FOX IN THE BOX: Čarodějnice! v prodeji!

Autor: Tomoko | 9.7.2024 | 7

Vydavatelství Fox in the Box spustilo prodej další novinky, která potěší především všechny sólohráče. Jedná se o titul Čarodějnice! (Witchcraft!) od trojice autorů Trevor Benjamin, Roger Tankersley a David Thompson (I.).

Čarodějnice! je rychlá, kartami řízená hra pro jednoho hráče, zasazená do fiktivního světa inspirovaného Evropou a Severní Amerikou 17. a 18. století, a to konkrétně do městečka Wildegrens a jeho okolí, v němž se jednotlivec postaví do čela sabatu čarodějnic a snaží se přesvědčit tamní obyvatele, že magie nemusí být nutně zlá.

Základní mechanika skrytých a odhalených karet vychází ze sesterské hry Vzdor! od stejných autorů, takže mnoho prvků zůstalo stejných, ale to vše bylo doplněno o několik nových mechanismů.

V průběhu hry je úkolem hráče plnit mise a střetávat se s nepřáteli, kdy využívá své karty čarodějnic, které může zahrát odhaleně či skrytě, a tím spustí různé akce o rozličné síle, přičemž kromě plnění přijatých misí a porážení nepřátel musí nejpozději na konci partie přesvědčit místní měšťany, respektive tři porotce, o své nevině a že městečko ve skutečnosti chrání. Úspěšně splněné mise ho přiblíží k vítězství, ale neúspěch naopak k jednomu z několika typů prohry. Během partie se může rozhodnout podstoupit proces před porotci předčasně a ověřit, zda se je povedlo přesvědčit o své nevině. V opačném případě se musí vydat na další misi. Dle počtu přesvědčených porotců se určí míra vítězství nebo prohry.

Balení obsahuje, kromě pravidel pro běžnou hru, také knihu scénářů „Příběhy wildegrenské" s devíti samostatnými scénáři, které na sebe chronologicky navazují. Popis každého scénáře při přípravě určí, které mise a výzvy se využijí a jaká další speciální pravidla pro tento scénář platí. Ve scénářích se nepřesvědčují porotci ani nepodstupuje proces, ale výhra a prohra se určuje dle vlastních specifických podmínek.

Hra je určena pro 1 hráče od 10 let s herní dobou okolo 20 až 40 minut.

Privátní: 2024-07-09-09.png

Privátní: 2024-07-09-10.pngTrolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Mě moc Vzdor! nesednul a mechanicky nebavil, ale dávám lajk za všechny sólohráče. :)

_____________________________________________
· šéfredaktor aktualit, schvalování a správa videí
· mám deskoherní IG kanál www.instagram.com/solo_boardgaming

9.7.2024 18:28:51

To mňa zase tematicky i napriek opisovaným vylepšeniam nelákajú Čarodejnice :).

---
Blog so zápiskami a dojmoch z hrania - https://boardgametales.wordpress.com/

9.7.2024 21:51:43

Vybíráme z Bazaru

Descent CZ 2.edicia
Descent CZ 2.edicia
Akt. cena: 1107 Kč
Končí za: 4 dny

Offcanvas