Autor: Dark Slayer | 6.9.2024 | 0

Krokodýl je silný, jen když je ve vodě.

 africké přísloví

Krajina zvířat je abstraktní rodinná hra, ve které budou hráči vytvářet z draftovaných žetonů krajinných prvků biotopy, do kterých se budou snažit co nejefektivněji umísťovat zvířata na základě požadavků z jejich karet. Hráč, který nejlépe zakomponuje biotopy do svých krajin a zabydlí v nich co nejvíce zvířat, se stane vítězem.

Příprava hry:

Na každé políčko středové desky umístí hráči tři žetony krajinných prvků náhodně vylosovaných z pytlíku; žetonů je šest druhů – voda (modrá), hory (šedé), stromy (hnědé kmeny a zelené koruny), oblasti (žluté) a budovy (červené). Ze zamíchaných karet zvířat se vylosuje pět, které tvoří společnou zásobu. Nakonec se hráči rozhodnou, jakou stranu hráčské desky budou využívat – A/B (rozdíl ve skórování žetonů vody) a hra může začít.

Průběh hry:

V každém svém tahu hráči musí vykonat povinnou akci (vzít a umístit žetony) a mohou vykonat nepovinné akce (vzít si kartu zvířete; umístit kostku zvířete).

  • vzít a umístit žetony – jednou za tah vezmu z jednoho políčka středové desky kombinaci žetonů, umístím je na svou desku a na prázdné políčko doplním tři nové žetony; žetony mohu umísťovat libovolně na svou desku, za dodržení následujících pravidel - hory můžu vršit na sebe do výšky max. 3, a to pouze na ostatní hory; budovy do výšky max. 2, a to na hory, kmeny stromů, či jiné budovy; stromy mohou mít výšku max. 3, s tím, že jakmile na desku, či jeden, nebo dva žetony kmene (hnědá) umístím žeton koruny (zelená), tak je strom „uzavřen“ a další žetony na něj vršit nemohu; vodu ani oblasti na sebe vršit nemohu.
  • vzít si kartu zvířete – mohu zahrát kdykoli, ale pouze jednou v tahu; vezmu kartu zvířete, umístím ji před sebe a položím na ni počet kostek ze zásoby podle počtu volných slotů, následně doplním nabídku.
  • umístit kostku zvířete – mohu zahrát ve svém tahu kdykoli a opakovaně; pokud splním požadavky na kartě zvířete, tak z něj přesunu spodní kostku na žeton dle diagramu.

Konec hry:

Konec hry nastane, pokud mám doplnit žetony, ale v pytlíku již žádné nejsou, případně pokud má jeden z hráčů na své desce dvě nebo méně neobsazených políček. Body se udílí za karty zvířat – za každou kartu získám počet bodů uvedený na vrchním políčku bez kostky; a za biotopy – stromy (body dle výšky, musí být ukončen korunou), hory (dle výšky, musí sousedit alespoň dvě hory), oblasti (za alespoň dvě sousedící oblasti), budovy (za alespoň tři různé druhy sousedících žetonů) a voda (A – řetězec na sebe navazujících žetonů, B – za každou oblast přehrazenou žetony vody). Hráč s nejvyšším počtem bodů se stává vítězem!

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Charitativní aukce

Inovace - dobročinná aukce
Inovace - dobročinná aukce
Akt. cena: 1500
Končí za: 6 dnů

Všechny tyto aukce >>

Vybíráme z Bazaru

Divoká Serengeti CZ
Divoká Serengeti CZ
Akt. cena: 400 Kč
Končí za: 22 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas