BLACKFIRE: Vílí kruh, Dobble Stitch a Jak dobře znáte..? v prodeji!

Autor: Tomoko | 17.9.2024 | 1

Vydavatelství Blackfire naskladnilo několik novinek. Tou první je Vílí kruh (Fairy ring) od dvojice autorů Laurence Grenier a Fabien Tanguy. Druhá v pořadí je další variace úspěšné postřehové hry Dobble Stitch od studia Zygomatic a třetí je party hra Jak dobře znáte..? od Blackrock Games.

Vílí kruh je rodinná hra plná interakce mezi hráči, ve které hráči staví houbové vesničky, poletují mezi nimi s vílami, jež ovládají, a sbírají kouzelnou manu. Stavba vesniček probíhá prostřednictví dvoukolového draftu „houbových“ karet. Za pomoci těchto karet poté hráči budují budovy vesničky a zároveň jimi ovládají pohyb víl. Každý druh houby/domečku generuje různým způsobem manu, kterou musejí víly sbírat a následně přetvářet na vítězné body. Hráč s nejvyšším počtem vítězných bodů na konci hry vítězí.

Hra je určena pro 2 až 4 hráče od 8 let s herní dobou okolo 40 minut.

Privátní: 2024-09-16-09.webp

Privátní: 2024-09-16-10.webp

Dobble Stitch je další z mnoha variací na klasickou postřehovou hru Dobble. V této verzi se hráči setkávají s oblíbenými postavičkami a ikonickými předměty z Disney světa Lilo a Stitch na typicky kulatých kartách. Úkolem hráčů je co nejrychleji najít a pojmenovat dva shodující se obrázky na dvou kartách, kdy na každé kartě se nachází osm různých obrázků v odlišných velikostech.

Dobble je velice rychlá postřehová hra, kde je cílem najít společný symbol na kartách a zbavit se všech svých karet nebo jich naopak co nejvíc posbírat. Vše záleží na variantě hry, neboť pravidla přináší celkem pět různých variací.

Balení obsahuje padesát pět karet a je určeno pro 2 až 8 hráčů od 6 let s herní dobou okolo 15 minut.

Privátní: 2024-09-16-11.jpg

Jak dobře znáte..? je kvízová párty hra, kde hráči utvoří týmy od 1 do 4 hráčů, odpovídají na různé otázky a snaží se na herním plánu jako první dojít do cíle. Jednotlivé otázky jsou rozdělené do čtyř kategorií: zajímavosti, vědomosti, otrlosti a lahůdky. Témata pokrývají široký okruh otázek od běžných až po bizarní záležitosti. Navíc jsou škálovány dle obtížnosti na stupnici od 1 do 10.

První tah každého týmu začíná otázkou z libovolné kategorie. Podaří-li se týmu na otázku odpovědět, posune figurku na další pole. Dále pak dostává každý tým otázky z kategorie, na které stojí jejich figurka. Když je tým na tahu, hráč z jiného týmu dobere vrchní kartu z balíčku kategorie a nahlas přečte téma. V tomto okamžiku si spoluhráči po rychlé poradě zvolí na stupnici od 1 do 10, na jak náročnou otázku chtějí odpovídat. Po výběru čísla přečte protihráč, který si dobral kartu, znění odpovídající otázky. V případě, že zazní správná odpověď, pak tým, který odpovídal, se posune dopředu o tolik políček, jaká byla obtížnost otázky, a tím si zároveň určí nadcházející téma dalšího kola. Při špatné odpovědi zůstává na místě. Vítězí tým, který se jako první dostane do cíle a zodpoví poslední cílovou otázku.

Pravidla obsahují dvě různé varianty hry a tento titul je určen pro 2 až 16 hráčů od 14 let s herní dobou okolo 20 až 40 minut na jednu partii.

Privátní: 2024-09-16-12.webp

Privátní: 2024-09-16-13.webp

Privátní: 2024-09-16-14.webp

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Charitativní aukce

Stanice Paranoia - dobročinná aukce
Stanice Paranoia - dobročinná aukce
Akt. cena: 800
Končí za: 6 dnů

Všechny tyto aukce >>

Vybíráme z Bazaru

Bear Raid
Bear Raid
Akt. cena: 200 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas