BOARDBROS: Oznámeno vydání hry Cargo Empire

Autor: Tomoko | 2.6.2024 | 8

Vydavatelství BoardBros oznámilo další hru, kterou chystá pro český trh. Tentokrát se jedná o duchovního nástupce vláčkové hry Mini Express s názvem Cargo Empire od dvojice autorů Alexander Bogdanovsky a Pini Shekhter, která prošla v loňském roce úspěšnou crowdfundingovou kampaní.

Cargo Empire je stolní hra typu pick up and delivery propojená s budováním obchodní sítě. Hráči se v ní promění v majitele logistické společnosti, který se snaží co nejefektivněji převážet zboží mezi městy na fiktivním kontinentu Dyorle, s cílem získat co největší věhlas a bohatství. Zvláštností tohoto titulu je, že hráči mají na výběr jen jednu akci, a to transport zboží, ale byť to na první pohled vypadá jednoduše, zas tak jednoduché to není. Každá společnost se snaží budovat v jednotlivých městech na herním plánu obchodní stanice, tedy výchozí body budoucích transportů, jejichž strategické umístění velmi zefektivní samotnou přepravu zboží.

Hráč si ve svém tahu zvolí, odkud a kam poveze zboží, přičemž ve vybraných městech se musí shodovat nabídka a poptávka a také musí mít k dispozici karty podle druhu přepravy, který chce zvolit. Na výběr je doprava silniční, železniční či lodní a některé karty jsou k dispozici vyložené na stole, jiné zase mohou vlastnit samotní speditéři sedící u stolu. Podle toho, jaký druh dopravy zvolí, se pak realizuje posun na jedné ze stupnic dopravy, což přináší další bonusy. Zároveň si v městech, kde zboží úspěšně doručili, budují své obchodní stanice jako nové výchozí body pro přesun dalšího zboží. V průběhu hry se také snaží plnit cíle na kartách úkolů, které dokáží přinést značnou porci vítězných bodů. Hráč, kterému se podaří suroviny co nejefektivněji přepravovat a utrží nejvíce peněz, se stává vítězem hry.

Hra je určena pro 1 až 5 hráčů od 10 let s herní dobou okolo 60 až 90 minut.

Privátní: 2024-06-02-01.jpgTrolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Tohle bude myslím hodně pěkné

3.6.2024 02:28:05

Pokud to na té fotce je finální herní plán, tak to se mi MiniExpres líbil o hodně víc… ale já jsem víc na vizuál. 🙂

* * * * *
Board games klub, Trenčín

3.6.2024 18:01:52

Vybíráme z Bazaru

Tetrace
Tetrace
Akt. cena: 300 Kč
Končí za: 21 hodin

Offcanvas