Autor: Ondřej Podavka | 26.6.2024 | 0

Ve hře Disko švábi se hráči snaží zahrát své karty tak, aby díky nim získali karty s nejnižším celkovým součtem hodnot. Toho mohou dosáhnout ziskem buďto karet s nízkými hodnotami, anebo dvojicí karet se stejnými hodnotami, které se následně odloží.

Příprava hry:

Nejprve hráči umístí doprostřed stolu diskokouli. Především však hru tvoří sady karet s hodnotami 1‒13: každý hráč si vezme jednu sadu a z těchto 13 karet si utvoří svůj dobírací balíček. Z něj poté otočí vrchní kartu a tu umístí na taneční parket, tj. do oblasti kolem diskokoule. Hráč, který přiložil kartu s nejnižší hodnotou, si vezme kartu shody, jež slouží k řešení některých situací ve hře. Nakonec si každý hráč vezme na ruku tři karty ze svého dobíracího balíčku.

Průběh hry:

Hra se hraje na 13 kol. Ve většině z nich každý hráč vynese jednu z karet na ruce a poté si postupně rozeberou karty z tanečního parketu. Pokud přitom hráč získá do sbírky druhou kartu stejné hodnoty, jakou už má, vyřadí obě tyto karty ze hry (zvláštní situace nastane, vynese-li některý hráč kartu s č. 13 – v tom případě hráč získá všechny karty z tanečního parketu). Poté, co na tanečním parketu nezbývají žádné karty, na něj hráči přesunou karty vynesené v aktuálním kole a nakonec si doberou na ruku jednu kartu ze svého dobíracího balíčku. 
Počínaje 10. kolem hráčům nezbývá žádná karta v dobíracím balíčku, žádné si tedy nedobírají. V závěrečném 13. kole již nemají ani žádné karty v ruce, pouze si tedy rozeberou karty z tanečního parketu.

Konec hry:

Hra končí po 13. kole. Hráči si sečtou hodnoty karet, které jim zůstaly ve sbírce, a hráč s nejnižším celkovým počtem hodnot se stává vítězem.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

World of Warcraft - Mists of Pandaria, PC krabice
Akt. cena: 110 Kč
Končí za: 7 dnů

Offcanvas