BLACKFIRE: Duna: Válka o Arrakis i s rozšířením v prodeji!

Autor: Tomoko | 2.9.2024 | 6

Vydavatelství Blackfire spustilo tento pátek prodej hry Duna: Válka o Arrakis (Dune: War for Arrakis) od CMON a dvojice autorů Francesco Nepitello a Marco Maggi, kteří jsou také autory hry Válka o prsten, kterou pro náš trh lokalizovalo v roce 2022 vydavatelství REXhry. Oznámená lokalizace navíc zahrnuje vydání jediného rozšíření, které bylo uvolněno do prodeje mimo Kickstarter, a to Duna: Válka o Arrakis – Kosmická gilda (Dune: War for Arrakis – The Spacing Guild). Tento projekt prošel v roce 2022 úspěšnou crowdfundingovou kampaní, během které se vybralo v přepočtu asi 29 miliónů korun.

Duna: Válka o Arrakis je asymetrická strategická hra ze známého universa Pouštní války v oceňované knize Duna od Franka Herberta, ve které se hráči pustí do souboje o planetu Arrakis, a to buďto za proradné Harkonneny, nebo členy odboje, v jehož čele stojí dědicové rodu Atreidů – Paul a Jessica –, to vše v případě hry dvou hráčů, anebo navíc také v roli vůdců Fremenů a rodu Corrino, kteří svým spojencům pomáhají v dosažení výhry, a to při hře čtyř hráčů. V této hře hráči bojují o ovládnutí planety, manévrují se svými jednotkami a posílají sběrače koření do hluboké pouště, kde samozřejmě nechybí ani obávaní píseční červi, největší a také nejnebezpečnější obyvatelé tamního ekosystému. Každá frakce používá odlišnou strategii postavenou na unikátních velitelích a sadě plánovacích karet, aby dosáhla svých vlastních podmínek vítězství. To vše je poháněno systémem akčních kostek a kartami událostí.

Rozšíření Duna: Válka o Arrakis – Kosmická gilda do hry přináší nové části herního plánu i letecké a pozemní jednotky, což hráčům umožní posílat na Arrakis další posily a provádět speciální akce Impéria, díky kterým přinutí Kosmickou gildu, korporaci CHOAM nebo shromáždění velkorodů Landsraad, aby jim pomohli v jejich snaze zvítězit.

V rámci gamefoundové kampaně na nové rozšíření provedl původní vydavatel revizi pravidel základní hry, které je možné stáhnout na webových stránkách českého vydavatele. Tam lze nalézt taktéž oficiální print & play rozšíření představující karty ekologických pokusných stanic.

Hra je určena pro 1 až 4 hráče od 14 let s udávanou herní dobou okolo dvou hodin.

Privátní: 2024-09-01-02.webp

Privátní: 2024-09-01-03.webp

Privátní: 2024-09-01-04.webp

Privátní: 2024-09-01-05.webp

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Charitativní aukce

Válka o prsten: Válečníci Středozemě - dobročinná
Válka o prsten: Válečníci Středozemě - dobročinná
Akt. cena: 900
Končí za: 6 dnů

Všechny tyto aukce >>

Vybíráme z Bazaru

SW: Imperial Assault - General Weiss
SW: Imperial Assault - General Weiss
Akt. cena: 360 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas