Autor: Ondřej Podavka | 22.7.2024 | 0

Planeta sladkostí je roll & write minihra, v níž se hráči snaží na své planetě posbírat co nejvíce sladkostí, za něž získají vítězné body, a co nejméně kyselých okurek, za něž body naopak ztratí. 

Příprava hry:

Každý hráč obdrží jeden aršík s planetou sladkostí (hráči se dohodnou, kterou stranu budou používat); v jeho levé části je znázorněn povrch planety, na němž se nacházejí sladkosti, okurky a hroudy, v pravé části se nacházejí políčka, jež budou hráči proškrtávat při některých situacích ve hře a vyplňovat při závěrečném bodování. Dále si hráči připraví tužku a hrací kostku.

Průběh hry:

Všichni hráči hrají své tahy současně. V každém kole nejprve někdo z hráčů hodí kostkou, poté všichni hráči vyvrtají na planetě šachtu, tj. zakřížkují tolik políček, kolik udává hodnota na kostce. Nejprve přitom musejí vrtat od kraje, poté mohou pokračovat kolmo k vyvrtané šachtě; přitom nemohou vrtat přes již vyvrtané štoly ani skrz hroudy. Pokud pokud však při vrtání proškrtnou políčko se sladkostí, proškrtnou také příslušné políčko v pravé části aršíku, jehož pozice v tabulce udává počet bodů udělovaných na konci hry za daný druh sladkostí.
Poté, co mají všichni zakresleno, začíná další kolo.

Konec hry:

Konec hry je spuštěn poté, co některý z hráčů nasbírá alespoň po jedné sladkosti od každého druhu. Poté hráči pokaždé, když na kostce padne alespoň 4, proškrtnou jedno ze tří příslušných políček v pravé části aršíku; po proškrtnutí třetího políčka nastává konec hry. Hráči obdrží body za nasbírané sladkosti, další body získají za každou sadu sladkostí a naopak ztratí za kyselé okurky. Hráč s největším celkovým počtem vítězných bodů se stává vítězem hry.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Waste Knights
Waste Knights
Akt. cena: 389 Kč
Končí za: 3 dny

Offcanvas