Autor: Mirda-ta | 8.7.2024 | 0

Přestaňte se plazit jako prachsprostí červi, popadněte bazuky a namísto země raději provrtejte protivníky! Wormsíci jsou zpátky a přinášejí pořádnou dávku chaosu. Bude to hlína!

Wormsíci jsou zpátky a chystají se provrtat váš stůl! Posouvejte wormsíky po mapě a sbírejte krabice plné klasických wormsáckých zbraní, s jejichž pomocí rozmetáte protivníky na kousky! Zní to docela jednoduše, co? Jenomže v cestě vám stojí potápějící se mapa, vítr, voda, miny, výbušné barely a ještě výbušnější banány! Stát se vítězem není lehké. Kdo z vás se prokáže jako nejzdatnější bezobratlovec?

Ve hře Worms: Desková hra se vaše skupina wormsíků pohybuje po mapě složené z hexových polí, sbírá bedny s vybavením, vzdoruje minám a snaží se dostat do výhodné palebné pozice, aby zbavila hru svých červích konkurentů. Udržte co nejvíce vašich wormsíků naživu do konce hry a urvěte vítězství pro sebe!

Příprava hry:

Na začátku hry každý hráč umisťuje mapový díl, poté vždy po jedné věci (4x wormsík, mina, barel a krabice) na hex, dokud se neumístí vše. Následně se losuje, kdo bude hrát za jakou barvu.

Průběh hry:

Ve svém tahu aktuvujete jednoho svého wormsíka. Uzdravíte ho, pokud je zraněný. Následně má dva pohyby, buď na sousední hex bez rizika, nebo skok s hodem kostkou na rozhození (určuje, zda skončí na vybraném hexu, nebo na nějakém sousedním). Pokud šlápnete na minu, může explodovat. Poté zahrajete kartu zbraně a vyberete cíl, přičemž provedete, co karta říká. Vyhodnotíte všechny střely, výbuchy a podobně a poté odkryjete vrchní kartu letecké podpory a vyhodnotíte ji. Ta vždy přinese bednu a něco k tomu, což umístíte na nejprázdnější hexy. Poté následuje tah dalšího hráče.

Jakmile je jeden tým eliminován, hraje se ještě jedno kolo a hráč s nejvíce nezraněnými wormsíky vyhrává.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Azul
Azul
Akt. cena: 27 €
Končí za: 3 dny

Offcanvas