FOX IN THE BOX: Sólovka 20 Strong: Tanglewoods od Chip Theory Games bude v češtině

Autor: Tomoko | 14.7.2024 | 18

Vydavatelství Fox in the Box pokračuje ve spolupráci se studiem Chip Theory Games a po úspěšných kampaních her Too Many Bones a The Elder Scrolls: Betrayal of the Second Era se připojuje i k další crowdfundingové kampani, jejímž cílem je zafinancovat nový díl čistě sólové série 20 Strong. Tentokrát se mohou podporovatelé podílet na vydání česné verze hry 20 Strong: Tanglewoods s podtitulem Red a jejích dvou rozšíření White a Gold. Za projektem stojí jako ilustrátor Manny Trembley, autor Marvel Dice Throne či Wroth a ilustrátor Války v Říši divů či Radlands: Gangy pustiny.

Privátní: 2024-07-13-01.png

Série 20 Strong je herní systém založený na unikátních karetních balíčcích a kostkách a je určený výhradně pro hru jednoho hráče. Hlavní jádrem tohoto systému je sada přístupných adaptabilních pravidel, která se dají aplikovat na jednotlivé jedinečné balíčky karet, z nichž každý má vždy navíc svou vlastní sadu herních mechanik a specifických odlišností.

Základním principem je procházení balíčku karet, kde jednotlivé karty přinášejí různorodé výzvy, které je potřeba pokořit. Hráč má k dispozici dvacet kostek různé akční váhy a různých hodnot, s jejichž pomocí se snaží překonávat nejrůznější překážky a výzvy daného balíčku. S těmito kostkami se nejen hází, ale i jinak manipuluje, přičemž dané kostky se v průběhu partie vyčerpávají i obnovují, takže hráč musí strategicky plánovat, kdy a jaké kostky využije či kolik jich na danou výzvu použije a podobně. Pokud hráč v dané výzvě dosáhne na kostkách požadované hodnoty úspěchů, výzvu karty úspěšně dokončí a získá odměnu, která mu pomůže v dalším postupu. V opačném případě utrpí poškození či zranění a může se pokusit plnit novou výzvu z následující karty. V případě, že jeho celková hodnota zdraví klesne na nulu, hru okamžitě prohrává. V závěru každého balíčku zpravidla číhá finální boss, kterého je potřeba porazit k dosažení celkového vítězství.

20 Strong: Tanglewoods přináší trilogii nových „pohádkově“ zaměřených balíčku (jeden hlavní – Red a dvě expanze – White a Gold). Hlavní balíček obsahuje kromě karet také sadu kostek, která je potřeba k vlastnímu hraní. Každý balíček nabízí sadu karet s odlišnými výzvami i vlastními jedinečnými pravidly a mechanikami, jedinečného hrdinu, nebo v tomto případě spíše hrdinku, do níž se hráč převtělí, a vlastní prostředí, příběh, nepřátele či bosse, kterým je potřeba čelit.

Privátní: 2024-07-13-02.png

Crowdfundingová kampaň odstartovala 9. července a v rámci češtiny je možné podpořit pouze balíčky z řady 20 Strong: Tangelwoods. Předchozí trilogie (20 Strong: Solar sentinels, 20 Strong: Too Many Bones, 20 Strong: Hoplomachus Victorum) se v rámci kampaně lokalizačního servisu prozatím nedočká, nicméně její vydání v budoucnu není zcela vyloučeno. Předpokládané datum plnění kampaně je stanoveno na březen 2025.

Privátní: 2024-07-13-03.pngTrolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

A GMT hry v prdachu…

14.7.2024 16:39:51

@xixi Na DS:M už se dělá, to snad bude brzo. Imperial Struggle bude ovšem asi ještě struggle :)

--
admin popisů a recenzí her ZH, překladatel FitB a REXher

14.7.2024 17:58:49

Chtělo by to odkaz na kampaň ;-)

15.7.2024 20:42:33

Ohoo, tady píšou, že by v CZ měl být všechen 20 strong obsah, hezké.

The following languages are being added to this campaign, and include the entire 20 Strong product line (Including original core box, TMB, and Hoplo: Victorum decks): 

  • English (Chip Theory Games, obviously) 
  • Czech (Fox in a Box) 
  • French (Lucky Duck) 
  • German (Frosted Games) 
  • Spanish (Juegorama) - Note that this is Spain-focused, not Central America/South America

 

Kampaň je zde: https://gamefound.com/en/projects/chip-theory-games/tanglewoods

 

16.7.2024 08:05:40

Vybíráme z Bazaru

Záchranáři: Boj s ohněm CZ
Záchranáři: Boj s ohněm CZ
Akt. cena: 130 Kč
Končí za: 10 dnů

Offcanvas