel může žeton odložit a vynechat svůj tah.
  • Vždy, když hráč zahraje kartu lamy a má u sebe alespoň jeden žeton, umístí jeden na kartu magického pódia. Pokud se zde nachází alespoň pět žetonů, začíná LAMAgická show a hráč na tahu musí buď odložit kartu lamy (popř. umístit sem další žeton), nebo si vzít všechny žetony z karty magického pódia a odehrát svůj tah.
  • Hráč, který má na konci hry u sebe modrý magický žeton, obdrží 10 trestných bodů.

Hra je určena dvěma až šesti hráčům od 8 let, herní doba je 20 minut.

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Pax Pamir: 2nd edition (EN) + kovové mince a obaly
Pax Pamir: 2nd edition (EN) + kovové mince a obaly
Akt. cena: 2200 Kč
Končí za: 3 dny

Offcanvas