FOX IN THE BOX & REXHRY: Oznámení hry Horizons of Spirit Island

Autor: Ondřej Podavka | 3.6.2024 | 4

Vydavatelství REXhry oznámilo vydání samostatné hratelné, avšak přístupnější varianty hry Duchové ostrova s titulem Horizons of Spirit Island autora R. Erica Reusse. Podobně jako původní hra a její rozšíření budou i Horizons vydány ve spolupráci s vydavatelstvím Fox in the Box.

Horizons of Spirit Island fungují na stejném principu jako Duchové ostrova, jedná se tak opět o kooperativní hru, v níž hráči představují duchy, kteří se snaží ochránit svůj ostrov před jeho drancováním kolonizátory. Oproti původnímu titulu jsou však Horizons více zacíleny na nové hráče. Spolu se standardními pravidly tak obsahuje též návod pro rychlý start o asi třetinovém rozsahu a obsahuje pouze pět duchů s nižší komplexitou ‒ ty jsou přitom plně kompatibilní s původní hrou. Úspornější je hra též co do komponentů: místo modulární mapy je ve hře oboustranný herní plán, který zároveň plní úlohu desky kolonizátorů, panely duchů jsou z tenčího materiálu a mají tak podobu velkých karet a místo dřevěných či plastových komponentů jsou v Horizons kartonové žetony. Anglické vydání je díky tomu u původního vydavatele Greater Than Games možné sehnat za výrazně nižší cenu ‒ 34,95$ oproti 89,95$ za základní Spirit Island.

Hra je určena pro jednoho až tři hráče od 14 let, herní doba je 90 až 120 minut.

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Je skvělý, že Spirit Island bude komplet v češtině. Na 4. rozšíření se sice těším výrazně více než na tuhle verzi, ale určitě bych ji chtěl někde/někdy aspoň vyzkoušet, zejména kvůli těm dalším duchům. Tak snad se obou dočkáme v rozumně dohledné době. :)

_____________________________________________
· šéfredaktor aktualit, schvalování a správa videí
· mám deskoherní IG kanál www.instagram.com/solo_boardgaming

3.6.2024 11:50:39

Vybíráme z Bazaru

Figurka proroka do hry Talisman
Akt. cena: 100 Kč
Končí za: 1 den

Offcanvas