Podivná chování Zatrolenek v Chrome (a dalších, co používají stejné jádro)

Bohužel cca týden řešíme podivné situace, kdy na server chodí v rychlém sledu (v rozmezí setin vteřiny) duplicitní dotazy na stejnou stránku/odkaz. Příčinou je změna chování v Chrome (další prohlížeče to zdá se nedělají, v Chrome to máme potvrzené), kdy Chrome po kliknutí na odkaz posíla dotaz na server 2x v rychlém sledu za sebou (v řádu setin vteřiny).

Toto chování má velmi nepěkný důsledek. Některé akce na Zatrolenkách máme jako \"Přepnout\" a tedy první dotaz způsobí \"vypnout\" a druhý \"zapnout\" (nebo naopak). A díky tomu nešlo například přidávat a odstraňovat hry ze sbírek/wishlistů pomocí tlačítek v profilu hry (toto je první místo, kde je to \"opraveno\").

V mnoha případech toto chování Chrome má velký přínos pro jeho uživatele, ale zrovna v těchto případech a když s tím web nepočítá (a 18 let se choval jinak) tak to může přinést spoustu nepříjemných překvapení.

Celý web budeme procházet a hledat problematický místa. Pokud na nějaké takové narazíte, napište nám prosím přes Kontaktní formulář. Za nepříjemnosti se omlouváme, makáme na úpravách, aby bylo vše zase normálně funkční.

FOX IN THE BOX: Arcs se dočká kompletní lokalizace v češtině

Autor: Tomoko | 18.10.2024 | 10

Vydavatelství Fox in the Box již dříve oznámilo plánované vydání hry Arcs, jejíž autorem je Cole Wehrle. K této informaci navíc přibylo potvrzení, že se bude jednat o kompletní lokalizaci, celkem tedy čtyři krabice, a to základní hru, kampaňové rozšíření Arcs: The Blighted Reach Expansion, balíček leaderů a lore karet Arcs: Leaders and Lore Pack a Arcs Miniatures Pack obsahující plastové miniatury. V současné době se pilně pracuje na lokalizaci a čeká se na společný tisk, který má proběhnout na počátku příštího roku, takže hra by měla dorazit někdy v první polovině roku 2025.

Arcs je sci-fi strategická hra odehrávající se v temném vesmíru, kde se hráči stanou vůdci vesmírné společnosti a budou usilovat o získání moci a vlivu v celé galaxii. Jejich úkolem tedy bude expandovat ze své domovské planety, získávat zdroje, stavět budovy, budovat svou flotilu a v neposlední řadě také bojovat o získání nadvlády v klíčových sektorech vesmíru.

Hra se skládá z několika kol, obvykle tří až pěti, a každé kolo se skládá z několika tahů. Na začátku hry se připraví mapa, rozdají se akční karty a umístí se počáteční lodě a budovy na herní plán. Hráč s iniciativou zahraje akční kartu a provede akce podle počtu akčních bodů na kartě. Ostatní hráči pak postupně také hrají karty z ruky a provádějí své akce. Hráč s iniciativou pro dané kolo může také deklarovat ambici, kterou se pak všichni pokoušejí v průběhu partie splnit. Jsou to cíle, jejichž úspěšné splnění přináší vítězné body moci. Po odehrání všech akčních karet kolo končí, hráči získávají body moci za splněné ambice a začíná kolo nové. V průběhu jednotlivých kol tak hráči získávají body moci plněním ambicí, kontrolou sektorů a získáváním zdrojů. Snaží se ovládnout co nejvíce sektorů na mapě, což jim umožní pohybovat loděmi, bojovat, stavět budovy a těžit zdroje, jež jsou klíčové pro provádění akcí a získávání speciálních schopností. Jejich získávání zajišťuje systém Dvora, kde mohou hráči umisťovat své vlivové kostky na speciální karty. Pokud na některé kartě získají převahu, získají užitečné výhody a schopnosti, které mohou využít v dalších tazích.

Bojový systém je založen na hodu kostkami, které představují různé typy útoků od přímých nájezdů až po strategické bombardování nepřátelských základen. Vítězství v bitvě však není jen o síle, ale také o správném výběru taktiky a načasování. Partie končí, když některý z hráčů dosáhne alespoň 20 bodů moci ve hře čtyř hráčů nebo 23 bodů moci ve hře tří hráčů.

Hra je určena pro 3 až 4 hráče od 14 let s herní dobou 60 až 120 minut.

Trolí hlídka

Privátní: 2024-10-17-01.webp

Privátní: 2024-10-17-02.webp

Rozšíření Arcs: The Blighted Reach Expansion přináší obsah a pravidla pro inovativní mikro kampaň, kde každá hra představuje jednu epizodu v epické trilogii, která se odehrává v ještě větší galaxii a každé rozhodnutí ovlivňuje další průběh kampaně. Všichni začínají jako bezvýznamní regenti v umírajícím impériu, kteří mají možnost prozkoumat dvacet čtyři osudů, každý s jedinečnou sadou karet a figurek, z nichž každý přináší různé cesty, větvení a zvraty v závislosti na hráčských rozhodnutích. K hraní je nutná kopie základní hry. Krabice z rozšíření zároveň svými rozměry umožňuje uložení základní hry, včetně karet v obalech. Obsahuje také zásobníky pro snadné ukládání postupu v kampani.

Privátní: 2024-10-17-03.webpPrivátní: 2024-10-17-04.webp

Rozšíření Arcs: Leaders and Lore Pack přináší karty s novými vůdci a lore karty, které jsou použitelné v základní hře i v kampani.

Privátní: 2024-10-17-05.webp

Privátní: 2024-10-17-06.jpg

Arcs Miniatures Pack obsahuje více než sto plastových miniatur lodí a agentů opatřených washem.

Privátní: 2024-10-17-07.jpg

Privátní: 2024-10-17-08.jpg

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Ještě že podobný, ač jistě skvělý hry nemám s kým hrát, to bych se nedoplatil. :D Ale pro fandy skvělý, že to Liška dělá komplet.

_____________________________________________
· šéfredaktor aktualit, schvalování a správa videí
· mám deskoherní IG kanál www.instagram.com/solo_boardgaming

18.10.2024 08:47:30 | Upraveno autorem (porovnej)

Naprostá bomba, za mě nejočekávanější hra posledních let.

18.10.2024 10:34:06

To zase bude drahý rok 😅 Napřed Arcs a pak Horror on the Orient Express, a to ještě ten příští rok nezačal 😅

18.10.2024 20:36:38

Charitativní aukce

Dobročinná dražba: Města + promo Brno/Praha
Dobročinná dražba: Města + promo Brno/Praha
Akt. cena: 700
Končí za: 4 dny

Všechny tyto aukce >>

Vybíráme z Bazaru

Na křídlech
Na křídlech
Akt. cena: 730 Kč
Končí za: 18 hodin

Offcanvas