Autor: Ondřej Podavka | 22.7.2024 | 0

Za plotem je roll & write minihra, v níž se hráči snaží ohradit co nejvíce ovcí a získat tak co nejvíce vítězných bodů. 

Příprava hry:

Každý hráč obdrží jeden aršík s loukou, na níž se pasou ovce a rostou křoviska (hráči se dohodnou, kterou stranu budou používat). Při horním okraji aršíku je uvedeno, kolik bodů hráči obdrží za různé počty ovcí v ohradách; v dolní části se potom nacházejí tvary ohrad, jež mohou hráči zakreslovat, a jim přiřazené hodnoty kostek, dále počítadlo kol a políčka, jež budou hráči vyplňovat během bodování po 6. a 10. kole. Dále si hráči připraví tužku a hrací kostku a nakonec vybarví jednu libovolnou ovci na své louce.

Průběh hry:

Všichni hráči hrají své tahy současně. V každém kole nejprve někdo z hráčů hodí kostkou, poté si všichni hráči zapíší hodnotu na kostce do počítadla kol a zakreslí na svoji louku část ohrady ve tvaru přiřazeném k této hodnotě. Pokud v některém kole padne stejná hodnota jako v pole předešlém, mohou hráči zakreslit kterýkoli tvar ohrady.
Poté, co mají všichni zakresleno, začíná další kolo. Po 6. kole si hráči spočítají, kolik ovcí se jim podařilo zcela uzavřít v ohradách (vybarvená ovce se počítá za dvě), a zapíší si odpovídající počet bodů do políčka v dolní části aršíku.

Konec hry:

Hra končí po 10. kole. Hráči si opět spočítají body za ovce v ohradách a odečtou si po jednom bodu za všechna křoviska, přes která vedou jejich ohrady. Hráč s největším celkovým počtem vítězných bodů se stává vítězem hry.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Monumenty věků s insertem od Inserty Herman
Monumenty věků s insertem od Inserty Herman
Akt. cena: 810 Kč
Končí za: 21 hodin

Offcanvas