Autor: Coldbone | 5.7.2024 | 0

V hlubokém vesmíru, kde lidstvo čelí neznámým hrozbám, stojí na stráži elitní jednotka Solar Sentinels. Tito neohrožení hrdinové chrání galaktický mír před temnotou a nepřáteli z jiných světů. Proti mimozemským invazím a prastarým silám vedou osudové bitvy, které rozhodují o budoucnosti vesmíru. Každá mise je závodem s časem, kde každý tah může přinést vítězství nebo katastrofu. Solar Sentinels riskují vše, aby ubránili nevinné a zajistili trvalý mír mezi hvězdami. Jen ti nejlepší z nejlepších mohou stát v čele a chránit galaxii před chaosem. Osud lidstva je v jejich rukou…

20 Strong: Solar Sentinels je sólová karetní hra ovládaná 20 kostkami. Vžijete se do role ochránce vesmíru, který se snaží zabránit mimozemské invazi a porazit jejího vůdce.

Příprava hry: 

  • Karty postav: V krabičce je několik karet hrdinů každý s rozdílnými základními vlastnostmi a statistikami (zdraví, strategie a obnova)
  • Karty misí: Specifikují úkoly, které hráči během hry plní
  • Karty „obyčejných“ nepřátel: Obsahují informace o statech a schopnostech nepřátel, s nimiž se utkáváte
  • Karty bossů: Závěrečný boss, se kterým se utkáte na život a na smrt
  • Kostky: Set 20 kostek – z toho 3 které se používají na označení statů postavy a 17 dalších, které se používají k boji. Jsou rozděleny do čtyř skupin v různých barvách a jedna červená kostka. Každá skupina kostek má jinou šanci na způsobení zranění, potažmo minutí. Zatímco červená kostka má jistou šanci na zásah, u žluté už je šance pouze 33%, u zelené 50%, u modré 66% a u fialové 83%.

V rámci přípravy si vyberete postavu. Karty 45 nepřátel se rozdělí na 3 hromádky a lícem vzhůru se položí na hrací plochu. Následně se zamíchá balíček bossů a lícem dolů se umístí na stůl. Zároveň je zde volitelná možnost použití karet misí (3 náhodné jsou během hry aktivní), které byste měli splnit dříve, než se k závěrečnému bossovi dostanete – tedy pokud si boj s ním nechcete ztížit.

Průběh hry:

Hra začne výběrem nepřítele z jedné ze 3 hromádek, se kterým budete momentálně poměřovat síly. Každý nepřítel má svou unikátní vlastnost. Např. vám omezuje použití určitých typů kostek, jejich počet, nebo k tomu ještě přivolává další nepřátele.

Boj má dvě hlavní fáze:

  • Fáze strategie – zde probíhá výběr kostek ze zásoby, hod kostkami a přiřazení zásahů nepřátelům. V závislosti na velikosti hodnoty vaší strategie můžete kostky ze zásoby přidat a nepřiřazené následně přehodit.
  • Fáze obnovy – v tomto okamžiku jsou kostky, které byly v boji použity, vyčerpány. Také zde dochází k jejich obnově – tedy vrácení vyčerpaných kostek do zásoby a to na základě hodnoty vašeho statu „obnova“. K tomuto účelu lze použít i některé odměny ze zabitých nepřátel, protože za zabití nepřátel získáte nějakou výhodu, ať už okamžitou, nebo ve formě výbavy do vašeho inventáře. Pokud se vám nepodařilo nepřítele zabít, utrpíte poškození. Pokud jste přežili, pokračujete dál. Pokud je poškození větší, než vaše momentální hodnota zdraví, okamžitě prohráváte.

Konec hry:

Závěrečnou fázi hry můžete spustit kdykoliv, kdy je alespoň jeden balíček nepřátel vyčerpán. Závěrečnou fázi hry musíte spustit ve chvíli, kdy jsou prázdné všechny 3 hromádky nepřátel. V obou připadech se utkáte se závěrečným bossem, kdy je to prosté –  buď on, nebo vy.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Prodám Command of Nature + Rozšířeni KS exclusive
Prodám Command of Nature + Rozšířeni KS exclusive
Akt. cena: 2500 Kč
Končí za: 7 dnů

Offcanvas