Autor: Dark Slayer | 6.9.2024 | 0

Tento ostrov ukrývá starobylé relikvie. Pro jejich získání je třeba podniknout expedici. Naštěstí pro vás na jižní straně ostrova čeká spousta průzkumníků ochotných vydat se na expedici s vámi... Samozřejmě za nějaký ten zlaťák. Vyrazte na sever a vykopejte ukryté relikvie! Ale pospěšte si, konkurenti jsou vám v patách...

Lovci relikvií je deckbuildingová rodinná hra, ve které se 1-4 hráči ujmou rolí velitelů expedic, které se snaží s pomocí nově najímaných karet průzkumníků vypátrat relikvie ukryté v severní části ostrova, který se skládá z hexagonových dílků pěti různých typů krajiny (pole, les, řeka, hora a poušť). Dílky jsou rozděleny do třech úrovní, každá náročnější na průzkum než ta předchozí. Hráč, který na dílcích třetí úrovně jako první objeví a vykope druhou relikvii, se okamžitě stává vítězem.

Příprava hry:

Hráči připraví herní plán podle diagramu v pravidlech, počínaje základním dílkem tábora, dále karty první a druhé úrovně a nakonec karty třetí úrovně, kde pět dílků s relikviemi nahradí pět náhodných dílků odpovídajících krajin. Dále hráči připraví nabídku karet k zakoupení, která čítá čtyři karty, duplikáty se skládají nad sebe. Každý hráč si vezme hráčskou desku a startovní balíček s deseti kartami, označenými ve spodním rohu příslušnou barvou, ten zamíchá a dolízne pět karet. Nakonec hráči dostanou počáteční zlaťáky dle pořadí (první hráč 0, druhý 1, třetí 2 a čtvrtý 4 zlaťáky). Tím přípravy skončily. Expedice může začít!

Průběh hry:

Ve svém tahu mohou hráči zahrát libovolný počet karet z ruky a využívat jejich efekty, těch je ve hře k dispozici 6:

  • Pohyb (symbol boty) – přesunutí figurky na sousední dílek a jeho případné otočení (je-li dílek lícem dolů); na pohyb potřebuji dosáhnout hodnoty vyobrazené ve spodní části dílku, je-li na právě otočeném dílku pokladnice, ihned získávám uvedenou odměnu.
  • Vykopání (symbol lopaty) – zisk uvedené odměny (i relikvie) na dílcích se symbolem lopaty, z jedné karty mohu získat za tah odměnu jen jednou.
  • Zlaťák (symbol mince) – zisk vyobrazeného počtu zlaťáků.
  • Nábor (symbol batohu) – dolíznutí vyobrazeného počtu karet z dolízávacího balíčku.
  • Odstranění (symbol křížku) – odstraním ze hry vyobrazený počet karet z odhazovacího balíčku.
  • Odpočinek (symbol stanu) – vezmu z vršku odhazovacího balíčku vyobrazený počet karet a vrátím je lícem nahoru v libovolném pořadí dospodu dobíracího balíčku.

Tah mohu ukončit kdykoli, přičemž mohu odhodit nebo si nechat na ruce libovolný počet karet. Na konci tahu musím volit z dvou možností – v případě, že se rozhodnu pokračovat, dolíznu do pěti karet (případně dolíznu všechny zbývající karty) a hraje další hráč v pořadí. V případě, že se rozhodnu vrátit do tábora, vrátím svou figurku na dílek s táborem, mohu využít možnost koupě nových průzkumníků, až v tuto chvíli zamíchám všechny své karty, dolíznu do pěti a hraje následující hráč. Tímto způsobem hra probíhá dále, a s tím, jak hráči najímají nové průzkumníky jsou postupně schopni se dostat se svými expedicemi dále, až nakonec dosáhnou dílků třetí úrovně, kde se nacházejí relikvie. Hráči jsou tedy neustále nuceni se rozhodovat mezi pokračováním stávající expedice (navzdory tenčícímu se balíčku) a návratem do tábora, posílením balíčku a přípravou na expedici následující.

Konec hry:

Vítězem se stává hráč, který jako první získá dva žetony relikvií. Hra v té chvíli končí.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Charitativní aukce

Stanice Paranoia - dobročinná aukce
Stanice Paranoia - dobročinná aukce
Akt. cena: 800
Končí za: 6 dnů

Všechny tyto aukce >>

Vybíráme z Bazaru

Detektiv Po stopách zločinu (nová, nerozbalená)
Detektiv Po stopách zločinu (nová, nerozbalená)
Akt. cena: 899 Kč
Končí za: 21 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas