Autor: Ondřej Podavka | 26.6.2024 | 0

Ve hře Ovce: Boj o pastviny se hráči snaží rozprostřít svá stáda ovcí, jimž je na jejich původní pastvině poněkud těsno, a přesouvají ovce po velké pastvině tak, aby ty pro sebe zabraly jednu po druhé co nejvíce jednotlivých dílčích pastvin. 

Příprava hry:

Hru tvoří žetony ovcí (16 pro každého hráče) a dílky tvořené vždy čtyřmi šestiúhelníkovými políčky pastvin; každý hráč si vezme čtyři. Dílky hráči postupně umisťují na herní plochu, čímž z nich sestavují jednu velkou pastvinu. Nakonec si každý vezme všechny ovce své barvy, srovná je do sloupce a ten celý umístí na jednu pastvinu (tj. jeden hex) na okraji velké pastviny.

Průběh hry:

Hráči se střídají v tazích: ve svém tahu hráč vždy oddělí část ovcí z libovolného svého stáda (tj. žetonů ze sloupce) a přesune je po přímce tak daleko, jak to je možné, než narazí buďto na okraj velké pastviny, nebo na pastvinu obsazenou jinými ovcemi, a umístí je na pastvinu. Přesouvat ovce je možné libovolným směrem, ve kterém není sousední pastvina obsazena ovcemi. Pokud je stádo ovcí ze všech stran obklopené ovcemi, popř. okrajem velké pastviny, je zablokované a nelze s ním pohybovat (rovněž přesunout jednočlenné stádo není možné). 

Konec hry:

Hra končí ve chvíli, kdy žádný hráč nemůže se svými ovcemi pohnout. Hráč, který ovládá nejvíce pastvin, se stává vítězem.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

High Frontier 4 ALL EN od 1 €
High Frontier 4 ALL EN od 1 €
Akt. cena: 15 €
Končí za: 7 dnů

Offcanvas