BLACKFIRE: Vesmírná loď Interstellar včetně trojice rozšíření v prodeji!

Autor: Tomoko | 12.5.2024 | 4

Vydavatelství Blackfire spustilo v uplynulých dnech prodej hutné eurohry s názvem Vesmírná loď Interstellar od dvojice autorů Andrea Crespi a Davide Calza. Titul před vydáním prošel úspěšnou kampaní na Kickstarteru, kde jej bylo možné pořídit rovnou v češtině. Společně se základní hrou navíc vychází také trojice rozšíření: Starship Interstellar: Danger from Kuiper, Starship Interstellar: Anti Matter a Starship Interstellar: Halleys Comet. Tato rozšíření jsou šestijazyčná, takže nemají české názvy ani logo, ale obsahují českou verzi pravidel.

Privátní: 2024-05-11-01.png

Vesmírná loď Interstellar je kompetitivní sci-fi euro, jež se odehrává v roce 2357, kdy lidstvu vlivem nadměrné sluneční těžby hrozí pohlcení planety Země samotnou hvězdou. Naděje na záchranu spočívá v sestrojení gigantické meziplanetární vesmírné lodi, která by umožnila zlomku lidstva emigrovat na novou obyvatelnou planetu v soustavě Trappist, kde se nachází dvojče naší Země.

Hráči se zde stávají vůdcem jedné z korporací, která se snaží tento projekt realizovat dříve, než Slunce pohltí samotnou Zemi, a to prostřednictvím nákupu či těžby potřebných surovin z ostatních planet naší sluneční soustavy, budováním vrtů, konvertorů a základen či vylepšováním technologií.

Privátní: 2024-05-11-02.png

Hra se hraje na kola, během nichž se střídají tři fáze: fáze akcí, záchrany a vlády. V první fázi mají hráči na výběr z pěti různých akcí, kdy pomocí svých pěti žetonů vykonávají tyto akce k zisku surovin, průzkumu vesmíru a vylepšování technologií. V následující fázi záchrany použijí stejné žetony, ale z opačné strany hlavně v rámci využití získaných surovin k výstavbě vesmírné lodi, dále k cestování sondou či záchraně části lidstva, za což získávají prestiž a reputaci alias vítězné body. V závěrečné fázi vlády provádí hráči administrativní úklid, přípravu na další kolo a kontrolují podmínky spouštějící konec hry, k čemuž dojde splněním některé ze čtyř událostí, jimiž jsou zničení Země, dokončení třetího modulu lodi, zaplnění kryokomor anebo dosažení soustavy Trappist sondou.

Hra je určena pro 1 až 4 hráče od 13 let s herní dobou okolo 120 minut.

Samotná základní hra obsahuje několik dodatečných modulů, které přinášejí celkem sedm specifických variant, jež mohou určitým způsobem formovat hratelnost. Kromě toho je možné také Vesmírnou loď Interstellar obohatit o tři rozšíření.

V rozšíření Starship Interstellar: Danger from Kuiper hráči čelí meteorickým rojům z Kuiperova pásu, kdy při střetu s jinými planetami může dojít ke vzniku nových surovin. S pomocí vesmírných platforem v pásu asteroidů pak mohou hráči vysílat automatické návratové systémy pro sběr asteroidů, čímž získají během akce záchrany novou akci.

Druhé rozšíření Starship Interstellar: Anti Matter do hry přináší nový prvek Moscovium získatelný solární těžbou a syntézou. Krom něj jsou tu také specialisté operující v laboratoři, kde s právě objeveným prvkem pracují, vyrábějí antihmotu, což může měnit oběžné dráhy planet.

V rozšíření Starship Interstellar: Halleys Comet se známá kometa vrací vykonat svůj oblet sluneční soustavy a přináší další suroviny, které mohou hráči těžit a využívat na své cestě za záchranou lidstva.

Spolu s vydáním hry vyšly také zhruba tři stránky errat upřesňující některá složitější pravidla a nepřesné počty komponentů ve finální verzi hry. Tato upřesnění jsou zapracována do pravidel nesoucí označení 1.5 a je možné je stáhnout v sekci Ke stažení.

Privátní: 2024-05-11-03.png

Privátní: 2024-05-11-04.png

Privátní: 2024-05-11-05.pngTrolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Škoda že na podobné velké, dlouhé a těžké hry už nemám skoro vůbec čas a prostor.

_____________________________________________
· šéfredaktor aktualit, schvalování a správa videí
· mám deskoherní IG kanál www.instagram.com/solo_boardgaming

12.5.2024 16:17:41

A chce to i pěkně velký stůl. :-)

12.5.2024 17:33:36

Vybíráme z Bazaru

Star Wars: Klonové války
Star Wars: Klonové války
Akt. cena: 800 Kč
Končí za: 6 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas