DINO TOYS: Dopravka, Poznej vlajky a Kvarteto – Jurský svět v prodeji!

Autor: Tomoko | 14.7.2024 | 1

Vydavatelství Dino Toys spustilo v uplynulém měsíci prodej několika novinek: Dopravka – Markétino dobrodružství se Zebrou od Štěpána Peterky, samostatně hratelná rozšíření Poznej vlajky od Honzy Maška s podtituly Afrika, Amerika a Austrálie, Asie či Evropa a karetní hru Kvarteto – Jurský svět.

Dopravka – Markétino dobrodružství se Zebrou je vzdělávací hra zaměřená na dopravní výchovu, kde se všichni stávají účastníky silničního provozu, kteří projíždí či prochází městečkem Střeštěnov a snaží se jako první se svou figurkou dorazit do cíle, přičemž při tom musí prokázat znalost dopravních předpisů, dopravního značení, zákonů a pravidel bezpečného chování v silničním provozu.

V průběhu partie plní tři typy úkolů s různou náročností, kdy na herním plánu hledají rozličné účastníky či oblasti silničního provozu, odpovídají na kvízové otázky nebo plní úkoly za pomocí pantomimy, přičemž je potřeba plnit úlohy ze všech tří kategorií rovnoměrně. Na splnění každého úkolu mají vždy čtyřicet vteřin. Pokud je úkol splněn, posune se jejich figurka o tolik polí, jaká je bodová hodnota na rubu karty dané kategorie. Cestu je však také potřeba plánovat, aby figurka nezůstala stát na křižovatce.

V okamžiku, kdy se jedna z figurek dostane na své cílové pole, dohrají ostatní hráči kolo tak, aby měly všechny týmy stejný počet tahů. Všichni hráči, jejichž figurka se dostala do cíle, vítězí.

Hra vznikla ve spolupráci s Týmem silniční bezpečnosti a Policií ČR, nabízí i týmovou variantu a je určena pro 2 až 12 hráčů od 6 let s herní dobou okolo 30 minut.

Privátní: 2024-07-12-12.webp

Privátní: 2024-07-12-13.webp

Poznej vlajky je vědomostní karetní hra, která procvičí znalosti vlajek a základních informací o jednotlivých státech, jež se dočkala několika nových, samostatně hratelných tematických rozšíření, a to konkrétně Poznej vlajky – Afrika, Poznej vlajky – Amerika a Austrálie, Poznej vlajky – Asie a Poznej vlajky – Evropa.

Cílem v každé hře je získat co nejvíce karet s vlajkami. Karty hráč získá, když nejrychleji a správně odpoví na otázku, kterou určí symbol na kostce. Každá karta obsahuje šest kategorií: název státu, hlavní město, rozloha, počet sousedních zemí, úřední jazyk a měna. Každá krabice obsahuje navíc také sadu kvízových otázek o daných státech.

Jednotlivá rozšíření jsou určena pro 2 až 6 hráčů od 10 let s herní dobou okolo 10 minut.

Privátní: 2024-07-12-14.png

Privátní: 2024-07-12-15.webp

Kvarteto – Jurský svět se skládá z třiceti dvou karet, které jsou rozděleny do osmi kvartet nesoucích ilustrace dinosaurů ze stejnojmenného světa. Každé kvarteto má čtyři karty označené stejným znakem, písmenem a číslem. Začínající hráč se může zeptat kteréhokoliv spoluhráče na jakoukoliv kartu, která mu chybí k doplnění. Pokud tuto kartu vyzvaný hráč má, musí ji tazateli odevzdat a ten se může opět kohokoliv zeptat na další kartu. Pokud tazatel neuhádl, pokračuje ve hře dotazovaný hráč, a to stejným způsobem. Vyhrává ten, kdo má na konci hry nejvíce kvartet.

Specifikem této verze kvarteta oproti ostatním klasickým verzím je to, že z jednotlivých kvartet lze poskládat panoramatické obrázky, které zobrazují zajímavé údaje o vyobrazených dinosaurech.

Hra je určena pro 3 až 6 hráčů od 4 let s herní dobou okolo 15 minut.

Privátní: 2024-07-12-16.webp

Privátní: 2024-07-12-17.webpTrolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Root mechanicke rozsireni NOVE
Root mechanicke rozsireni NOVE
Akt. cena: 850 Kč
Končí za: 4 dny

Offcanvas