Autor: goncis | 25.7.2012 | 0

Doveď svou civilizaci k výšinám, od pravěku až do digitální éry. Vynalézej, objevuj a předstihni ostatní hráče na cestě staletími. Taktika, nekonečné možnosti a pevná vůle jsou klíčem ke Tvému vítězství.

Příprava hry

Na stůl se rozloží hromádky karet 1–10, každá se samostatně zamíchá. Z vršku každé hromádky se odebere jedna karta, která se neukazuje, a slouží jako vítězný bod – Domain (viz níže). Stranou se položí i dalších 5 speciálních zelených karet Domain. Každý hráč obdrží tabulku s pravidly a lízne 2 karty Innovation z hromádky 1. Jednu si nechá na ruce a druhou vyloží před sebe. Začíná hráč, jehož název vyložené Innovation je první v abecedě, a ten provede jen jednu akci.

Průběh hry

Ve svém kole může hráč vykonat 2 akce, a to i 2× totožnou.

  1. Líznout kartu Innovation: Karta se líže z takového balíčku, jakou nejvyšší hodnotu má hráčova vyložená Innovation. Pokud je hromádka prázdná, líže nejnižší větší.
  2. Zahrát kartu Innovation: Hráč umístí do hry kartu z ruky. Pokud má stejnou barvu, jako již vyložená karta, umístí kartu přes původní. Hráč může mít před sebou max. 5 aktivních karet (od každé barvy jednu).
  3. Aktivovat Dogma na vyložené Innovation: Provede se činnost uvedená na kartě, může platit buď pro aktivního hráče, nebo se týká těch, kteří splňují podmínku na kartě. 
  4. Dostat kartu Domain (Dominate period): Lze provést, má-li hráč ve své influenci 5× víc bodů, než je hodnota požadované periody. Body influence se získávají aktivováním některých dogmat. Hráč při získání Domain neztrácí body influence.

Každá perioda se dá získat jen jednou a jen jedním hráčem!

5 zelených speciálních karet Domain může hráč získat na základě požadavků uvedených na každé kartě.

Konec hry

Vítězí hráč, který jako první splní jednu z následujících podmínek:

  • Vlastní: 2 hráči: 6 Domains; 3 hráči: 5 Domains; 4 hráči: 4 Domains.
  • Pokud si hráč musí líznout z hromádky 10 a ta je prázdná, pak vítězí hráč, který nasbíral nejvíc influence.
  • Aktivuje výherní dogma (v periodě 8-10), pokud splňuje všechny podmínky uvedené na kartě.

Shrnutí

Hra, kde každá karta dělá něco zcela jiného, a jejich síla s průběhem věků roste.

Trvá se rozkoukat, protože ve hře vůbec nepoznáte, co je ta „nejsprávnější“ cesta. Karty se pořád mění a vy musíte neustále přehodnocovat plány a konfrontovat strategii s náhodou. 2 akce na kolo vypadají jako málo, přesto dá mnohdy práci vymyslet jejich „správné“ využití. Innovation rozhodně není žádná hardcore strategická bitva, je opravdu o tomm, co říká titulek na krabici: Provést svou civilizaci dějinami plnými zvratů, a zvládnout to efektivněji než ostatní protihráči.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Pulsar 2849 (cz)
Pulsar 2849 (cz)
Akt. cena: 600 Kč
Končí za: 12 dnů

Offcanvas