BLACKFIRE: Přestřelka a Dobble Super Mario v prodeji!

Autor: Tomoko | 29.5.2024 | 3

Vydavatelství Blackfire v uplynulých dnech uvedlo na trh menší karetní hry Přestřelka (Quickshot) od Seiji Kanai a Dobble Super Mario od studia Zygomatic.

Přestřelka je svižná karetní hra, která se hraje na čtyři kola. Každý hráč dostane na ruku pět karet, kdy každá nese určitý efekt a také číselnou hodnotu, jež určuje pořadí, ve kterém se karty vyhodnocují. V každém kole hráči zahrají jednu kartu, přičemž zahajující hráč ji hraje lícem nahoru, kdežto ostatní lícem dolů, poté porovnají čísla zahraných karet a podle efektu buď vyřadí soupeře, nebo sami sebe ochrání.

Pokud však zahraje více hráčů kartu se stejnou hodnotou, nebudou moci své efekty vůbec vyhodnotit. Po vyhodnocení všech efektů začne hráč s nejsilnější kartou další kolo a stává se lídrem. Lídr po čtvrtém kole vyhrává hru, anebo hra končí dříve, pokud zůstane pouze jeden hráč a ostatní jsou eliminováni.

Hra je primárně určena pro 3 až 7 hráčů od 8 let s herní dobou okolo 10 minut, ale je možné si ji zahrát také sólo nebo ve dvojici po zakomponování virtuálních soupeřů.

Privátní: 2024-01-07-06.jpg

Dobble Super Mario je další z mnoha variací na klasickou postřehovou hru Dobble. V této verzi se hráči setkávají s oblíbenými postavičkami a ikonickými předměty ze Super Maria na typicky kulatých kartách.

Úkolem hráčů je co nejrychleji najít a pojmenovat dva shodující se obrázky na dvou kartách, kdy na každé kartě se nachází osm různých obrázků v odlišných velikostech. Dobble je velice rychlá postřehová hra, kde je cílem najít společný symbol na kartách a zbavit se všech svých karet nebo jich naopak co nejvíc posbírat. Vše záleží na zvolené variantě, přičemž pravidla jich přináší celkem pět.

Hra obsahuje padesát pět karet a je určena pro 2 až 8 hráčů od 6 let s herní dobou okolo 15 minut.

Privátní: 2024-05-28-01.jpgTrolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Ready Set Bet
Ready Set Bet
Akt. cena: 300 Kč
Končí za: 6 dnů

Offcanvas